институт.com.ua - национальный студенческий портал Украины
  • ТОП-объявления
  • Работа для студентов
Система объявлений институт.com.ua поможет Вам найти или разместить объявления для студентов, связанные с образованием в Украине и зарубежом, трудоустройством для студентов, репетиторством. Также Вы можете разместить информацию об услугах в сфере образования.

Вакансии от ведущего новостного сервера Новости Мира

Мы рады пригласить к сотрудничеству целеустремлённых и образованных молодых людей. Если вы всегда в курсе событий в мире и не только, если вы отлично владеете языком, как инструментом выражения своих мыслей, если вам есть чем поделиться с окружающими вас людьми и миром мы рады предложить вам свои страницы для размещения ваших новостных и аналитических материалов.

Мы не ограничим ваc в средствах выражения, при условии что они не выйдут за пределы действующего законодательства. Мы не станем навязывать вам своё мнение и вмешиваться в творческий процесс. От вас требуется отличное знание грамматики и написание текстов без грамматических и пунктуационных ошибок. Так же обязательным требованием является понимание сути предмета или проблемы о которой пишете.

Если вы чувствуете в себе силы и желание творить, мы будем рады видеть ваши материалы на страницах сайта novostimira.com.ua

Гарантируем достойный и адекватный уровень оплаты ваших трудов.

Заполнить анкету можно здесь

Главная| Новости| Образование в Украине| Конференции, семинары| Работа для студентов| Рефераты| Контакты

Тема: Баланс робочих місць та трудових ресурсів на рівні підприємства, міста, країни

Каталог пособий и учебных материалов | Экономика труда | Контрольная | Страниц: 15 | Год: 2010 | Размер: 41 кб. | Стоимость: 40 грн. | Смотреть | Купить

Баланс робочих місць та трудових ресурсів на рівні підприємства, міста, країни

ЗМІСТ:



1. Характеристика поняття ринок праці
2. Баланс робочих місць та трудових ресурсів на рівні підприємства, міста, країни
3. Види безробіття, реєстрація безробітних та строки реєстрації
4. Основні методи встановлення норм заробітної плати
5. Класифікація виробничих процесів та їх призначення
6. Суть хронометражу, ціль та завдання хронологічного спостереження
Cмотрите также:
Характеристика поняття ринок праці

ЗМІСТ: 1. Характеристика поняття ринок праці 2. Баланс робочих місць та трудових ресурсів на рівні підприємства, міста, країни 3. Види безробіття, реєстрація безробітних та строки реєстрації 4. Основні методи встановлення норм заробітної плати 5. Класифікація виробничих процесів та їх призначення 6. Суть хронометражу, ціль та завдання хронологічного спостереження

Проектування та організація робочих місць персоналу управління

ВСТУП 3 РОЗДІЛ 1 ПОНЯТТЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОЕКТУВАННЯ РОБОЧИХ МІСЦЬ АПАРАТУ УПРАВЛІННЯ 5 1.1 Організація трудових процесів 5 1.2 Організація робочих місць і їх обслуговування 8 1.3 Система обслуговування робочих місць 15 1.4 Умови праці та фактори їх формування 19 РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗ ПІДСУМКІВ РОБОТИ ПІДПРИЄМСТВА 25 2.1 Коротка характеристика досліджуваного підприємства 25 2.2 Аналіз організації праці та рівня використання персоналу 28 2.3 Проектування індивідуального трудового процесу 30 РОЗДІЛ 3 ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ ПРОЕКТУВАННЯ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОЧИХ МІСЦЬ УПРАВЛІНЦІВ 34 3.1 Проектування паспорта організації робочого місця 34 3.2 Проектування системи по обслуговуванню робочих місць 38 ВИСНОВКИ 40 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 42 Додаток 1 . Робочий кабінет управлінця до перепланування 44

ПЛАНУВАННЯ НЕОБХІДНИХ ТРУДОВИХ РЕСУРСІВ ТА ВИТРАТ НА ВИРОБНИЦТВО НОВОГО ВИДУ ПРОДУКЦІЇ

ЗМІСТ ВСТУП 4 1.1 Зміст та принципи планування трудових показників підприємства. 6 1.2. Внутрішні та зовнішні фактори, що здійснюють вплив на процес планування 17 1.3.Економічна характеристика трудових показників підприємства. 33 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ЗДІЙСНЕННЯ ПРОЦЕСУ ПЛАНУВАННЯ ТРУДОВИХ ПОКАЗНИКІВ ЗАТ "Дніпродзержинський механічний завод" 39 2.1 Організаційно-економічна характеристика підприємства 39 2.2 Аналіз організаційної структури підприємства 50 2.3 Аналіз трудових показників на підприємстві. 56 РОЗДІЛ 3. ПЛАНУВАННЯ НЕОБХІДНИХ ТРУДОВИХ РЕСУРСІВ ТА ВИТРАТ НА ВИРОБНИЦТВО НОВОГО ВИДУ ПРОДУКЦІЇ. 62 3.1 Планування кількості механізованих робочих місць 62 3.2 Розрахунок загальної кількості і вартості робочих місць 65 3.3 Розрахунки умовно-змінних витрат 68 3.4 Розрахунок витрат на оплату праці промислово виробничого персоналу 70 3.5 Калькуляція собівартості та розрахунок ціни продукції. 75 3.6 Розрахунок очікуваного прибутку і рентабельності 78 ВИСНОВОК 81 ЛІТЕРАТУРА 84 Додатки 90

характеристика трудових ресурсів

1.Соціально-економічна характеристика трудових ресурсів 2 2. Форми і системи оплати праці 6 3. Організація й обслуговування робочих місць 9 Список використаної літератури: 12

