Система оголошень институт.com.ua допоможе Вам знайти або розмістити оголошення для студентів, пов'язані з освітою в Україні та закордоном, працевлаштуванням для студентів, репетиторством. Також Ви можете розмістити інформацію про послуги у сфері освіти.
|
Все менше рук що вміють сіять хлібВы можете заказать реферат на тему Все менше рук що вміють сіять хліб или найти уже готовые рефераты, которые содержат некоторую информацию по запросу «Все менше рук що вміють сіять хліб»: Основи організації фінансів підприємства і управління ними ПЛАН
Вступ 3
1. Організація фінансів на підприємстві ВАТ «СВ-ХЛІБ» 5
1.1 Організація фінансової роботи ВАТ „СВ-ХЛІБ” 5
1.2 Структура та функції фінансових служб. 6
1.3 Склад і структура власного капіталу ВАТ «СВ-ХЛІБ» 8
1.4 Аналіз ефективності управління оборотними активами 13
1.4.1 Управління виробничими запасами 13
1.4.2 Управління дебіторською заборгованістю 15
1.4.3 Управління грошовими коштами 16
1.5 Оцінка кредитоспроможності підприємства 17
2. Удосконалення управлінських методів фінансової діяльності підприємств 19
Висновки 22
Література 24
Додатки 25
... Розрахувати продуктивність праці на хлібозаводі різними методами, обґрунтовуючи можливість їх застосування для даної задачі:
Показники Вироби
Хліб житній формовий Батон нарізний Батон простий
Кількість продукції, т 10000 8500 7000
Коефіцієнт переведення в умовний хліб 1 1,4 1,5
Оптова ціна 1 т, грн. 1800 2000 2190
Середньооблікова чисельність працівників 200 осіб.
... Оцінка конкурентноспроможності підприємства ВСТУП 2
Розділ 1. Теоретико-методологічні основи оцінки
конкурентоспроможності підприємства 4
1.1. Умови виникнення та роль конкуренції в ринковій економіці 4
1.2. Оцінка конкурентоспроможності підприємства 8
1.3. Фактори, які впливають на конкурентоспроможность
підприємства 14
Розділ 2. Аналітична оцінка діяльності ВАТ «Хліб» 18
2.1. Історична довідка 18
2.2. Аналіз виробництва і реалізації продукції: 19
а) аналіз виробничої прграми
б) аналіз асортименту продукції
в) аналіз якості продукції
г) аналіз обсягу реалізації продукції
д) аналіз забезпеченості і ефективності використання
матеріальних ресурсів
2.3. Аналіз прибутку та рентабельності 33
2.4. Аналіз фінансового стану ВАТ «ХЛІБ» 37
2.5. Роль маркетингу у підвищенні конкурентоспроможності
підприємства. Аналіз конкурентного середовища 40
2.6. Висновки з аналізу виробничої діяльності ВАТ «ХЛІБ» 48
Розділ 3. Заходи, що до підвищення конкурентоспроможності
ВАТ «Хліб», та розрахунок їх економічної ефективності 51
3.1. Розрахунок екомічної ефективності модернізації лінії по виготовленню баранок 51
3.2. Розрахунок екомічної ефективності встановлення пакувально-фасувального апарату для бараночних виробів 58
Висновки 66
Перелік використаної літератури 68... Оцінка конкурентноспроможності підприємства ВСТУП 2
Розділ 1. Теоретико-методологічні основи оцінки
конкурентоспроможності підприємства 4
1.1. Умови виникнення та роль конкуренції в ринковій економіці 4
1.2. Оцінка конкурентоспроможності підприємства 8
1.3. Фактори, які впливають на конкурентоспроможность
підприємства 14
Розділ 2. Аналітична оцінка діяльності ВАТ «Хліб» 18
2.1. Історична довідка 18
2.2. Аналіз виробництва і реалізації продукції: 19
а) аналіз виробничої прграми
б) аналіз асортименту продукції
в) аналіз якості продукції
г) аналіз обсягу реалізації продукції
д) аналіз забезпеченості і ефективності використання
матеріальних ресурсів
2.3. Аналіз прибутку та рентабельності 33
2.4. Аналіз фінансового стану ВАТ «ХЛІБ» 37
2.5. Роль маркетингу у підвищенні конкурентоспроможності
підприємства. Аналіз конкурентного середовища 40
2.6. Висновки з аналізу виробничої діяльності ВАТ «ХЛІБ» 48
