институт.com.ua - національний студентський портал України
  • ТОП-оголошення
Система оголошень институт.com.ua допоможе Вам знайти або розмістити оголошення для студентів, пов'язані з освітою в Україні та закордоном, працевлаштуванням для студентів, репетиторством. Також Ви можете розмістити інформацію про послуги у сфері освіти.
Головна| Новини| Освіта в Україні| Реферати| Контакти

Тема: Основи системи управління витратами

Каталог пособий и учебных материалов | Управленческий учет | Курсовая | Страниц: 33 | Год: 2010 | Размер: 1077 кб. | Стоимость: 70 грн. | Смотреть | Купить

Основи системи управління витратами

Зміст

Вступ..............................................................................................................3
1. Основи системи управління витратами .............................................5
1.1. Сутність і класифікація витрат підприємства ................................5
1.2. Основні поняття та процедури в системі управління витратами...13
2. Функції системи управління витратами ............................................15
2.1. Планування витрат .............................................................................15
2.2. Нормування витрат .............................................................................16
2.3. Облік і калькулювання витрат..........................................................17
2.4. Аналіз і контроль витрат .................................................................18
2.5. Пошук резервів зниження витрат ...................................................19
3. Вдосконалення системи управління витратами на підприємствах...21
3.1. Проблемні питання управління витратами на підприємствах ..21
3.2. Механізм створення системи управління витратами
підприємства…………………………………………………………...…22
Висновки ……………………………………………….…………………30
Cмотрите также:
Функції системи управління витратами

Зміст Вступ..............................................................................................................3 1. Основи системи управління витратами .............................................5 1.1. Сутність і класифікація витрат підприємства ................................5 1.2. Основні поняття та процедури в системі управління витратами...13 2. Функції системи управління витратами ............................................15 2.1. Планування витрат .............................................................................15 2.2. Нормування витрат .............................................................................16 2.3. Облік і калькулювання витрат..........................................................17 2.4. Аналіз і контроль витрат .................................................................18 2.5. Пошук резервів зниження витрат ...................................................19 3. Вдосконалення системи управління витратами на підприємствах...21 3.1. Проблемні питання управління витратами на підприємствах ..21 3.2. Механізм створення системи управління витратами підприємства…………………………………………………………...…22 Висновки ……………………………………………….…………………30 Список використаних джерел ………………..…………………………32 Додаток

Система управління витратами на підприємстві

Вступ 3 1. Загальна характеристика витрат на виробництво продукції ( надання послуг) 6 1.1. Еволюція теорії управління витратами 6 1.2. Теоретичні основи управління витратами на великому багатопрофільному промисловому підприємстві 15 1.3. Методологія логістики і її систем в управлінні витратами великого багатопрофільного промислового підприємства 19 2. Аналіз управління витратами на ВАТ «Назва» 24 2.1. Загальні відомості про підприємство 24 2.2. Аналіз системи витрат ВАТ «Назва» 30 2.3. Напрями вдосконалення управління витратами у ВАТ «Назва» 36 Висновки 41 Література 43-45

ВДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ВИТРАТАМИ НА ПІДПРИЄМСТВІ

ЗМІСТ Вступ.....................................................................................................................3 Розділ 1. Теоретичні основи управління витратами на виробництві..............5 1.1. Економічна сутність витрат виробництва та системи управління витратами............................................................................5 1.2. Економіко-правовий аналіз нормативної бази з управління витратами виробництва на підприємстві...........................................30 1.3. Методика аналізу витрат виробництва та собівартості продукції.........................................................................34 Розділ 2. Аналіз виробничих витрат на підприємстві.....................................37 2.1. Аналіз ефективності фінансово-господарської діяльності………..37 2.2. Аналіз собівартості та витрат на гривню товарної продукції..........44 2.3. Аналіз структури грошових витрат на підприємстві........................52 Розділ 3. Шляхи вдосконалення системи управління витратами на підприємстві....................................................................................54 3.1. Фактори оптимізації витрат виробництва...........................................54 3.2. Удосконалення системи управління витратами на підприємстві.....58 3.2. Система автоматизації обліково-аналітичних робіт в управлінні витратами виробництва і собівартістю продукції.........65 Висновки................................................................................................................77 Список використаної літератури.........................................................................80 Додатки...................................................................................................................84

