институт.com.ua - національний студентський портал України
  • ТОП-оголошення
Система оголошень институт.com.ua допоможе Вам знайти або розмістити оголошення для студентів, пов'язані з освітою в Україні та закордоном, працевлаштуванням для студентів, репетиторством. Також Ви можете розмістити інформацію про послуги у сфері освіти.
Головна| Новини| Освіта в Україні| Реферати| Контакти

Тема: Основні принципи побудови організаційної структури готелю

Каталог пособий и учебных материалов | Гостиничное хозяйство | Контрольная | Страниц: 12 | Год: 2010 | Размер: 123 кб. | Стоимость: 45 грн. | Смотреть | Купить

Основні принципи побудови організаційної структури готелю

Основні принципи побудови організаційної структури готелю 2
Тести 7
1. Підрозділи, що складають функціональну організаційну структуру управління, класифікуються за:
2. Однією з переваг системи управління готелем з іноземним менеджментом є:
3. Будь-яка система управління готельним підприємством повинна:
4. Організаційна структура управління, формування якою відбувається за рахунок відокремлення на рівні виробництва послуг (обслуговування) функцій за будь-яким критерієм (ринком збуту, споживачам, видам готельного продукту), а також концентрації функцій управління на конкретних ділянках або сферах, називається:
5. Організаційна структура управління, при якій всередині кожної дільниці, організованої за лінійним принципом, виділяються функціональні ланки, має назву:
6. Основним недоліком матричної організаційної структури управління є:
7. Організаційна структура управління, що найчастіше використовується у міні-готелях, має назву:
8. Одним з недоліків системи управління готелем а іноземним менеджментом є:
9. Однією з переваг матричної структури управління готелю є:
10. Організаційна структура управління, при якій кожна ланка і кожен підлеглий мають одного керівника, через якого одним каналом проходять усі управлінські команди, називається:

Література. 11
Cмотрите также:
Побудова раціональної організаційної структури управління підприємством

Вступ 3 1. Поняття та основи класифікації методів управління. 4 2. Сутність організаційної структури підприємства. 12 3. Типи організаційних структур управління. 15 5. Принципи та етапи побудови організаційної структури управління підприємством. 23 ВИСНОВКИ 27 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 28-29 Метою роботи є визначити теоретичні та практичні аспекти побудови організаційної структури підприємства. Об’єктом дослідження є підприємство. Предметом дослідження виступає особливості побудови раціональної організаційної структури підприємства. Літературною базою слугують підручники та періодична література вітчизняних та зарубіжних авторів.

Організація побутового обслуговування на підприємствах готельного господарства

Вступ 3 1. Характеристика готелю 5 2. Організаційна структура 9 2.1. Розробка організаційної структури 9 2.2. Етапи проектування організаційної структури 10 2.3. Основні департаменти готелю 12 3. Посадові інструкції для співробітника 20 4. Фірмовий стиль готелю 22 5. Політика стосовно найманих робітників 30 Висновок 30 Список літератури 31

Організаційне проектування структури управління підприємством

Вступ Розділ 1. Організаційна структура підприємства 1.1. Класифікація, статика і динаміка організації 1.2. Зміст та створення оптимальної структури підприємства 1.3. Проектування організаційної структури підприємств різних типів Розділ 2. Характеристика організаційної структури управління ВАТ “Агробуд” 2.1. Коротка характеристика виробничої діяльності підприємства 2.2. Система управління підприємством 2.3. Оцінка ефективності управління на ВАТ “Агробуд” Розділ 3. Основні напрямки удосконалення організаційної структури ВАТ “Агробуд” 3.1. Способи оцінки та аналізу організаційної структури управління на ВАТ “Агробуд” 3.2. Методи побудови ефективної організаційної структури управління на ВАТ “Агробуд” 3.3. Деякі напрямки удосконалення організаційної структури управління підприємства Висновки Список використаної літератури Додатки

Основні напрямки вдосконалення структури установи (Житомирської районної державної адміністрації)

ВСТУП 3 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ПОБУДОВИ ОРГАНІЗАЦІЙНОЇ СТРУКТУРИ УПРАВЛІННЯ 5 1.1 Визначення поняття і принципи побудови 5 1.2 Ієрархічний тип структур управління 7 1.3 Органічний тип структур управління 11 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТА ОРГАНІЗАЦІЙНОЇ СТРУКТУРИ ЖИТОМИРСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ 14 2.1 Загальна характеристика Житомирської районної державної 14 адміністрації 14 2.2 Аналіз фінансово-господарської діяльності Житомирської 16 районної державної адміністрації 16 2.3 Аналіз організаційної структури Управління економіки 22 Житомирської районної державної адміністрації 22 РОЗДІЛ 3. ПРОПОЗИЦІЇ ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ВДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНОЇ СТРУКТУРИ УСТАНОВИ ПРАВЛІННЯ ЕКОНОМІКИ 31 ВИСНОВКИ 37 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 39 ДОДАТОК…………………………………………………………………………..41

Сучасні типи організаційної структури підприємства.(на прикладі)