Розділ 3. Заходи, що до підвищення конкурентоспроможності
ВАТ «Хліб», та розрахунок їх економічної ефективності 51
3.1. Розрахунок екомічної ефективності модернізації лінії по виготовленню баранок 51
3.2. Розрахунок екомічної ефективності встановлення пакувально-фасувального апарату для бараночних виробів 58
Висновки 66
Перелік використаної літератури 68... Хлібопекарня виробляє хліб Бородинський, на який встановлено регульовану ціну 0,8 ум. од. за 1 кг. Борошно отримується з державного майна за ціною 70,0 ум. од. за 100 кг. Інша вартість сировини, яка необхідна у виробництві хліба, становить 2,5 ум. од. за 100 кг хліба. Матеріальні витрати хлібопекарні становлять 6 ум. од., витрати на оплату праці робітників – 9 ум. од., а інші витрати – 5 ум. од. на 100 кг хліба. Розрахувати розмір збитків, та джерела їх покриття хлібопекарнею.... 1. Визначте, які твердження є вірними, а які - ні:
2. Покупець вирішив купити посуд. Його оцінка першої чашки - 8 грн., другої - 7 грн., третьої - 5 грн., четвертої - 3,5 грн., п'ятої - 1 грн. Побудуйте графік, спираючись на ці дані. Які висновки можна зробити відносно оцінки споживчих благ?
3. Дайте коротку характеристику елементам ринкової інфраструктури на фондовому ринку.
4. Є три інвестиційні проекти:
Тип проекту Витрати, тис. грн. Очікуваний прибуток, тис. грн.
А 150 10
Б 150 15
В 1000 75
Розрахуйте вигідність кожного проекту, якщо банківський процент складає 5%, 7%, 9%, 11%.
5. Компанія випускає 90 тис. од. продукції. Загальні витрати на виробництво продукції складають 40 тис.грн. Запланована рентабельність - 20%. Визначте ціну та очікуваний прибуток.
6. Припустимо, що до споживчого кошика входять тільки три товара - хліб, яблука та автобусні білети. У таблиці наведено дані про ціни на ці товари.
Рік Хліб, грн./кг Яблука, грн./кг Автобусні білети, грн./шт..
2003 1 1,8 0,5
2004 1,2 2,3 0,75
При цьому середньостатистичний споживач у день купував і у 2003, і у 2004 роках 0,5 кг хліба, 1 кг яблук та 2 автобусні квитки. Розрахуйте індекс споживчих цін.
7. Чим викликана необхідність державного втручання в економіку?
... Дефіцитне фінансування як інструмент фіскальної політики Вступ 3
Дефіцитне фінансування як інструмент фіскальної політики 4
1. Поняття фіскальної політики 4
2. Сутність дефіцитного фінансування 5
3. Стан дефіцитног офінансування в Україні в 2008-2009 роках 7
Висновки 10
Задача 11
У наведеній таблиці показано, до яких наслідків приводить одночасне зростання цін та підвищення зарплати:
1 -й рік 2-й рік
Номінальна зарплата 200 (у.г.о) + 5% = 210 (у.г.о.)
Ціна хліба 1 кг 2 (у.г.о.) + 12%= 2,24 (у.г.о.)
Реальна зарплата виражена хлібом 100 (шт.) 93,75 (шт)
а) Обґрунтуйте, чому реальна зарплата (виражена хлібом) у другому періоді стала меншою, ніж у першому.
б) Які наслідки для рівня життя індивідуальних домашніх господарств можна передбачити, якщо узагальнити чисельні значення наведеного вище прикладу (замість підвищення цін на хліб прийняти загальне підвищення рівня цін (Р))?
в) У другому році передбачається підвищення зарплати на 9% і зростання цін на хліб на 6%. Складіть огляд за даним вище зразком, обчисліть зміни відносно першого року та поясніть їх вплив на рівень життя індивідуальних домашніх господарств.
Список використаних джерел 13
... Основи організації фінансів підприємства і управління ними
Вступ 2
1. Організація фінансів на підприємстві ВАТ «СВ-ХЛІБ» 4
1.1. Планування як система організації фінансів 5
1.2. Аналіз грошових коштів з надходження і витрат 11
2. Шляхи підвищення ефективності використання фінансів підприємства. 15
Висновки 16
Література 17
... Задача з економіки праці і соціально-трудових відносини Розрахувати продуктивність праці різними методами.