Вдосконалення системи управлiння витратами

Вступ.....................................................................................................................3
Розділ 1. Теоретичні основи управління витратами на виробництві..............5
1.1. Економічна сутність витрат виробництва та системи
управління витратами............................................................................5
1.2. Економіко-правовий аналіз нормативної бази з управління
витратами виробництва на підприємстві...........................................30
1.3. Методика аналізу витрат виробництва та
собівартості продукції.........................................................................34
Розділ 2. Аналіз виробничих витрат на підприємстві.....................................37
2.1. Аналіз ефективності фінансово-господарської діяльності..37
2.2. Аналіз собівартості та витрат на гривню товарної продукції..........44
2.3. Аналіз структури грошових витрат на підприємстві........................52
Розділ 3. Шляхи вдосконалення системи управління витратами
на підприємстві....................................................................................54
3.1. Фактори оптимізації витрат виробництва...........................................54
3.2. Удосконалення системи управління витратами на підприємстві.....58
3.2. Система автоматизації обліково-аналітичних робіт
в управлінні витратами виробництва і собівартістю продукції.........65
Висновки................................................................................................................77
Список використаної літератури.........................................................................80
Додатки...................................................................................................................84


Напрямки вдосконалення системи управління витратами на підприємстві на базі ДП ВАТ «Київ Хліб» хлібокомбінат № 11 (3-й розділ дипломної роботи)

Розділ ІII: Напрями вдосконалення системи управління витратами на підприємстві 3 3.1. Аналіз системи управління витратами на ДП ВАТ “Київхліб” “Хлібокомбінат № 11” (за системою «стандарт-костинг» або «дирнкт-костинг») 3 3.2. Розробка переліку заходів щодо вдосконалення системи управління витратами на ДП ВАТ “Київхліб” “Хлібокомбінат № 11” 7 3.3. Обрання заходів щодо вдосконалення системи управління витратами на ДП ВАТ “Київхліб” “Хлібокомбінат № 11” 12 3.4. Обґрунтування ефективності реалізації проектів управління витратами на підприємстві 17 Висновки до III розділу 28 Список літератури 30

АНАЛІЗ ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА

ЗМІСТ ВСТУП 4 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ УПРАВЛІННЯ ВИТРАТАМИ 6 1.1 Витрати як керована економічна категорія 6 1.2 Концептуальні основи управління витратами підприємства 9 1.3 Управлінський облік як інструмент управління витратами 13 1.4 Механізм реалізації функцій системи управлінського контролю витрат 16 1.5 Прийоми і методи операційного менеджменту, використовувані в управлінні витратами 21 1.6 Методи оперативної діагностики як інструмент управління витратами 27 2. АНАЛІЗ ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА 33 2.1 Оцінка фінансового стану 35 2.2 Аналіз прибутковості 44 2.3 Аналіз платоспроможності та ліквідності 46 2.4. Аналіз витрат за допомогою операційного аналізу 59 3. АНАЛІЗ ЧУТЛИВОСТІ ПРИБУТКУ ПІДПРИЄМСТВА ДО ЗМІНИ ЕЛЕМЕНТІВ ОПЕРАЦІЙНОГО ВАЖЕЛЯ 64 ВИСНОВОК 71 ЛІТЕРАТУРА 73

Удосконалення управління витратами ДП „Молочний завод” ТОВ „Молочна фабрика ”Рейнфорд”

