институт.com.ua - національний студентський портал України
  • ТОП-оголошення
Система оголошень институт.com.ua допоможе Вам знайти або розмістити оголошення для студентів, пов'язані з освітою в Україні та закордоном, працевлаштуванням для студентів, репетиторством. Також Ви можете розмістити інформацію про послуги у сфері освіти.
Головна| Новини| Освіта в Україні| Реферати| Контакти

Тема: Удосконалення планування виробництва. Обгрунтування критеріїв оптимізації планів

Каталог пособий и учебных материалов | Менеджмент | Курсовая | Страниц: 41 | Год: 2006 | Размер: 431 кб. | Стоимость: 90 грн. | Смотреть | Купить

Удосконалення планування виробництва. Обгрунтування критеріїв оптимізації планів

ЗМІСТ
Вступ 3
1. Сутнісна характеристика і вимірювання ефективності виробництва 5
1.1 Економічна сутність виробничих потужностей підприємства 5
1.2. Фактори зростання ефективності виробництва 13
2. Особливості планування виробництва на підприємстві ТОВ „Українські промислові ресурси” 18
2.1. Аналіз виробничих потужностей підприємства 18
2.2. Оцінка ефективності технічних і організаційних заходів підприємства 22
3. Напрямки підвищення ефективності виробничих процесів на підприємстві ТОВ „Українські промислові ресурси” 27
Висновки 36
Література 38
Додатки 40

Метою курсової роботи є визначення критеріїв оптимізації планів виробництва на підприємстві.
Предметом роботи є організація планування виробництва, що має своєю головною ціллю забезпечення науково-технічного процесу виробництва і створення умов для ефективного виконання і перевиконання завдання плану кожною виробничою ланкою, дільницею по всіх показниках, тобто, якість, прибуток, зростання продуктивності праці, зниження собівартості продукції.
Завдання роботи:
• виявлення проблем управління та ефективності діяльності підприємства на основі аналізу виробничих потужностей підприємства;
• аналіз ефективності технічних і організаційних заходів підприємства;
• вибір та обґрунтування напрямків підвищення ефективності виробничих потужностей конкретного підприємства.
Виробнича потужність розраховується як по підприємству в цілому, так і за ведучими виробничими цехами, ділянками і устаткуванню з урахуванням сформованої кооперації і заходів щодо ліквідації «вузьких місць».
Велике значення потужності у мінімізації виробничих вит¬рат.
Низький рівень завантаження веде до того, що багато вітчиз¬няних виробництв через високі постійні витрати на одиницю ви¬пуску продукції використовують свої потужності нижче точки беззбитковості і несуть прямі збитки.
Важливість рішень з виробничих потужностей (питання ви¬буття, перепрофілювання, а також введення нових потужностей) полягає в оцінці величини капітальних витрат, для яких по¬тужність є основним визначальним фактором.
Результати аналізу, проведеного у даній курсовій роботі передбачають поліпшення використання виробничої потужності з урахуванням можливості її раціонального розширення і спеціалізації виробництва.
Об’єктом дослідження даної роботи є товариство з обмеженою відповідальністю „Українські промислові ресурси”.
Хронологічними межами роботи є 2003-2005 роки.
Літературною базою слугують підручники Верби В.А., За городніх О.А. „Проектний аналіз”, Лебедева В.Г. „Управление затратами на предприятии”, Куденка Н. „Стратегічний маркетинг”, Савіцької Г.В. „Економічний аналіз”, Шершньової З.Є., Оборської С.В. „Стратегічне управління”, Поддєрьогіна А.М. „Фінанси підприємств”.
Cмотрите также:
Планування діяльності підприємства

Вступ 3 1.Поняття та сутність планування діяльності підприємства 4 1.1. Види планів, стратегічне планування 4 1.2. Аналіз зовнішнього та внутрішнього середовища організації в процесі планування 6 2. Планування матеріальних ресурсів та виробництва в умовах застосування інформаційних технологій 15 2.1 Планування обсягів продажів і виробництва 15 2.2 Планування потужностей та потреб у матеріалах 19 3. Фінансове планування на підприємстві 25 3.1 Загальні принципи фінансового планування 25 3.2 Рівні фінансового планування 27 Висновки 37 Література 39

Планування діяльності підприємства

Вступ 3 1.Поняття та сутність планування діяльності підприємства 4 1.1. Види планів, стратегічне планування 4 1.2. Аналіз зовнішнього та внутрішнього середовища організації в процесі планування 6 2. Планування матеріальних ресурсів та виробництва в умовах застосування інформаційних технологій 15 2.1 Планування обсягів продажів і виробництва 15 2.2 Планування потужностей та потреб у матеріалах 19 3. Фінансове планування на підприємстві 25 3.1 Загальні принципи фінансового планування 25 3.2 Рівні фінансового планування 27 Висновки 37 Література 39