Таблиця 1. Дані для розрахунку продуктивності праці
Показники Вироби
Хліб житній фірмовий Батон нарізний Батон простий
Кількість продукції, т 9000 7500 8000
Коефіцієнт переведення 1 1,4 1,5
Оптова ціна 1 т, гри. 1600 1300 1400
Середньооблікова чисельність працівників 200 чоловік
... 1. Фактори, що впливають на властивий ризик на підприємствах спиртової промисловості. 3
Завдання 9
За допомогою яких методичних прийомів можна оцінити наведену ситуацію, які джерела аудиторських доказів при цьому повинен використати аудитор:
На виготовлення ковбасної продукції витрачається сировини менше, ніж передбачено нормами.
Список використаної літератури 11
... 1. Перевірка "дерева" на "екологію" 2
2. Методика визначення взаємозв’язків структурних пiдроздiлiв 3
3. Сутність та зміст оперативно-календарного планування та управління фірми 5
Завдання 6
1. Наведіть типові схеми матричної та проектної органiзацiйної структур управління.
2. Назвіть не менше трьох переваг та недоліків кожної з них, порівняно з лiнiйно-функцiональною структурою.
3. Наведіть приклади сфери їх застосування в господарській діяльності вітчизняних організацій.
Література 12
... Галузі застосування криміналістичної фотографії Зміст
1. Галузі застосування криміналістичної фотографії. ЇЇ значення в діяльності правоохоронних органів 3
2. Криміналістичне дослідження письма 13
3. Залишити на будь-якому предметі з гладкою поверхнею не менше трьох слідів пальців рук і виявити їх. Описати предмет із залишеними слідами у виді фрагмента описової частини протоколу огляду. Сфотографувати відкопіювати виявлені сліди 21
Список використаної літератури 23... Галузі застосування криміналістичної фотографії Зміст
1. Галузі застосування криміналістичної фотографії. ЇЇ значення в діяльності правоохоронних органів 3
2. Криміналістичне дослідження письма 13
3. Залишити на будь-якому предметі з гладкою поверхнею не менше трьох слідів пальців рук і виявити їх. Описати предмет із залишеними слідами у виді фрагмента описової частини протоколу огляду. Сфотографувати відкопіювати виявлені сліди 21
Список використаної літератури 23... Розділ ІII: Напрями вдосконалення системи управління витратами на підприємстві 3
3.1. Аналіз системи управління витратами на ДП ВАТ “Київхліб” “Хлібокомбінат № 11” (за системою «стандарт-костинг» або «дирнкт-костинг») 3
3.2. Розробка переліку заходів щодо вдосконалення системи управління витратами на ДП ВАТ “Київхліб” “Хлібокомбінат № 11” 7
3.3. Обрання заходів щодо вдосконалення системи управління витратами на ДП ВАТ “Київхліб” “Хлібокомбінат № 11” 12
3.4. Обґрунтування ефективності реалізації проектів управління витратами на підприємстві 17
Висновки до III розділу 28
Список літератури 30
... Теоретичні основи управління операційними витратами підприємства Зміст
Вступ 3
1. Теоретичні основи управління операційними витратами підприємства 5
1.1 Поняття операційних витрат та їх значення у господарській діяльності підприємства 5
1.2. Механізм управління операційними витратами 11
1.3 Нормативно правове забезпечення механізму формування операційних витрат 18
2. Аналіз управління операційними витратами ДАК «Хліб Україна» ДП «КХП Пирятин» 23
2.1 Фінансово-економічна характеристика ДП «Пирятинський КХП» 23
2.2 Аналіз операційної діяльності ДП «КХП Пирятин» 27
2.3 Аналіз фінансових результатів від операційної діяльності ДП «КХП Пирятин» 30
3. Напрямки вдосконалення політики управління операційними витратами ДП «КХП Пирятин» 38
Висновок 41
Література 43
Додатки 46... Контрольна робота Управління ризиками 1. Ризик та управління економікою України з 1991 по 2001 рр. 3
2. Аналіз існуючих методів оцінки ризику 10
3. Аналіз існуючих методів зниження рівня ризику 16
Задача 23
Ви працюєте в райдержадміністрації, де займаєте посаду начальника відділу забезпечення робочими місцями клієнтів.