ЗМІСТ ВСТУП .............................................................................................................3 РОЗДІЛ 1. Теоретичні основи управління витратами ...................... 5 1.1. Цілі і завдання управління витратами ...............................................5 1.2. Сутність і класифікація витрат підприємства ..................................14 1.3. Методика розрахунку елементів витрат та основні нормативно-правові документи з управління витратами.....................................................25 РОЗДІЛ 2. Сучасний рівень управління витратами в умовах ДП «Молочний завод» ТОВ «Молочна фабрика «Рейнфорд» ...............................32 2.1. Організаційно-економічна характеристика підприємства і аналіз фінансово-економічного стану підприємства .................................................32 2.2. Існуюча система управління витратами підприємства....................44 2.3. Рівень витрат на виробництві ...........................................................52 РОЗДІЛ 3. Удосконалення управління витратами ДП «Молочний завод» ТОВ «Молочна фабрика «Рейнфорд» ....................................................59 3.1. Формування центру витрат та центру відповідальності ....................59 3.2. Шляхи удосконалення управління витратами підприємства як основи їх зменшення .........................................................................................66 3.3. Оцінка економічної ефективності запропонованих заходів ..........75 ВИСНОВКИ ..................................................................................................81 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ............................................85 ДОДАТКИ......................................................................................................89

Теоретичні основи управління витратами на виробництво і реалізацію продукції

Вступ 3 1. Теоретичні основи управління витратами на виробництво і реалізацію продукції 5 1.1. Поняття і склад витрат 5 1.2. Класифікація витрат на виробництво 13 2. Управління витратами в загальній системі управління 20 2.1. Управління витратами на виробництво і реалізацію продукції 20 3. Аналіз собівартості продукції на базі даних ВАТ «Ніжцемент» 29 3.1. Характеристика підприємства і завдання аналізу 29 3.2. Аналіз загальної суми витрат на виробництво продукції 32 Висновок 36 Список використаної літератури 38

Управління поточними витратами торговельного підприємства

Вступ 3 Розділ 1. Теоретичні основи управління поточними витратами торговельного підприємства 6 1.1. Економічна природа поточних витрат торговельного підприємства 6 1.2 Фактори, що визначають розмір та склад поточних витрат торговельного підприємства 12 1.3 Методика управління поточними витратами торговельного підприємства 19 Розділ 2. Аналіз управління поточними витратами ЗАТ "Дніпровський універмаг" 23 2.1. Економічна характеристика комплексу завдань по управлінню поточними витратами підприємства за допомогою ПЄОМ 23 2.2. Аналіз розміру та рівня поточних витрат підприємства 33 2.3. Оцінка факторів що впливають на формування поточних витрат торгового підприємства 42 2.4. Оцінка ефективності управління поточними витратами підприємства 50 Розділ 3. Основні напрями вдосконалення управління поточними витратами ЗАТ "Дніпровський універмаг" 55 3.1. Обґрунтування пропозицій щодо оптимізації обсягу та складу поточних витрат 55 3.2. Напрями удосконалення системи управління поточних витрат на торговельному підприємстві 68 Висновок 80 Список використаних джерел 82 Додатки 88-90 Метою роботи є поглиблене вивчення управління поточними витратами підприємства, основи формування та вплив різних факторів та формування витрат. Предметом дослідження є економічний аналіз фінансових результатів торговельного підприємства До роботи додано доповідь, роздатковий матеріал

Теоретичні основи управління операційними витратами підприємства

Зміст Вступ 3 1. Теоретичні основи управління операційними витратами підприємства 5 1.1 Поняття операційних витрат та їх значення у господарській діяльності підприємства 5 1.2. Механізм управління операційними витратами 11 1.3 Нормативно правове забезпечення механізму формування операційних витрат 18 2. Аналіз управління операційними витратами ДАК «Хліб Україна» ДП «КХП Пирятин» 23 2.1 Фінансово-економічна характеристика ДП «Пирятинський КХП» 23 2.2 Аналіз операційної діяльності ДП «КХП Пирятин» 27 2.3 Аналіз фінансових результатів від операційної діяльності ДП «КХП Пирятин» 30 3. Напрямки вдосконалення політики управління операційними витратами ДП «КХП Пирятин» 38 Висновок 41 Література 43 Додатки 46