Планування виробництва програм підприємства

Вступ 3 1. Види та системи оперативного планування 4 2. Розробка оперативних планів виробництва 9 3. Оперативний облік і контроль виробництва 14 Висновки 19 Література 20

Планування виробництва програм підприємства

Вступ 3 1. Види та системи оперативного планування 4 2. Розробка оперативних планів виробництва 9 3. Оперативний облік і контроль виробництва 14 Висновки 19 Література 20

Планування діяльності та система планів підприємства

Вступ 3 1. Сутність планування діяльності та система планів підприємства 4 2. План виробництва і реалізації продукції 7 3. Планування продуктивності праці 9 4. План по праці та заробітній платі 11 5. Матеріально-технічне забезпечення 12 6. Фінансове планування 13 Висновок 14 Література 16

СИСТЕМА ПЛАНІВ ПІДПРИЄМСТВА. ФІНАНСОВЕ ПЛАНУВАННЯ НА ПІДПРИЄМСТВІ

Вступ 3 1. СИСТЕМА ПЛАНІВ ПІДПРИЄМСТВА 4 2. ПЛАН ВИРОБНИЦТВА Й РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОДУКЦІЇ 6 3. ПЛАНУВАННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ 9 4. ПЛАН ПО ПРАЦІ ТА ЗАРОБІТНІЙ ПЛАТІ 11 5. ПЛАНУВАННЯ МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПІДПРИЄМСТВА 12 6. ФІНАНСОВЕ ПЛАНУВАННЯ НА ПІДПРИЄМСТВІ 15 6.1. План прибутків і збитків 16 6.2. План (прогноз) руху коштів 17 6.3. Балансовий план (проект) 18 Висновок 22 Література 23

Планування виробництва продовольчих товарів ринкової новизни на підприємствах

Вступ ………………………………………………………………………….3 1. Оперативно-виробниче планування …………………………………5 1.1. Задачі та зміст оперативно-виробничого планування ……………...5 1.2. Особливості оперативно-виробничого планування за типами виробництв ………………………………………………………………………….9 1.2.1. Потоко – масове виробництво ……………………………………….9 1.2.2. Серійне виробництво ………………………………………………..13 1.2.3. Одиничне та дрібно – серійне виробництво ……………………….17 2. Організація оперативно-виробничого планування ………………..21 2.1. Загальний порядок розробки планів ………………………………..21 2.2. Розподілення функцій при складанні оперативно-виробничої програми …………………………………………………………………………...21 2.3. Основні системи оперативно-виробничого планування …………22 2.4. Дослідження ринку перед розробленням та впровадженням нової (оновленої) продукції ……………………………………………………………..23 2.5. Оцінювання результатів реалізації плану ………………………….28 3. Організація оперативного обліку виробництва та диспетчирезування ………………………………………………………………..32 3.1. Оперативний облік виробництва …………………………………...32 3.2. Диспетчирезування виробництва ……………..……………………38 Висновки ……………………………………………………………………41 Список використаної літератури ………………………………………….43

Економіка підприємства

1. Умови оптимізації обсягів випуску продукції у конкурентному середовищі. Методичні підходи до оптимізації виробництва у середовищі, критерії оптимізації……………………………………………………………….3 2. Стратегічне планування, його відмінність від традиційного планування та обмеження у використанні…..…………………………………………………..8 Задача Визначити річний економічний ефект від виробництва і споживання харчових поліпшувачів із натуральної сировини, які використовуються в хлібопекарській промисловості. Вихідні дані наведено в таблиці: Показники Старий продукт Новий продукт Інвестиції в будівництво нового цеху харчових поліпшувачів покращеної якості, тис. грн. - 1000 Річний обсяг виробництва продукції, т 650 650 Гуртова ціна продукції, грн. /т 1620 1900 Собівартість 1-ї тонни продукції, грн. 1340 1460 Питомі витрати на 1 тонну хлібобулочних виробів, кг 60 22 Обсяг виробництва хлібобулочних виробів, т / рік 1000 1000 Список використаної літератури.………………………………………………15

Організація розробки планів на підприємстві

Зміст Вступ 3 1. Сутність планування і його місце в системі стратегічного управління 4 2. Фінансове планування та організація складання планів на підприємстві 5 3. Методи планування фінансових результатів і балансових залишків 13 Висновки 19 Список літератури: 20

Передумови для удосконалення планування фінансових ресурсів

Зміст 1. Характеристика підприємства 3 2. Розробка прогнозу надання послуг ЗАТ СК «Оранта» 16 3. Система оперативних фінансових планів компанії, їх взаємозв’язок та методика складання 19 4. Передумови для удосконалення планування фінансових ресурсів 23 Список використаної літератури 36 Додатки 37