институт.com.ua - національний студентський портал України
  • ТОП-оголошення
Система оголошень институт.com.ua допоможе Вам знайти або розмістити оголошення для студентів, пов'язані з освітою в Україні та закордоном, працевлаштуванням для студентів, репетиторством. Також Ви можете розмістити інформацію про послуги у сфері освіти.
Головна| Новини| Освіта в Україні| Реферати| Контакти

Тема: Планети-гіганти

Каталог пособий и учебных материалов | Астрология | Контрольная | Страниц: 33 | Год: 2010 | Размер: 1280 кб. | Стоимость: 40 грн. | Смотреть | Купить

Планети-гіганти

ЗМІСТ
Вступ 4
Розділ 1.Сонячна система 6
Розділ 2. Походження планет-гігантів 10
2.1. Походження кілець планет-гігантів 10
2.2. Походження планет-гігантів 15
2.3. Походження Плутона й інших крижаних планет 20
Розділ 3. Планети-гіганти 23
3.1.Юпітер 23
3.2.Сатурн 25
3.3.Уран 27
3.4.Нептун 29
Висновки 31
Список використаної літератури 33
Cмотрите также:
Історія розвитку кліматів планети

1. Клімати Землі на ранній стадії її формування 2 2. Зародження зональності клімату в кембрії 3 3. Клімати фанерозою 4

Роль рекреаційних біосферних процесів в еволюції людства

Вступ 3 Біосфера і людство 4 Рекреаційні процеси в атмосфері. Забруднення атмосфери 6 Рекреаційні процеси у водяному покрові планети. Забруднення природних вод 8 Відновлення ґрунту, як важливої складової частини біосфери. Забруднення ґрунту 9 Біосферні процеси рослинного та тваринного світу 11 Радіоактивний вплив на рекреаційні процеси біосфери 12 Висновки 14 Список літератури 15

Антропогенна діяльність як найпотужніша геологічна сила

Вступ 3 1. ВЕРНАДСЬКИЙ У ВИТОКІВ ЕКОЛОГІЇ 4 2. СУТНІСТЬ АНТРОПОГЕННОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В СВІТЛІ ВЧЕННЯ В.ВЕРНАДСЬКОГО 7 Висновки 13 Список використаної літератури 14 Вступ Антропогенну діяльність сьогодні пов'язують, в основному, зі шкідливістю, яку наносить людина своєю діяльністю внаслідок надмірного та необережного використання сучасних технологій. Безперечно, це вірно, і не слід багато доказів того, що екологія планети змінюється не в кращий бік: ми вже не наважуємося купатися в річках, пити з них воду; не гуляємо під дощиком як раніш, бо він, може, кислотний. Продовжують зникати рослинні та тваринні види, змінюватися ландшафти планети. Мало, хто замислюється про те, що взаємозв’язок між живим та неживим є більш глибоким, ніж прямий вплив людини на природу та нанесення для неї шкоди. Думки щодо основ існування людини на планеті та її впливу на розвиток Землі ще на початку ХХ ст. проголосив в своїх роботах наш співвітчизник – Володимир Іванович Вернадський. Висновки Вчення В.І.Вернадського про антропогенну діяльність вказує на те, що вона є найпотужнішою геологічною силою. Витоки такого розуміння слід шукати в нових підходах до виявлення сутності живого та неживого на нашій планеті, їх взаємозв’язок та залежність одне від одного. Людина, мабуть, ще не усвідомлює своєї сили, яка може здійснити значний вплив на розвиток усього живого на Землі. Наслідки використання "людиною розумною" хімічних, радіоактивних речовин, збільшення відходів виробництва будуть руйнівними не тільки на зовнішньому рівні, вони, на думку В.Вернадського, мають більш глибинний характер, який обумовлюється принципами співіснування організмів та середовища. Виникнення у вченні Вернадського ідей про ноосферу є цілком закономірним. Розглядаючи будь-яке питання, учений приділяв велику увагу розумові в глобальному його прояві.

