институт.com.ua - національний студентський портал України
  • ТОП-оголошення
Система оголошень институт.com.ua допоможе Вам знайти або розмістити оголошення для студентів, пов'язані з освітою в Україні та закордоном, працевлаштуванням для студентів, репетиторством. Також Ви можете розмістити інформацію про послуги у сфері освіти.
Головна| Новини| Освіта в Україні| Реферати| Контакти

Тема: Аналіз трудових ресурсів підприємства

Каталог пособий и учебных материалов | Экономический анализ | Курсовая | Страниц: 43 | Год: 2010 | Размер: 163 кб. | Стоимость: 70 грн. | Смотреть | Купить

Аналіз трудових ресурсів підприємства

ЗМІСТ

Вступ 3
Розділ 1. Узагальнююча характеристика підприємства 5
1.1. Загальна характеристика підприємства 5
1.2. Галузеві особливості діяльності підприємства 8
1.3. Характеристика товарної продукції 12
Розділ 2. Аналіз трудових ресурсів підприємства 16
2.1. Аналіз забезпечення підприємства трудовими ресурсами 16
2.2. Аналіз ефективності використання робочого часу 25
2.3. Аналіз продуктивності праці 28
2.4. Аналіз впливу трудових ресурсів на показники діяльності
підприємства 35
Розділ 3. Шляхи підвищення ефективності використання трудових ресурсів 38
Висновки 41
Література 43
Додатки
Cмотрите также:
Трудові ресурси промислового підприємства та умови їх раціонального використання

Зміст. Вступ. 3 Розділ 1.Характеристика трудових ресурсів підприємства, показники ефективності їх використання 5 1.1. Трудові ресурси підприємства як складовий елемент його виробничого потенціалу 5 1.2. Показники використання трудових ресурсів підприємства 16 Розділ 2.Загальна характеристика підприємства та аналіз використання Трудових ресурсів 42 2.1. Характеристика діяльності підприємства та оцінка основних техніко-економічних показників 42 2.2. Аналіз стану трудових ресурсів 46 Розділ 3. Заходи щодо підвищення ефективного використання трудових ресурсів 53 Висновок. 57 Список використаної літератури. 58

"АНАЛІЗ ТРУДОВИХ РЕСУРСІВ"

Зміст Вступ 3 Розділ 1. Теоретичні аспекти аналізу трудових ресурсів підприємства 6 1.1. Аналіз забезпеченості підприємства робочою силою 6 1.2. Аналіз обороту та плинності робочої сили 12 1.3. Аналіз використання трудових ресурсів 12 1.4. Аналіз продуктивності праці 17 1.5. Аналіз трудомісткості продукції 20 1.6. Аналіз технічного оснащення праці 22 1.7. Аналіз фонду оплати праці та його використання 22 1.8. Аналіз впливу трудових факторів на обсяг виробництва продукції 26 Розділ 2. Аналіз трудових ресурсів підприємства ТОВ "ОМЕГА" 32 2.1. Характеристика ТОВ "ОМЕГА" 32 2.2. Організаційна структура управління ТОВ "ОМЕГА" 35 2.3. Характеристика трудових ресурсів ТОВ "ОМЕГА" 38 2.4. Склад і структура кадрів ТОВ "ОМЕГА" 39 2.5. Аналіз чисельності складу і структури кадрів фірми "ОМЕГА" 43 2.6. Аналіз складу і структури персоналу ТОВ "ОМЕГА" 45 Висновки 47 Список використаної літератури 49

Аналіз використання трудових ресурсів на підприємстві

Вступ 3 1. Теоретичні аспекти проблеми праці та її оплати в ринкових умовах 6 1.1. Поняття праці і характеру трудових відносин 6 1.2. Основні принципи та напрямки ефективного використання трудових ресурсів 10 1.3. Методичні підходи до вивчення використання трудових ресурсів 18 2. Аналіз використання трудових ресурсів 38 2.1. Роль оплати праці в регулюванні трудових відносин 38 2.2. Аналіз структури трудових ресурсів та використання робочого часу 44 2.3. Організаційно-економічна характеристика ТОВ “Друкарник” 54 2.4. Використання трудових ресурсів на підприємстві 66 3. Напрямки поліпшення використання трудових ресурсів ТОВ “Друкарник” 81 3.1. Шляхи поліпшення використання трудових ресурсів 81 3.2. Доплати за сумісництво як чинник мотивації персоналу 85 Висновки і пропозиції 92 Список використаної літератури 97 Додаток А 101 Додаток Б 104

ПЛАНУВАННЯ ЧИСЕЛЬНОСТІ ТА СКЛАДУ РОБІТНИКІВ ТОРГІВЕЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА

Вступ 3 1. Сутність трудових ресурсів торгівельного підприємства 5 1.1. Економічна сутність та особливості трудових ресурсів торгівельного підприємства 5 1.2. Класифікація трудових ресурсів торгівельного підприємства 14 1.3. Система показників оцінки ефективності використання трудових ресурсів торгівельного підприємства 20 2. Дослідження динаміки чисельності складу та ефективності використання працівників ТОВ “Манхеттен” 31 2.1. Економічна постановка задач по аналізу і плануванню трудових ресурсів на торгівельному підприємстві 31 2.2. Аналіз динаміки чисельності та складу робітників підприємства 33 2.3. Аналіз факторів, що впливають на продуктивність праці робітників підприємства. 17 2.4. Аналіз ефективності використання персоналу підприємства. 25 Література 17 Додатки. 20 Додаток 1. 20 Додаток 2. 23 Додаток 3. 26

