институт.com.ua - национальный студенческий портал Украины
  • ТОП-объявления
  • Работа для студентов
Система объявлений институт.com.ua поможет Вам найти или разместить объявления для студентов, связанные с образованием в Украине и зарубежом, трудоустройством для студентов, репетиторством. Также Вы можете разместить информацию об услугах в сфере образования.

Вакансии от ведущего новостного сервера Новости Мира

Мы рады пригласить к сотрудничеству целеустремлённых и образованных молодых людей. Если вы всегда в курсе событий в мире и не только, если вы отлично владеете языком, как инструментом выражения своих мыслей, если вам есть чем поделиться с окружающими вас людьми и миром мы рады предложить вам свои страницы для размещения ваших новостных и аналитических материалов.

Мы не ограничим ваc в средствах выражения, при условии что они не выйдут за пределы действующего законодательства. Мы не станем навязывать вам своё мнение и вмешиваться в творческий процесс. От вас требуется отличное знание грамматики и написание текстов без грамматических и пунктуационных ошибок. Так же обязательным требованием является понимание сути предмета или проблемы о которой пишете.

Если вы чувствуете в себе силы и желание творить, мы будем рады видеть ваши материалы на страницах сайта novostimira.com.ua

Гарантируем достойный и адекватный уровень оплаты ваших трудов.

Заполнить анкету можно здесь

Главная| Новости| Образование в Украине| Конференции, семинары| Работа для студентов| Рефераты| Контакты

Удосконалення та обгрунтування критеріїв планування виробництва.

Предмет: Менеджмент організацій
Вид работы: Магістерська робота
План работыВступ
Удосконалення та обгрунтування критеріїв планування виробництва.
Висновки
Література

Похожие рефераты, контрольные работы, курсовые и дипломные работы:

Удосконалення організації виробництва у ресторані

Вступ 3 1. Науково-теоретичне обгрунтування проблеми організації удосконалення виробництва у ресторанному господарстві 5 1.1. Склад та структура виробничих цехів в підприємстві ресторанного господарства 5 1.2. Особливості організації виробництва в ресторанному господарстві 12 2. Аналіз організації виробництва в ресторані 14 2.1. Загальна характеристика об’єкту дослідження 14 2.2. Дослідження технічного та технологічного рівня виробництва у ресторані 17 2.3. Аналіз організації виробничих процесів у часі та просторі 23 3. Пропозиції по удосконаленню організації виробництва у ресторані 29 Висновок 34 Список використаної літератури 37 Додаток 1. План ресторану 39

Місце та роль менеджменту у плануванні виробництва

ВСТУП 3 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ МІСЦЯ ТА РОЛІ МЕНЕДЖМЕНТУ У ПЛАНУВАННІ ВИРОБНИЦТВА 6 1.1. Сутність менеджменту та його значення в діяльності підприємства 6 1.2. .Взаємозв’язок менеджменту і планування 13 1.3. Методика планування виробництва підприємства 21 РОЗДІЛ 2. ВИЗНАЧЕННЯ МІСЦЯ ТА РОЛІ МЕНЕДЖМЕНТУ У ПЛАНУВАННІ ВИРОБНИЦТВА ВАТ «Назва» 31 РОЗДІЛ 2. ВИЗНАЧЕННЯ МІСЦЯ ТА РОЛІ МЕНЕДЖМЕНТУ У ПЛАНУВАННІ ВИРОБНИЦТВА ВАТ «Назва» 31 2.1. Організаційно-економічна характеристика підприємства 31 2.2. Аналіз процесу планування виробництва підприємства 40 2.3. Оцінка операційного менеджменту підприємства 47 2.4. Оцінка інвестиційного менеджменту підприємства 61 2.5. Оцінка фінансового менеджменту підприємства 66 ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ 70 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 75 ДОДАТКИ 79 Додатки 13 стор.

