институт.com.ua - національний студентський портал України
  • ТОП-оголошення
Система оголошень институт.com.ua допоможе Вам знайти або розмістити оголошення для студентів, пов'язані з освітою в Україні та закордоном, працевлаштуванням для студентів, репетиторством. Також Ви можете розмістити інформацію про послуги у сфері освіти.
Головна| Новини| Освіта в Україні| Реферати| Контакти

Тема: Біологічна роль целюлози в організмі людини

Каталог пособий и учебных материалов | Биология | Контрольная | Страниц: 9 | Год: 2005 | Размер: 14 кб. | Стоимость: 1 смс | Смотреть | Скачать

Біологічна роль целюлози в організмі людини

1. Вуглеводневий обмін та місце в ньому целюлози. 3
2. Класифікація вуглеводів харчових продуктів 4
3. Значення целюлози для організма людини 5
Висновок 8
Список використаної лїтератури 9

Cмотрите также:
СУЧАСНІ УЯВЛЕННЯ ПРО СТРУКТУРУ БІЛКІВ

ЗМІСТ 10. Сучасні уявлення про структуру білків 3 12. Класифікація білків 5 21. Денатурація та дегідратація білків. Використання цих явищ у технології приготування їжі і виробництва продовольчих товарів 6 40. Хімічна будова і біологічна роль полісахаридів 8 45. Обмін вуглеводів. Перетравлення у шлунково-кишковому тракті 14 54. Нейтральні жири і вільні жирні кислоти, їх біологічна роль 17 63. Фактори емульгування ліпідів в організмі людини, біологічна роль цього процесу 19 72. Біосинтез жирів 20 Література 26

СУЧАСНІ УЯВЛЕННЯ ПРО СТРУКТУРУ БІЛКІВ

ЗМІСТ 10. Сучасні уявлення про структуру білків 3 12. Класифікація білків 5 21. Денатурація та дегідратація білків. Використання цих явищ у технології приготування їжі і виробництва продовольчих товарів 6 40. Хімічна будова і біологічна роль полісахаридів 8 45. Обмін вуглеводів. Перетравлення у шлунково-кишковому тракті 14 54. Нейтральні жири і вільні жирні кислоти, їх біологічна роль 17 63. Фактори емульгування ліпідів в організмі людини, біологічна роль цього процесу 19 72. Біосинтез жирів 20 Література 26

Вода (роль води в раціональному харчуванні, в житті людини)

Вступ 3 I. Загальні поняття про воду. Баланс води в організмі людини 4 1.1. Функції води в людському організмі 4 1.2. Питний режим і баланс води в організмі 5 1.3. Системи очищення води та її регенерації 7 ІІ. Корисні властивості води для організму людини 11 2.1. Лікування водою різних хвороб 11 2.2. Вода й корисні мінеральні речовини 14 2.3. Роль води в раціональному харчуванні 17 Висновки 23 Список використаної літератури 26

Організм людини як єдина саморегулююча та само розвиваюча складна біологічна система

ЗМІСТ ВСТУП 3 1. ОРГАНІЗМ ЛЮДИНИ ЯК ЄДИНА САМОРЕГУЛЮЮЧА ТА САМО РОЗВИВАЮЧА СКЛАДНА БІОЛОГІЧНА СИСТЕМА 4 2. ОСОБЛИВОСТІ АДАПТАЦІЙНИХ, МОРФОЛОГІЧНИХ ТА ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ЗМІН, ЯКІ ВІДБУВАЮТЬСЯ В ОРГАНІЗМІ ЛЮДИНИ ПІД ЧАС СИСТЕМАТИЧНИХ ЗАНЯТЬ ФІЗИЧНИМИ ВПРАВАМИ 6 3. КРОВ ТА СИСТЕМА КРОВООБІГУ. ДИХАЛЬНА СИСТЕМА, СИСТЕМА ТРАВЛЕННЯ, ОРГАНІВ ВИДІЛЕННЯ, НЕРВОВА ТА ГУМОРАЛЬНА РЕГУЛЯЦІЯ 13 ВИСНОВКИ 16 ЛІТЕРАТУРА 17