Сучасна НТР і екологія

Вступ 3 1. СУТНІСТЬ ПОНЯТЬ "НТР" І "ЕКОЛОГІЯ" 4 2. ВПЛИВ НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЇ РЕВОЛЮЦІЇ НА ЕКОЛОГІЮ 8 3. ЛЮДСТВО НА ШЛЯХУ ВИРІШЕННЯ ЕКОЛОГІЧНИХ ПРОБЛЕМ 12 Висновки 16 Література 17 Вступ Поняття "НТР" і "екологія", що винесені в заголовок цієї роботи, за своєю суттю та змістом, не можуть існувати самі по собі, тобто окремо від третього елемента – людини. Саме людина є єдиною рушійною силою науково-технічної революції, саме людина є головною причиною того, що останнім часом порушилась і продовжує порушуватися екологія планети. В даній роботі вплив НТР на екологію буде розглянутий як раз з точки зору діяльності людини, яка створила такі умови проживання в нашому загальному домі – планеті Земля – що останнім часом все частіше підіймаються голоси проти подальшого науково-технічного розвитку людства. Проблеми, які виникли під час глобального використання людьми досягнень науки і техніки, примушують нас замислиться над подальшою долею населення Землі. Висновки Людство дійшло розуміння, що подальший розвиток технічного прогресу неможливий без оцінки впливу нових технологій на екологічну ситуацію. Нові зв'язки, створювані людиною, повинні бути замкнуті, щоб забезпечити незмінність тих основних параметрів системи планети Земля, які впливають на її екологічну стабільність. Природа, яка ще не зазнала руйнівного впливу цивілізації, повинна залишатися резервом, який з часом, коли велика частина земної кулі служитиме промисловим, естетичним і науковим цілям, стане набувати все більше значення еталона, критерію, зокрема естетичного, а надалі можлива поява і інших невідомих нині значень цих зон. Тому необхідний раціональний, науково обґрунтований підхід до практики розширення областей чистої природи, заповідників, тим більше, що у міру розвитку науково-технічної революції обсяг негативних впливів на природні естетично цінні об'єкти збільшується настільки, що діяльність людей, яка спрямована на компенсацію збитку, що завдається, часом не справляється з своїми задачами. Необхідна нова, науково обґрунтована стратегія і планомірна організація у взаємодіях суспільства з природним середовищем, що стане новим етапом природокористування.

Міфологія давнього Риму

Вступ 2 1. ЗАРОДЖЕННЯ МІФОЛОГІЇ ПРАДАВНЬОГО РИМУ 2 2. РЕЛІГІЙНІ УЯВЛЕННЯ ДАВНІХ РИМЛЯН 4 3. ВПЛИВ НА ДАВНЬОРИМСЬКУ МІФОЛОГІЮ КУЛЬТУРИ ІНШИХ НАРОДІВ 6 4. БОГИ ДАВНЬОГО РИМУ 8 ВИСНОВКИ 14 Література 15 Вступ Культура Римської імперії здійснила значний вплив на розвиток європейської культури. Ще в епоху Відродження письменники, художники, скульптори почали в своїй творчості широко використовувати сюжети оповідей стародавніх римлян. До сих пір ми користуємось у своєму житті багатьма назвами з давньоримської міфології. Планети Сонячної системи названі на честь римських богів. Разом з широким своїм розповсюдженням давньоримська міфологія має ряд особливостей, які значним чином відрізняє її від міфологій інших народів світу. ВИСНОВКИ Давньоримська міфологія народилась на основі релігійних уявлень первісних латинських племен про природу, буття і місце людини у Всесвіті. Маючи тісні зв’язки з сусідніми народами, релігійний світогляд римлян поступово підпадав під їх вплив. Міфологічна творчість давніх римлян не набула такого епічного характеру як у греків. Разом з тим, їх релігійні уявлення мають достатньо матеріалу для того, щоб вважати їх передання міфами. В подальшому, з розвитком державності і посиленням інтеграції грецької культури на римські землі, взаємовплив двох світоглядів породив те явище, яке ми зараз називаємо давньоримською міфологією.