Процес планування

Зміст Вихідні дані: 3 Опис процесів. 4 1. Процес ініціалізації (розробка ідеї): 4 1.1. Опис продукту. 4 1.2. Стратегічні цілі підприємства: 4 1.3. Критерії вибору проекту: 4 1.4. Комерційна доцільність проекту: 5 1.5. Статут проекту: 5 2. Процес планування. 5 2.1. Аналіз продукту: 5 2.2. Попередній розподіл витрат по фазах проекту: 6 2.3. Строки реалізації проекту: 6 2.4. Кінцевий підхід і цілі проекту: 6 3. Процес виконання проекту. 7 3.1.Поділ основних робіт на дрібніші, більш керовані компоненти: 7 3.1.1. Визначення співвиконавців: 7 3.1.2. Визначення інвесторів проекту: 7 3.1.3. Дослідження та обгрунтування технічних аспектів проекту: 7 3.1.4. Дослідження та обгрунтування технологічних аспектів проекту: 7 3.1.5. Проведення маркетингових досліджень продукції: 7 3.1.6. Оренда приміщення: 7 3.1.7. Лізинг та закупівля по проекту: 8 3.1.8. Наявність необхідного персоналу: 8 3.1.9. Дослідження та обгрунтування економічних аспектів проекту: 8 3.2. Розподіл відповідальності членів "команди" проекту: 8 4. Процес завершення робіт (визначення відповідальних по проекту): 8 5. Процес контролю. 9 Попередній розрахунок критеріїв вибору проекту (період окупності проекту, термін повернення коштів інвесторам та відсотків по кредитах). 9 Рішення: 11 Література: 12

Процес планування

Зміст Вихідні дані: 3 Опис процесів. 4 1. Процес ініціалізації (розробка ідеї): 4 1.1. Опис продукту. 4 1.2. Стратегічні цілі підприємства: 4 1.3. Критерії вибору проекту: 4 1.4. Комерційна доцільність проекту: 5 1.5. Статут проекту: 5 2. Процес планування. 5 2.1. Аналіз продукту: 5 2.2. Попередній розподіл витрат по фазах проекту: 6 2.3. Строки реалізації проекту: 6 2.4. Кінцевий підхід і цілі проекту: 6 3. Процес виконання проекту. 7 3.1.Поділ основних робіт на дрібніші, більш керовані компоненти: 7 3.1.1. Визначення співвиконавців: 7 3.1.2. Визначення інвесторів проекту: 7 3.1.3. Дослідження та обгрунтування технічних аспектів проекту: 7 3.1.4. Дослідження та обгрунтування технологічних аспектів проекту: 7 3.1.5. Проведення маркетингових досліджень продукції: 7 3.1.6. Оренда приміщення: 7 3.1.7. Лізинг та закупівля по проекту: 8 3.1.8. Наявність необхідного персоналу: 8 3.1.9. Дослідження та обгрунтування економічних аспектів проекту: 8 3.2. Розподіл відповідальності членів "команди" проекту: 8 4. Процес завершення робіт (визначення відповідальних по проекту): 8 5. Процес контролю. 9 Попередній розрахунок критеріїв вибору проекту (період окупності проекту, термін повернення коштів інвесторам та відсотків по кредитах). 9 Рішення: 11 Література: 12

Планування діяльності підприємства

Вступ 3 1.Поняття та сутність планування діяльності підприємства 4 1.1. Види планів, стратегічне планування 4 1.2. Аналіз зовнішнього та внутрішнього середовища організації в процесі планування 6 2. Планування матеріальних ресурсів та виробництва в умовах застосування інформаційних технологій 15 2.1 Планування обсягів продажів і виробництва 15 2.2 Планування потужностей та потреб у матеріалах 19 3. Фінансове планування на підприємстві 25 3.1 Загальні принципи фінансового планування 25 3.2 Рівні фінансового планування 27 Висновки 37 Література 39