Вам необхідно виконати розрахункове завдання та знайти розв’язок в запропонованій ситуації. Навести формули розрахунку.
Вашому клієнту підходить робота в трьох місцях. Необхідно оцінити ризик і прийняти рішення щодо рекомендації Вашому клієнту місця роботи.
Перше місце характеризується оплатою, яка залежить від кількості проданого товару, а саме можливі два види прибутків: 1000грн., при обсягу продажів товару за місяць більше як на 30000грн., що може статися з ймовірністю 0,7 та 750грн. при обсягу продажів товару за місяць менше як на 20000грн., що може статися з ймовірністю 0,3.
Друге місце характеризується оплатою, яка залежить від кількості пошитих комплектів білизни. Мають місце два рівно ймовірних видів прибутків: 1200грн. при пошитті за місяць не менше як 400 комплектів білизни та 600грн. при пошитті до 250 комплектів.
На третьому місці роботи оплата проводиться в розмірі окладу 850грн., але з ймовірністю 0,02 фірма може збанкрутувати. У цьому випадку прибуток буде дорівнювати вихідній допомозі в розмірі 100грн.
Література 24
... До Державного комітету України по земельних ресурсах звернувся житель Тернопільської області В. з проханням роз’яснити зміст ст. 121 Земельного кодексу, а саме:
1) Чи всім громадянам України надається до 2 га землі для ведення осо-бистого селянського господарства, чи менше тим, які мають господар-ський номер, зареєстрований у сільській раді?
2) Якщо в сільському дворі проживає п’ять громадян України, то скіль-ки землі вони можуть отримати для ведення особистого господарства – до 10 га чи до 2 га?
... 1. Природа та різновиди відповідальності в менеджменті 3
2. Практичне завдання 13
Якими конкретними навичками повинні володіти керівники вищої, середньої, і нижчої ланок? Назвати їх, проаналізувати і записати за ступенем важливості. Можна навести приклад конкретного підприємства. Відповідь записати у таблицю. Не менше 10 осіб.
Ступінь важливості Навички керівника ланки
вищої середньої нижчої
1
2
3
…
3. Поняття 15
Управління за цілями.
Система.
Технологічні методи менеджменту.
Список використаної літератури 17
... Українська мова професійного спрямування 1. Особливості використання прийменників у ділових паперах.
2. Вимоги до мови ділових паперів.
3. Довідково-інформаційні документи (наукова робота, реферат, тези,
конспект, телеграма), вимоги до оформлення.
4. Прочитати документ; відредагувати текст, дописати відсутні відомості. Визначити, який це документ за: а) походженням; б) місцем виникнення; в) призначенням; г) формою. Визначити реквізити наказу.
5. Перекласти українською мовою.
6. Написати:
- анотацію до навчального посібника;
- список фахової літератури (не менше 10 позицій), що використовувалась вами під час написання курсової роботи.... Планування маркетингового дослідження споживчого ринку та етапи його реалізації МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
Виконання контрольної роботи на тему "Планування маркетингового дослідження споживчого ринку та етапи його реалізації" передбачає для поглиблення знань студентів заочної форми навчання спеціальності "Маркетинг", що вивчають самостійно дисципліну "Маркетингові дослідження".
Варіант студент вибирає за бажанням на прикладі будь-якого підприємства (реального чи існуючого) без будь-яких обмежень щодо галузевої належності або роду діяльності.
У контрольній роботі за даними таб.1 необхідно виконати розрахунок дисперсії середнього розміру купівлі за формулою (1). Дані таблиці надано для варіанта 0 (останній номер залікової книжки), кожний наступний варіант - треба додавати 0,5 грн (наприклад для варіанта 7 "відповідь покупця 1 дорівнює 0,5 • 7 + 4,0 = 3,5+4,0 = 7,5 грн)
Таблиця .1 Визначення середнього розміру купівлі
Ознака, що вив- Відповіді покупців
чається 1-го 2-го 3-го 4-го 5-го 6-го 7-го 8-го 9-го 10-го
Розмір купівлі, млн грн. 4,0 3,5 2,1 4,2 1,2 0,6 3,71 7,2 4,1 1,01
11-го 1 ,62 12-го 9,5 13-го 3,6 14-го
2,72 15-го 2,18 16-го 0,8 17-го 1,2 18-го
4,7 19-го 4,32 20-го 3,48
21-го 86 22-го 78 23-го 0,3 24-го
4,7 25-го 2,14 26-го 5,58 27-го 3,71 28-го 1,79 29-го 2,13 30-го
2,37
31-го 1,368 32-го 2,44 33-го 7,41 34-го 3,59 35-го 1,08 36-го 2,92 37-го 5,07 38-го 0,93 39-го 2,36 40-го 1,64
41-го
7,2 42-го 3,92 43-го 1,48 44-го 0,52 45-го 4,95 46-го
3,67 47-го 2,38 48-го 3,81 49-го 1,19 50-го 5,0
На прикладі маркетингового дослідження групи споживачів підприємства відпрацьовують процедуру і методи сегментації.