Вибірковий розподіл. Типи вибіркових оцінок

Вступ 3 1. Сутність вибіркового розподілу та його оцінок. 4 2. Особливості вибіркових оцінок. 8 Висновки 14 Література 15 Вступ В соціологічних дослідженнях є дуже важливим правильно сформувати вибірку із генеральної сукупності. Даний принцип полягає в основі вивчення соціальної реальності соціологічним інструментарієм. Не можна опитати усіх людей планети, великим і трудомістким процесом є демографічне опитування, перепис всього населення країни, що має при цьому множину помилок і неточностей. Однак, закон „великих чисел” допускає подібність, репрезентативність окремої частини для виявлення властивостей цілого. Проблема вибірки, її формування та обґрунтування давно стоїть перед соціологами, статистиками та іншими науковцями, які досліджуючи соціальну сферу, зіштовхуються з великими масивами респондентів, інформації, об’єктів. Вибіркова сукупність, яка при цьому виокремлюється, будується по певним логічним схемам, має свої критерії і оцінки, про які й піде мова в цій роботі. Висновки Вибірковий розподіл – це розподіл величин при всіх можливих вибірках певного об’єму із генеральної сукупності, за допомогою яких можна вичислити ймовірність появи певних результатів. Типами таких величин можуть бути середні, вихідні оцінки генеральної сукупності, а також тих вибірок, котрі беруться з неї. Оцінка – це значення статистики для вибірки, яка містить у собі інформацію про параметри сукупності. Вибіркове середнє розподілу – це оцінка генерального середнього μ. Існує аналогія між способами обрахування вибіркового середнього і генерального середнього. Логічно вважати, що оцінює μ.

Ожиріння: причини цього поширеного лиха людства. Засоби профілактики та лікування. Можливі негативні наслідки

Вступ 3 1. Причини ожиріння 4 2. Негативні наслідки 7 3. Профілактика та лікування захворювання 12 Висновки 14 Література 15 Вступ Понад мільярд людей у світі потерпають від надмірної ваги й ожиріння. Чимало з них помруть від недуг, яким можна було б запобігти. Серед дорослого населення США зайву масу тіла виявлено в кожного п’ятого мешканця, Північної Америки та Великої Британії – в кожного третього, Німеччини – в кожного другого. Особливе занепокоєння викликає ожиріння серед дітей: у Великобританії надмірну масу тіла мають 20% дітей і підлітків, в Іспанії – 27%, в Греції – 31%, в Італії аж 36%, а в Російській Федерації – 50% жінок і 30% чоловіків. Українці вже увійшли до числа європейських націй, які найбільше потерпають від надлишкової ваги. В Україні 2006 року більш ніж третина мешканців міст страждали від зайвої ваги, а 17,5% – від ожиріння. На сьогодні ожиріння чи надлишкову вагу мають 35-36% українських чоловіків, 41% жінок і 15-16% дітей. Тенденція зростання показників продовжує зберігатися. В таких умовах актуальною становиться проблема ретельного та всебічного вивчення цього явища, визначення ефективних засобів боротьби з ним. Висновки Ожиріння може бути визначене як надлишкова кількість жиру в організмі, що значним чином зменшує функціональність та опір організму. Ожиріння є важливим фактором ризику багатьох серйозних медичних проблем, які призводять до зниження якості життя, значного збільшення захворюваності та передчасної смерті. Основними причинами ожиріння виступають неправильний режим споживання їжі та пасивний образ життя. Боротьба з ожирінням становиться значною проблемою для багатьох людей планети і не є простою справою. Перебільшення сили методів впливів схуднення або надмірна захопленість "модними" дієтами може привести до більш руйнівних наслідків для організму, ніж саме ожиріння. Як правило, ті люди, що захворіли на ожиріння, тривалий час продовжують більш-менш нормально функціонувати в суспільстві, хоч, безперечно, є схильними до захворювання на різні хвороби. Але невдале користування методикою схуднення, може привести до дуже швидкого згасання функцій організму та прогресування в ньому незворотних явищ, які здатні призвести до смерті.