Планування діяльності підприємства

Вступ 3 1.Поняття та сутність планування діяльності підприємства 4 1.1. Види планів, стратегічне планування 4 1.2. Аналіз зовнішнього та внутрішнього середовища організації в процесі планування 6 2. Планування матеріальних ресурсів та виробництва в умовах застосування інформаційних технологій 15 2.1 Планування обсягів продажів і виробництва 15 2.2 Планування потужностей та потреб у матеріалах 19 3. Фінансове планування на підприємстві 25 3.1 Загальні принципи фінансового планування 25 3.2 Рівні фінансового планування 27 Висновки 37 Література 39

Аналіз та удосконалення оперативного управління підприємством

Зміст. Вступ . Розділ 1. Теоретико – методичні основи менеджменту обслуговуючого виробництва. 1. Організація і планування транспортного обслуговування виробництва . 1.1. Значення, задачі і структура транспортного господарства . 1.2. Розрахунок вантажообігу та потреби в транспортних засобах. 2. Організація складського господарства . 3 Організація та планування енергетичного господарства. Розділ 2. Оцінка менеджменту обслуговуючого виробництва по ТзОВ “ Ковель“. 1. Техніко-економічна характеристика підприємства ТзОВ “ Ковель “. 2. Аналіз обслуговуючого виробництва на підприємстві . 3. Аналіз організаційної структури підприємства . Розділ 3. Пропозиції з удосконалення обслуговуючого виробництва на підприємстві. Висновки . Список використаної літератури . Додатки .

Аналіз та удосконалення оперативного управління підприємством

Зміст. Стор. Вступ . Розділ 1. Теоретико – методичні основи менеджменту обслуговуючого виробництва. 1. Організація і планування транспортного обслуговування виробництва . 1.1. Значення, задачі і структура транспортного господарства . 1.2. Розрахунок вантажообігу та потреби в транспортних засобах. 2. Організація складського господарства . 3 Організація та планування енергетичного господарства. Розділ 2. Оцінка менеджменту обслуговуючого виробництва по ТзОВ “ Ковель“. 1. Техніко-економічна характеристика підприємства ТзОВ “ Ковель “. 2. Аналіз обслуговуючого виробництва на підприємстві . 3. Аналіз організаційної структури підприємства . Розділ 3. Пропозиції з удосконалення обслуговуючого виробництва на підприємстві. Висновки . Список використаної літератури .

Удосконалення планування виробництва. Обгрунтування критеріїв оптимізації планів

ЗМІСТ Вступ 3 1. Сутнісна характеристика і вимірювання ефективності виробництва 5 1.1 Економічна сутність виробничих потужностей підприємства 5 1.2. Фактори зростання ефективності виробництва 13 2. Особливості планування виробництва на підприємстві ТОВ „Українські промислові ресурси” 18 2.1. Аналіз виробничих потужностей підприємства 18 2.2. Оцінка ефективності технічних і організаційних заходів підприємства 22 3. Напрямки підвищення ефективності виробничих процесів на підприємстві ТОВ „Українські промислові ресурси” 27 Висновки 36 Література 38 Додатки 40 Метою курсової роботи є визначення критеріїв оптимізації планів виробництва на підприємстві. Предметом роботи є організація планування виробництва, що має своєю головною ціллю забезпечення науково-технічного процесу виробництва і створення умов для ефективного виконання і перевиконання завдання плану кожною виробничою ланкою, дільницею по всіх показниках, тобто, якість, прибуток, зростання продуктивності праці, зниження собівартості продукції. Завдання роботи: • виявлення проблем управління та ефективності діяльності підприємства на основі аналізу виробничих потужностей підприємства; • аналіз ефективності технічних і організаційних заходів підприємства; • вибір та обґрунтування напрямків підвищення ефективності виробничих потужностей конкретного підприємства. Виробнича потужність розраховується як по підприємству в цілому, так і за ведучими виробничими цехами, ділянками і устаткуванню з урахуванням сформованої кооперації і заходів щодо ліквідації «вузьких місць». Велике значення потужності у мінімізації виробничих вит¬рат. Низький рівень завантаження веде до того, що багато вітчиз¬няних виробництв через високі постійні витрати на одиницю ви¬пуску продукції використовують свої потужності нижче точки беззбитковості і несуть прямі збитки. Важливість рішень з виробничих потужностей (питання ви¬буття, перепрофілювання, а також введення нових потужностей) полягає в оцінці величини капітальних витрат, для яких по¬тужність є основним визначальним фактором. Результати аналізу, проведеного у даній курсовій роботі передбачають поліпшення використання виробничої потужності з урахуванням можливості її раціонального розширення і спеціалізації виробництва. Об’єктом дослідження даної роботи є товариство з обмеженою відповідальністю „Українські промислові ресурси”. Хронологічними межами роботи є 2003-2005 роки. Літературною базою слугують підручники Верби В.А., За городніх О.А. „Проектний аналіз”, Лебедева В.Г. „Управление затратами на предприятии”, Куденка Н. „Стратегічний маркетинг”, Савіцької Г.В. „Економічний аналіз”, Шершньової З.Є., Оборської С.В. „Стратегічне управління”, Поддєрьогіна А.М. „Фінанси підприємств”.