Послідовність виконання контрольної
1. Складання плану маркетингового дослідження споживачів.
2. Визначення вибіркової сукупності та розробка інструментарію дослідження.
3. Аналіз соціально-демографічних характеристик вибіркової сукупності.
4. Перехресне групування і типологічний аналіз результатів дослідження.
5. Багатовимірна класифікація споживачів.
6. Висновки за результатами маркетингового дослідження.
Обсяг контрольної роботи має бути не менше 15 с. Вона повинна містити розрахунки та гістограми, а також список літератури (не менше 6 джерел, у тому числі WWW-адреси). Роботу пишуть від руки або друкують, охайно оформляють і на титульному листі вказують номер залікової книжки студента.
... 1. Мета в стратегічному управлінні 2
2. Зв'язок маркетингової та виробничої стратегій 3
3. Взаємовплив стратегії та структури 5
4. Заходи запобігання потенційному опору змінам 7
Практичні завдання 9
1. Охарактеризуйте модель мотивації праці на конкретному підприємстві. 9
2. Розробити актуальний і необхідний профілі вашого підприємства. 10
3. Побудувати матрицю БКГ для продукції вашого підприємства, вибравши для цього не менше 7 найменувань продукції 11
4. Виберіть найбільш адекватну вашому підприємству модель стратегічного аналізу і побудуйте її 14
5. Запропонуйте функціональну стратегію для вашого підприємства, яка найбільше відповідає потребам загальної 16
ВИКОРИСТАНА ЛІТЕРАТУРА 17
... Бухгалтерський облік грошових коштів підприємства харчової промисловості Зміст
Вступ 3
Розділ 1. Основи бухгалтерського обліку грошових коштів 5
1.1. Економічна сутність грошових коштів 5
1.2. Огляд нормативної бази обліку грошових коштів 10
Розділ 2. Облік грошових коштів 15
2.1. Історичні дані підприємства ДП київський хлібокомбінат №11. Структура його управління 15
2.2. Техніко-економічна характеристика виробничо-господарської діяльності підприємства ДП київський хлібокомбінат №11 19
2.3. Облікова політика підприємства ДП київський хлібокомбінат №11 25
2.4. Документальне оформлення та облік господарських операцій з грошовими коштами 27
2.4.1. Документальне оформлення господарських операцій з грошовими коштами 27
2.4.2. Облік господарських операцій в касі підприємства ДП київський хлібокомбінат №11 31
2.4.2. Синтетичні та аналітичні облік грошових коштів на рахунках в банківських установах 33
2.4.3. Відображення у звітності наявності та руху грошових коштів на підприємстві ДП київський хлібокомбінат №11 38
Розділ 3. Комп’ютеризація обліку грошових коштів 41
3.1. Огляд сучасних комп’ютерних технологій ведення обліку 41
3.2. Застосування комп’ютерних технологій з обліку грошових коштів 44
Висновки 50
Список використаної джерел 53
Додатки. Звітність, первинні документи 55-61
Метою бухгалтерського обліку грошових коштів - є контроль за дотриманням касової і розрахункової дисципліни, правильністю і ефективністю використання грошових коштів і кредитів, забезпечення збереження грошової готівки і документів в касі. В умовах ринкової економіки будь-який бухгалтер повинен виходити з принципу, що уміле використовування грошей і грошових коштів саме по собі може приносити підприємству додатковий дохід.
З цієї мети витікають наступні основні завдання бухгалтерського обліку грошових коштів:
- своєчасне і правильне документування операцій по руху грошових коштів і розрахунків;
- контроль за збереженням грошових коштів в касі підприємства;
- використанням грошових коштів по їх цільовому призначенню;
- своєчасність розрахунків з постачальниками, покупцями (замовниками), бюджетом, банками, органами соціального страхування, робітниками і службовцями і др.;
- своєчасна перевірка розрахунків з дебіторами і кредиторами для попередження простроченої заборгованості;
- своєчасне виявлення результатів інвентаризації грошових коштів, документів і розрахунків.