Аналіз забезпеченості підприємства робочою силою і її вплив на обсяг виробництва

ВСТУП.....................................................................................................................3РОЗДІЛ 1. МЕТОДИКА ПРОВЕДЕННЯ АНАЛІЗУ ЗАБЕЗПЕЧЕНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА РОБОЧОЮ CИЛОЮ...................................................................................................................5 1.1. Значення, завдання, інформаційне забезпечення аналізу забезпеченості підприємства трудовими ресурсами.................................................................................................................5 1.2. Аналіз складу, динаміки і руху робочої сили...........................................................................................................................8 1.3. Аналіз ефективності використання трудових ресурсів...................................................................................................................15 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ЗАБЕЗПЕЧЕНОСТІ РОБОЧОЮ СИЛОЮ ВАТ „НОВОСЕЛИЦЬКИЙ ПТАХОКОМБIНАТ” ЗА 2002-2004РР.18 2.1. Економічна характеристика підприємства..........................................................................................................18 2.2. Аналіз якісного складу та руху трудових ресурсів...................................................................................................................21 2.3. Аналіз продуктивності праці та впливу трудових ресурсів на обсяг виробництва...................................................................................29 2.4. Аналіз трудомісткості продукції.................................................................................................................32 РОЗДІЛ 3. НАПРЯМКИ ЕФЕКТИВНІШОГО ВИКОРИСТАННЯ ТРУДОВИХ РЕСУРСІВ ПІДПРИЄМСТВА.................................................................................................35 ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ.........................................................................................................41 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ.................................................................................................................44 ДОДАТКИ..............................................................................................................46

Аналіз ефективності управління трудовими ресурсами на підприємствах

Вступ 3 1. Теоретичні аспекти проблеми праці та її оплати в ринкових умовах 5 1.1. Поняття праці і характеру трудових відносин 5 1.2. Продуктивність праці 9 1.3. Проблема оплати праці 12 2. Методичні основи обліку і аналізу ефективності використання трудових ресурсів на підприємствах 19 2.1. Мета і структура аналізу ефективності трудових ресурсів підприємства 19 2.2.1. Аналіз складу та структури трудових ресурсів підприємства 20 2.2.2. Аналіз використання робочого часу 25 2.2.3. Аналіз продуктивності праці 29 2.2.4. Аналіз виконання норм виробітку 36 2.2.5. Аналіз оплати праці 37 Висновки і пропозиції 39 Список використаних джерел 41

Ефективність використання трудових ресурсів та оплати праці на підприємстві харчової промисловості

ВСТУП 3 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ РОБОЧОЇ СИЛИ 5 1.1. Значення трудових ресурсів в діяльності підприємства 5 1.2. Показники ефективності використання трудових ресурсів 6 1.3. Сутність заробітної плати 11 РОЗДІЛ 2. АНАЛІТИЧНА ОЦІНКА ЕФЕКТИВНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ РОБОЧОЇ ТРУДОВИХ РЕСУРСІВ РЕСТОРАНУ „САЛЮТ” 13 2.1. Характеристика трудових ресурсів підприємства 13 2.3. Оцінка інтенсивності використання робочої сили 14 2.3. Аналіз рентабельності персоналу 17 2.4.Аналіз ефективності використання фонду заробітної плати 21 РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ РОБОЧОЇ СИЛИ НА ПІДПРИЄМСТВІ 23 ВИСНОВКИ 26 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 28 Додатки 31

Ефективність використання трудових ресурсів і заробітної плати. Показники, що їх характеризують

Вступ 3 1. Аналіз забезпеченості підприємства робочою силою і аналіз кваліфікаційного складу робочих 4 2. Аналіз обороту та плинності робочої сили 9 3. Аналіз використання трудових ресурсів 11 4. Аналіз продуктивності праці 12 Висновки 15 Список використаних джерел 16

Трудові ресурси України та регіональні проблеми їх раціонального використання

ЗМІСТ ВСТУП.......................................................................................................................3 РОЗДІЛ І. ХАРАКТЕРИСТИКА ТРУДОВИХ РЕСУРСІВ УКРАЇНИ................5 1.1. Сутність трудових ресурсів та їх значення...........................................5 1.2. Принципи та фактори розміщення трудових ресурсів, особливості міського та сільського розселення........................................................8 РОЗДІЛ ІІ. ОСОБЛИВОСТІ РОЗВИТКУ ТРУДОВИХ РЕСУРСІВ УКРАЇНИ12 2.1. Історичні передумови розвитку трудових ресурсів України.............12 2.2. Динаміка та структура трудових ресурсів України............................15 РОЗДІЛ ІІІ. ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ТРУДОВИХ РЕСУРСІВ УКРАЇНИ.................................................................................................................23 3.1. Проблеми зайнятості і соціального партнерства в Україні та напрямки їх подолання......................................................23 3.2. Напрямки розвитку трудових ресурсів України.................................27 ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ.................................................................................33 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ...............................................................38 ДОДАТКИ...............................................................................................................40

Використання балансового методу в оцінці трудових ресурсів

Вступ …………………………………………………………………………3 1. Балансовий метод в оцінці трудових ресурсів ……………………….5 2. Розробка балансу трудових ресурсів ………………………………….6 3. Методологічні основи управління трудовими ресурсами ………...12 4. Фактори та умови розвитку трудових ресурсів в Україні………... 16 Висновки ……………………………………………………………………19 Література …………………………………………………………………..21