Організм людини як єдина саморегулююча та само розвиваюча складна біологічна система

ЗМІСТ ВСТУП 3 1. ОРГАНІЗМ ЛЮДИНИ ЯК ЄДИНА САМОРЕГУЛЮЮЧА ТА САМО РОЗВИВАЮЧА СКЛАДНА БІОЛОГІЧНА СИСТЕМА 4 2. ОСОБЛИВОСТІ АДАПТАЦІЙНИХ, МОРФОЛОГІЧНИХ ТА ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ЗМІН, ЯКІ ВІДБУВАЮТЬСЯ В ОРГАНІЗМІ ЛЮДИНИ ПІД ЧАС СИСТЕМАТИЧНИХ ЗАНЯТЬ ФІЗИЧНИМИ ВПРАВАМИ 6 3. КРОВ ТА СИСТЕМА КРОВООБІГУ. ДИХАЛЬНА СИСТЕМА, СИСТЕМА ТРАВЛЕННЯ, ОРГАНІВ ВИДІЛЕННЯ, НЕРВОВА ТА ГУМОРАЛЬНА РЕГУЛЯЦІЯ 13 ВИСНОВКИ 16 ЛІТЕРАТУРА 17

Біохімія

Питання 3. Практичне значення біохімії для харчової промисловості. Значення харчування у життєдіяльності людини 2 Питання 11. Що таке пектинові речовини? Написати значення пектинів в процесі травлення 4 Питання 21. Що таке фосфоліпіди? Які функції вони виконують? Джерела надходження фосфоліпідів до організму 6 Питання 37. Що являють собою ферменти? Чим відрізняються вони від хімічних каталізаторів? 8 Питання 41. Що таке фермент-субстратні комплекси та як вони утворюються? Описати процес за стадіями 11 Питання 54. Біохімічні перетворення вуглеводів в організмі їх біологічна роль перетворення і шляхи розщеплення 13 Список використаної літератури 15

Роль вітамінів в організмі

1. Роль вітамінів в організмі. Гіповітамінози, авітамінози 2. Класифікація вітамінів. Вітамін D, його роль в організмі 3. Характеристика вітамінів групи В. Функціональне значення вітаміну А для життєдіяльності організму 4. Скласти таблицю добової потреби організму в основних вітамінах (діти різного віку, вагітні та ті жінки, які годують, дорослі) 5. Вкажіть, яким особливостям нервової системи відповідає холеричний темперамент 6. В однієї собаки при баченні спринцівки починається сильно виділятися слина. Інша собака при дії дзвінка багаторазово згинає задню лапу. Що спільного в цих умовних рефлексах? 7. Подразник порогової сили:

Роль вітамінів в організмі

1. Роль вітамінів в організмі. Гіповітамінози, авітамінози 2. Класифікація вітамінів. Вітамін D, його роль в організмі 3. Характеристика вітамінів групи В. Функціональне значення вітаміну А для життєдіяльності організму 4. Скласти таблицю добової потреби організму в основних вітамінах (діти різного віку, вагітні та ті жінки, які годують, дорослі) 5. Вкажіть, яким особливостям нервової системи відповідає холеричний темперамент 6. В однієї собаки при баченні спринцівки починається сильно виділятися слина. Інша собака при дії дзвінка багаторазово згинає задню лапу. Що спільного в цих умовних рефлексах? 7. Подразник порогової сили:

Людина як біологічна, соціальна і культурна істота

План Вступ 2 1. Теорії походження людини 3 2. Соціальне середовище людини 11 3. Духовне життя людини 14 Висновки 18 Використана література 19

БЖД

1. Основні принципи забезпечення життєдіяльності. 3 2. Сутність поняття техногенної, соціальної та природної небезпеки за видами діяльності людини. Інтенсивність прояву небезпечних факторів залежно від виду середовища. 7 3. Здоров'я людини як медико-біологічна та соціальна категорія. Духовний, фізичний, соціальний аспекти здоров'я людини. 12 Перелік використаної літератури 16