Об'єктом дослідження є комплекс теоретичних і практичних питань бухгалтерського обліку організації грошових коштів підприємства ДП AT „Київ хліб” хлібокомбінат №11.
Предметом дослідження є методологія та діюча практика обліку грошових коштів підприємства ДП AT „Київ хліб” хлібокомбінат №11.
В розвиток методології з питань обліку грошових коштів зробили вагомий внесок праці: І.А. Басманова, І.О. Белебехи, О.С. Бородкина, Б.І. Валуєва, М.В.Кужельного, А.М.Кузьмінського, Ю.Я.Литвина, А.Ш.Маргуліса, І.С.Мацкевичюса, В.Б.Моссаковського, В.Ф.Палія, П.Т.Саблука, В.В.Сопко, А.М.Фабричнова, М.Г.Чумаченка, С.А.Щенкова та інших.
Основним принципом проведеного дослідження є системний підхід до узагальнення економічної інформації відповідно до поставлених завдань... Облік малоцінних та швидкозношуваних предметів Вступ
Розділ 1. Визначення малоцінних та швидкозношуваних предметів та їх обліку
Розділ 2. Облік малоцінних і швидкозношуваних предметів зі строком корисного використання менше одного року (або одного операційного циклу)
Розділ 3. Облік малоцінних необоротних матеріальних активів (зі строком корисного використання більше одного року)
Висновки
Список використаної літератури... Принципи та методи побудови системи управління персоналом на підприємстві
ВСТУП 3
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ПОБУДОВИ СИСТЕМ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ 7
1.1. Структура та зміст системи управління персоналом 7
1.2. Принципи побудови системи управління персоналом 18
1.3. Методи побудови системи управління персоналом 22
РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ФОРМУВАННЯ ТА ФУНКЦІОНУВАННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ В ДП «ВІННИЦЯХЛІБ» ПАТ «КОНЦЕРН ХЛІБПРОМ» 29
2.1. Загальна характеристика та аналіз основних показників ДП „Вінницяхліб” ПАТ „Концерн Хлібпром” 29
2.2. Аналіз фінансового стану ДП «Вінницяхліб» ПАТ «Концерн Хлібпром» 35
2.3. Аналіз основних елементів системи управління персоналом ДП «Вінницяхліб» ПАТ «Концерн Хлібпром» 45
РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ В ДП «ВІННИЦЯХЛІБ» ПАТ «КОНЦЕРН ХЛІБПРОМ» 61
3.1. Зарубіжний досвід управління персоналом 61
3.2. Формування дієвої системи мотивації персоналу ДП «Вінниця хліб» ПАТ «Концерн хлібпром» як елементу ефективної системи управління персоналом 66
3.3. Пропозиції щодо удосконалення системи управління персоналом підприємства та її складових 73
ВИСНОВКИ 79
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 83
ДОДАТКИ 89
... Контрольна робота стратегічне управління Зміст
1. ВИЗНАЧЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА: ПАРАМЕТРИ ТА ПОКАЗНИКИ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ 3
2. ВЗАЄМОЗВ’ЯЗОК РЕСУРСІВ ПІДПРИЄМСТВА 6
3. СТРАТЕГІЇ ДЛЯ ФІРМ, ЩО РОЗВИВАЮТЬСЯ 9
4. ТИПИ РЕАКЦІЙ ОСУ 12
ЗАВДАННЯ 1.4 15
1. Побудуйте двофакторну виробничу функцію, яка б описувала процес виробництва на вашому підприємстві.
2. Розробити актуальний і необхідний профілі вашого підприємства.
3. Побудувати матрицю БКГ для продукції вашого підприємства, вибрав для цього не менше 7 найменувань продукції.
4. Виберіть найбільш адекватну вашому підприємству модель стратегіч-ного аналізу і побудуйте її.
5. Запропонуйте функціональну стратегію для вашого підприємства, яка найбільше відповідає потребам загальної.
СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ 22
... Контрольна з інформатики. Варіант 0 1. Набрати наступний вираз у MS Word. Розрахувати вираз в Excel, де а=2, Ь=5, х є [— 15;15],
Побудувати графік функції.