Удосконалення планування персоналу на підприємстві

ВСТУП 3 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ПЛАНУВАННЯ ПЕРСОНАЛУ ПІДПРИЄМСТВА 5 1.1. Сутність та структура трудових ресурсiв підприємства 5 1.2. Поняття планування як загальної функції менеджменту 17 1.3. Методика планування чисельності персоналу підприємства та показникiв з працi 20 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ СКЛАДУ ТА ЕФЕКТИВНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ПЕРСОНАЛУ ВАТ «НАЗВА» 23 2.1. Аналіз ефективності стимулювання персоналу ВАТ «НАЗВА» 23 2.2. Аналіз наявності та забезпечення підприємства персоналом 31 2.3. Оцінка ефективності використання персоналу підприємства 34 РОЗДІЛ 3. ОБГРУНТУВАННЯ ПЛАНОВОЇ ЧИСЕЛЬНОСТІ, ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ ТА ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ ПЕРСОНАЛУ ВАТ «НАЗВА» 40 3.1. Розрахунок планової чисельності та складу робітників на майбутнiй перiод 40 3.2. Напрямки пiдвищення ефективностi використання персоналу на ВАТ "НАЗВА» 45 3.3. Обгрунтування напрямів соціального розвитку підприємства 51 ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ 61 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 67 ДОДАТКИ 72

Бізнес-план підприємства

Р О З Д І Л 1 75 СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА З ВИРОБНИЦТВА 75 ЦЕГЛИ 75 1.1. Сучасний стан та тенденції розвитку галузі 75 1.2. Оцінка можливостей підприємства по випуску 80 цегли та визначення його місії 80 1.3. Визначення стратегічних альтернатив та вибір стратегії 85 підприємства з виробництва цегли 85 РОЗДІЛ 2 94 ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ОСНОВИ 94 ПІДПРИЄМНИЦЬКОГО РИЗИКУ ТА ЗАСОБИ ЙОГО ЗМЕНШЕННЯ 94 2.1. Економічний зміст підприємницького ризику 94 2.2. Методологія аналізу та оцінки підприємницького ризику 98 2.3. Способи зменшення підприємницького ризику 102 Р О З Д І Л 3 106 ОРГАНІЗАЦІЯ ВИРОБНИЦТВА БУДІВЕЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ ТА ОБГРУНТУВАННЯ ЙОГО ЕФЕКТИВНОСТІ 106 3.1. Прогнозування обсягів виробництва, номенклатури, асортименту та якості продукції 106 3.2. Виробничий план підприємства 107 3.3. Організаційний план виробництва 113 Обгрунтування потреби в персоналі і витрат на оплату праці 116 3.5. Планування витрат на виробництво продукції 119 3.6 Фінансовий план підприємства 126 3.7.Аналіз і оцінка ризиків 133 ВИСНОВКИ 137 ПЕРЕЛІК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 140