Висновки Соціальне страхування є базовим інститутом соціального забезпечення. В системі соціального захисту воно виконує функцію захисту людини від випадків, які виникають раптово під впливом певних обставин – страхових ризиків. Соціальне страхування – це система правових, економічних і організаційних заходів, покликаних компенсувати окремі види таких ризиків. Соціальне страхування виходить за межі системи соціального забезпечення – воно розв’язує також завдання, пов’язані зі збереженням і відновленням здоров’я, профілактикою професійної захворюваності та виробничого травматизму, запобіганням безробіттю. До основних видів соціального страхування, що забезпечують прийнятний рівень соціального захисту, належать: страхування пенсій (за віком і по інвалідності через загальні захворювання, нещасні випадки в побуті й на транспорті); страхування від нещасних випадків на виробництві (виробничий травматизм і професійні захворювання), що передбачає страхування на випадок тимчасової та постійної втрати працездатності; страхування на випадок тимчасової втрати працездатності; страхування на випадок безробіття; медичне страхування. В кожному конкретному випадку виплати здійснюються через відповідні фонди соціального страхування. На прикладі практичного обрахунку страхової виплати у випадку захворювання працівника, видно, що процедура такої виплати чітко регламентована та вимагає для себе суворого дотримання вимог законодавства, положень інструкцій та постанов відповідних органів. І хоча відшкодування заробітної плати не відбувається в повному обсязі, в цілому, можна вважати, що, практично, держава здійснює необхідні захисні функції на цей та й інші страхові випадки.

Вступ 3 1. Проблема визначення поняття „інформаційне суспільство”. 4 2. Риси та особливості інформаційного суспільства в працях західних науковців. 8 Висновки 14 Література 15 Вступ В різні періоди історії люди намагалися якимсь чином означити момент розвитку своєї цивілізації у потоці часу, спрогнозувати подальший хід змін в суспільстві. Починаючи з епохи Відродження, коли у мислителів та філософів з’явилося розуміння великих перемін в житті їх країн та народів, відбувалися неодноразові намагання осягнути історичний хід людства, робилися спроби систематизувати та періодизувати суспільний розвиток. В нашій країні тривалий час панувало марксівське розуміння історії як послідовної зміни суспільно-економічних формацій: первісної, феодальної, капіталістичної та комуністичної. Однак, разом з тим, існували й інші погляди. Сьогодні вважається, що ми живемо в епоху інформаційного суспільства, котре прийшло на зміну індустріальному, а перед тим – аграрному. Такий погляд має певні логічні аргументи, які знайшли прихильників серед багатьох науковців світу. Інформаційне суспільство, що є предметом розгляду в цій роботі, дійсно уявляє собою якісно новий крок людства у своєму розвиткові та прогресі. Висновки Розвиток комп'ютерної техніки і усвідомлення обмеженості матеріальних ресурсів планети сприяли розробці концепції інформаційного суспільства – суспільства, заснованого на знаннях. Знання стає основною продуктивною силою. В процесі інформатизації суспільства відбувається прогресивно наростаюче використовування інформаційної технології і інформації на основі яких встановлюються тісні взаємозв'язки між економічною, соціально-політичною і духовною сферами суспільства. Людству знадобилося пів століття, щоб перетворити інформацію з категорії наукової в категорію комерційну, в такий же основний чинник розвитку засобів життя людей, їх життєдіяльності, як речовина і енергія. Нині суспільство випробовує величезну потребу в інформації для заповнення запасів речовини і енергії, що все більш зменшуються, для того, щоб за допомогою інформації виробити і реалізувати нові методи раціонального отримання засобів підтримки своєї життєдіяльності. На думку науковців, сьогодні важко з достатнім ступенем точності охарактеризувати всі риси майбутнього інформаційного суспільства, хоча б вже тому, що кожна з них виявляється в різному ступені. Одні виступають більш менш виразно, інші просвічуються як тенденції, треті можна уловити крізь часовий туман інтуїтивно. Не випадково різні дослідники виділяють ті або інші їх істотні характеристики. Важливим є і те, що становлення інформаційного суспільства в різних регіонах проходить і проходитиме по різному, а саме це суспільство буде плюралістічним, багатоманітних в різних країнах, що важливе для процесу «природного відбору», вдосконалення в глобальному масштабі.