Зміст та принципи планування трудових показників підприємства

ЗМІСТ ВСТУП 4 1.1 Зміст та принципи планування трудових показників підприємства. 6 1.2. Внутрішні та зовнішні фактори, що здійснюють вплив на процес планування 17 1.3.Економічна характеристика трудових показників підприємства. 33 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ЗДІЙСНЕННЯ ПРОЦЕСУ ПЛАНУВАННЯ ТРУДОВИХ ПОКАЗНИКІВ ЗАТ "КМЗ" 39 2.1 Організаційно-економічна характеристика підприємства 39 2.2 Аналіз організаційної структури підприємства 50 2.3 Аналіз трудових показників на підприємстві. 56 РОЗДІЛ 3. ПЛАНУВАННЯ НЕОБХІДНИХ ТРУДОВИХ РЕСУРСІВ ТА ВИТРАТ НА ВИРОБНИЦТВО НОВОГО ВИДУ ПРОДУКЦІЇ. 62 3.1 Планування кількості механізованих робочих місць 62 3.2 Розрахунок загальної кількості і вартості робочих місць 65 3.3 Розрахунки умовно-змінних витрат 68 3.4 Розрахунок витрат на оплату праці промислово виробничого персоналу 70 3.5 Калькуляція собівартості та розрахунок ціни продукції. 75 3.6 Розрахунок очікуваного прибутку і рентабельності 78 ВИСНОВОК 81 ЛІТЕРАТУРА 84 Додатки 90

ВДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОЧИХ МІСЦЬ І ТЕХНОЛОГІЧНИХ ЛІНІЙ НА ПІДПРИЄМСТВАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

ВСТУП 3 Розділ 1. Загальна характеристика організації робочого та технологічного процесів на підприємствах ресторанного господарства 5 1.1. Основи організації робочих місць та технологічних процесів на підприємствах ресторанного господарства 5 1.2. Організація робочого місця бармена та діяльності буфетів на підприємствах ресторанного господарства 9 Розділ 2. Організація робочих місць і технологічних ліній в ресторані "Вікторія" 14 2.1. Загальна характеристика ресторану 14 2.2. Організація робочих місць і технологічних ліній в ресторані "Вікторія" 18 Розділ 3. Шляхи раціонального використання матеріально-технічних і трудових ресурсів в ресторані 22 3.1. Удосконалення раціонального використання матеріально- технічних ресурсів 22 3.2. Шляхи раціоналізації використання трудових ресурсів 25 Висновки 32 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 34

Вдосконалення організації робочих місць і технологічних ліній на підприємствах ресторанного господарства

ВСТУП 3 Розділ 1. Загальна характеристика організації робочого та технологічного процесів на підприємствах ресторанного господарства 5 1.1. Основи організації робочих місць та технологічних процесів на підприємствах ресторанного господарства 5 1.2. Організація робочого місця бармена та діяльності буфетів на підприємствах ресторанного господарства 9 Розділ 2. Організація робочих місць і технологічних ліній в ресторані "Вікторія" 14 2.1. Загальна характеристика ресторану 14 2.2. Організація робочих місць і технологічних ліній в ресторані "Вікторія" 18 Розділ 3. Шляхи раціонального використання матеріально-технічних і трудових ресурсів в ресторані 22 3.1. Удосконалення раціонального використання матеріально- технічних ресурсів 22 3.2. Шляхи раціоналізації використання трудових ресурсів 25 Висновки 32 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 34

Баланс трудових ресурсів

Вступ 3 1. Соціальна та економічна сутність трудових ресурсів 4 2. Сутність балансу трудових ресурсів 8 3. Баланс трудових ресурсів України 15 Висновки 23 Список використаної літератури 25

Статистичне дослідження економічного стану країни (регіону, міста)

МЕТОДОЛОГІЯ СТАТИСТИЧНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ СТАНУ ЕКОНОМІКИ КРАЇНИ СТАТИСТИКА НАСЕЛЕННЯ СТАТИСТИЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ТРУДОВИХ РЕСУРСІВ ОСНОВНІ НАПРАВЛЕННЯ АНАЛІЗУ СТАТИСТИКИ НАСЕЛЕННЯ Й ТРУДОВИХ РЕСУРСІВ (М. КИЄВА ЛІТЕРАТУРА Практична частина. I. Побудувати ряд розподілу робочих кожного цеху і всього заводу по розміру заробітної плати, виділивши сім груп з рівними інтервалами. II. Розрахувати відносні величини структури, яки характеризують розподіл робочих кожного цеху і всього заводу в цілому по розміру місячної заробітної плати. III. Визначити дисперсію заробітної плати робочих в кожному цеху і по заводу в цілому; середню із цехових дисперсій, міжцехову дисперсію. Пояснити зміст дисперсії. Використовуючи їх, перевірити правіло складання дисперсій. IV. С вірогідністю 0,954 визначити помилку вибірки для середньої заробітної плати робочих заводу і для частини робочих, яки мають заробітну платню меншу ніж 500 грн. Вказати межі значень цих показників у генеральній сукупності. V. 1. За допомогою графічного метода визначити форму зв’язку між тарифнім розрядом і заробітною платою робочих цеха №1 за №1 по №20 включно. 2. Вичислити параметри рівняння регресії, які характеризують залежність між тарифнім розрядом робочих і їх заробітною платнею. Пояснити зміст отриманих параметрів. 3. Визначити ступінь тісноти зв’язку між признаками, яки ми розглядали...

Функція та структура АРМ менеджера

1. Автоматизоване робоче місце менеджера 3 2. Призначення автоматизованих робочих місць 3 3. Переваги застосування автоматизованих робочих місць 5 4. Напрямки розвитку автоматизованих робочих місць 7 Література 8