Бізнес-план підприємства

Р О З Д І Л 1 75 СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА З ВИРОБНИЦТВА 75 ЦЕГЛИ 75 1.1. Сучасний стан та тенденції розвитку галузі 75 1.2. Оцінка можливостей підприємства по випуску 80 цегли та визначення його місії 80 1.3. Визначення стратегічних альтернатив та вибір стратегії 85 підприємства з виробництва цегли 85 РОЗДІЛ 2 94 ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ОСНОВИ 94 ПІДПРИЄМНИЦЬКОГО РИЗИКУ ТА ЗАСОБИ ЙОГО ЗМЕНШЕННЯ 94 2.1. Економічний зміст підприємницького ризику 94 2.2. Методологія аналізу та оцінки підприємницького ризику 98 2.3. Способи зменшення підприємницького ризику 102 Р О З Д І Л 3 106 ОРГАНІЗАЦІЯ ВИРОБНИЦТВА БУДІВЕЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ ТА ОБГРУНТУВАННЯ ЙОГО ЕФЕКТИВНОСТІ 106 3.1. Прогнозування обсягів виробництва, номенклатури, асортименту та якості продукції 106 3.2. Виробничий план підприємства 107 3.3. Організаційний план виробництва 113 Обгрунтування потреби в персоналі і витрат на оплату праці 116 3.5. Планування витрат на виробництво продукції 119 3.6 Фінансовий план підприємства 126 3.7.Аналіз і оцінка ризиків 133 ВИСНОВКИ 137 ПЕРЕЛІК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 140

Сучасне планування виробництва в Україні

Вступ 4 Розділ 1. Теоретико-методологічні аспекти планування виробництва продукції 7 Розділ 2. Практичні аспекти планування виробництва продукції (на базі ПП) 10 2.1 Аналіз виробництва і реалізації продукції. 10 2.2. Аналіз планування виробництва . 11 2.3 Аналіз якості виробленої продукції. 17 Розділ 3.Фактори та резерви збільшення випуску та реалізації продукції 22 Висновок 35 Список використаної літератури 38 Об’єктом дослідження є ПП

Організація управлінської праці та основні напрямки її вдосконалення

Вступ 3 1. Особливості організації управлінської праці на підприємстві 5 1.1 Поняття і економічне значення організації управлінської праці 5 1.2 Сутність та основні етапи планування праці менеджера 8 1.3 Основні аспекти стимулювання управлінських кадрів на підприємствах ресторанного господарства 10 2. Оцінка організації управлінської праці в ресторанному господарстві 14 2.1 Аналіз системи планування праці керівників підприємства 14 2.2 Оцінка системи стимулювання управлінських працівників в ресторанному господарстві 21 3.Рекомендації щодо удосконалення організації управлінської праці в ресторанному господарстві 25 3.1 Удосконалення системи планування праці менеджера 25 3.2 Обгрунтування основних напрямів удосконалення системи стимулювання менеджера на піприємстві 29 Висновки 34 Список використаної літератури 36

Вибір та обґрунтування напрямків удосконалення діючих форм організації виробничих потоків

ВСТУП 3 1 ФОРМИ ОРГАНІЗАЦЇ ВИРОБНИЧИХ ПОТОКІВ 5 2 ТЕХНІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПІДПРИЄМСТВА 12 3 ВИДИ ОБГРУНТУВАННЯ НАПРЯМКІВ УДОСКОНАЛЕННЯ ДІЮЧИХ ФОРМ ОРГАНІЗАЦІЙ ВИРОБНИЦТВА 16 ВИСНОВКИ 23 БІБЛІОГРАФІЧНИЙ СПИСОК 25