2. Набрати та заповнити таблицю в Excel.
Формула... (При х=10функція не визначена.)
Дата реалізації продукція Виручка від реалізації Собівартість Прибуток
01.10.01 банани 756,50 500,10 ?
…… ….. …… ….. ...
12.11.02 ….. ……. …… ...
Записати формули для обчислення розрахункового поля, а також формули для обчислення суми, мінімумуму, максимуму та середнього значення для розрахункового поля.
3. Знайти за допомогою функцій баз даних (записати відповідні формули та критерії:
-Максимальний прибуток від бананів.
-Загальний прибуток від продукції з собівартістю менше 200 або більше 500.
-Назву продукції з максимальним прибутком.
... 1.Мікроекономіка як складова частина теоретичної економіки: концептуальні засади. Методологія мікроекономічного аналізу. Мікроекономічні моделі. 3
2. Стратегія поведінки конкурентної фірми за визначених витрат виробництва та варіаціях ринкових цін на її продукцію. 5
Задача 9
3. Постійні витрати фірми становлять 60 грн., а змінні подані в таблиці. Заповніть таблицю і виконайте наступні завдання: а) накресліть криві AFC, AVC, АТС і МС; поясніть спосіб обчислення і форму кожної з чотирьох кривих, а також характер їх взаємодії; б) поясніть, як зміниться розміщення кожної з цих чотирьох кривих, якщо сума постійних витрат становить не 60, а 80 грн.; якщо сума змінних витрат буде на 20 грн. менше за вказану в таблиці....
Список використаної літератури 17
... Методичні рекомендації до підготовки підсумкової аналітичної роботи 3
Мета роботи: провести макроекономічний аналіз динаміки основних параметрів економіки України за 1996 – 2005 роки, визначити макроекономічні тенденції зміни цих параметрів.
Зміст роботи: обчислити у відсотках відношення макроекономічних параметрів (показників) до ВВП України у відповідні роки. Визначити тенденції зміни цих параметрів та перспективи їх подальшої динаміки.
Структура роботи: таблиця із статистичними даними; графік, який відображає динаміку показника; перелік макроекономічних категорій, які застосовуються в роботі (не менше десяти); текст аналітичної записки, у якій повинні бути розглянуті макроекономічні тенденції і розкриті макроекономічні причини цих тенденцій
Аналітична записка 4
Джерела інформації. 17
... Контрольна робота економіка підприємства 1. Загальна характеристика банкрутства підприємств як економічного явища 3
2. Організація та наслідки ліквідації збанкрутілих підприємств 13
Задача 31
Вітчизняна виробнича фірма вирішує питання щодо доцільності придбання ліцензії на право використання конструкції і технології виготовлення нового виробу замість його випуску на основі власних технологічних розробок. Прогнозований річний обсяг виробництва продукції — 2000 одиниць. Очікувана собівартість одиниці власного виробу має становити 1300 грн., а виробу, виготовленого на основі ліцензії, — на 30% менше. Нормативна рентабельність продукції, що включається у її продажну ціну, дорівнює 20%.
Визначити граничну (економічно виправдану) ціну ліцензії за умови, що вона не може перевищувати 75% річного валового прибутку, одержуваного від продукування виробів на основі дозвільної ліцензії.
Література 33
... Банкрутство і ліквідація підприємства 1. Загальна характеристика банкрутства підприємства як економічного явища. 3
2. Організація та наслідки ліквідації збанкрутілих підприємств. 8
Задача 13
Вітчизняна виробнича фірма вирішує питання щодо доцільності придбання ліцензії на право використання конструкції і технології виготовлення нового виробу замість його випуску на основі власних технологічних розробок. Прогнозований річний обсяг виробництва продукції — 2000 одиниць. Очікувана собівартість одиниці власного виробу має становити 1300 грн., а виробу, виготовленого на основі ліцензії, — на 30% менше. Нормативна рентабельність продукції, що включається у її продажну ціну, дорівнює 20%.
Визначити граничну (економічно виправдану) ціну ліцензії за умови, що вона не може перевищувати 75% річного валового прибутку, одержуваного від продукування виробів на основі дозвільної ліцензії.
Список літератури. 14
... Cгенерировано за 0.342877 секунд |
|
Реферати | Оферта | Пошук | Замовити реферат | Контакти
|
Copyright © 2011 - Институт.com.ua | Розробка сайту - vbs.com.ua |