ВСТУП 3 1. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ВИВЧЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНОЇ СТРУКТУРИ ПІДПРИЄМСТВА 4 1.1. Сутність організаційної структури підприємства 4 1.2. Типи організаційних структур управління 7 2. ІНСТРУМЕНТИ АНАЛІЗУ ОРГАНІЗАЦІЙНОЇ СТРУКТУРИ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ 18 2.1. Методи управління організацією 18 2.2. Принципи формування організаційних структур управління 26 3. ДОСЛІДЖЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНОЇ СТРУКТУРИ ПІДПРИЄМСТВА (на прикладі ЗАТ "Назва") 28 3.1. Аналіз організаційної структури підприємства 28 3.2. Напрямки вдосконалення організаційної структури 34 ВИСНОВКИ 42 ЛІТЕРАТУРА 43 ДОДАТКИ 45

Аналіз організаційних структур управління сучасними підприємст-вами в Україні (на прикладі ТОВ “ Зоя”

Зміст Вступ……………………………………….….………………………………3 1. Теоретичні питання структури управління організацією 1.1. Суть організаційних структур управління та принципи їх побудови........................................................................................................... 5 1.2. Порівняльна характеристика організаційних структур управління організацією.......................................…………………………7 1.3. Фактори вибору організаційних структур управління....... 14 2. Дослідження організаційної структури управління ТОВ “Зоя” 2.1. Характеристика господарської діяльності підприємства... 25 2.2. Аналіз організаційної структури управління ТОВ ‘’Зоя’’.. 27 2.3. Аналіз впливу характеру діяльності на розмір і внутрішню культуру організації…….……………………………….………… 39 2.4. Основні аспекти організаційного процесу………...……….. 45 2.5. Аналіз діяльності торгового відділу……………….…………56 2.6. Аналіз функцій маркетингу та торгової діяльності організа-ції…………………………………………………………………………….. 61 2.7. Вплив зовнішніх факторів на організаційну структуру управлін-ня ТОВ ‘’Зоя’’……………………………………………………………….67 3. Вдосконалення організаційної структури управління ТОВ ‘’Зоя’’ 3.1. Заходи по вдосконаленню організаційної структури управ-ління ТОВ ‘’Зоя’’……………………………………………………73 Висновки………………………………………………………………….…77 Список використаної літератури……………………………………….. 80

ШЛЯХИ ЕФЕКТИВНОГО ВИКОРИСТАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНОЇ СТРУКТУРИ УПРАВЛІННЯ ФІРМИ “МЕДІНА”

Зміст ВСТУП 5 1. СТРУКТУРА УПРАВЛІННЯ ОРГАНІЗАЦІЄЮ 6 1.1. ВИЗНАЧЕННЯ ПОНЯТТЯ І ПРИНЦИПИ ПОБУДОВИ ……………………………………………………………6-8 1.2. ІЄРАРХІЧНИЙ ТИП СТРУКТУР УПРАВЛІННЯ ………………………………………………………………..8-12 1.3. ОРГАНІЧНИЙ ТИП СТРУКТУР УПРАВЛІННЯ ………………………………………………………………12-14 1.4. ВИБІР ОРГАНІЗАЦІЙНОЇ СТРУКТУРИ УПРАВЛІННЯ …………………………………………………………15-21 1.5. ВДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНИХ СТРУКТУР МЕНЕДЖМЕНТА…………………………………………..21-24 2. ВЗАЄМОДІЯ ОРГАНІЗАЦІЇ З ЗОВНІШНІМ СЕРЕДОВИЩЕМ. 25 2.1. ФОРМУЛЮВАННЯ ЗАГАЛЬНОЇ МЕТИ ОРГАНІЗАЦІЇ ……………………………………………..………25-27 2.2. ВИЗНАЧЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНОЇ СТРУКТУРИ ФІРМИ “МЕДІНА” …………………………………………27-35 2.3. ВПЛИВ ЗОВНІШНІХ ФАКТОРІВ НА ОРГАНІЗАЦІЙНУ СТРУКТУРУ УПРАВЛІННЯ ФІРМИ “МЕДІНА”………… 36-41 2.4. ВПЛИВ ХАРАКТЕРУ БІЗНЕСУ НА РОЗМІР І ВНУТРІШНЮ КУЛЬТУРУ ОРГАНІЗАЦІЇ……………………….…41-47 3. ШЛЯХИ ЕФЕКТИВНОГО ВИКОРИСТАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНОЇ СТРУКТУРИ УПРАВЛІННЯ ФІРМИ “МЕДІНА” 48 3.1. ОСНОВНІ АСПЕКТИ ОРГАНІЗАЦІЙНОГО ПРОЦЕСУ…………………………………………………..…..48-53 3.2. АНАЛІЗ ДІЯЛЬНОСТІ ТОРГОВОГО ВІДДІЛУ …………………………………………………………...…53-57 3.3. АНАЛІЗ ФУНКЦІЙ МАРКЕТИНГУ ТА ТОРГОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ………………………………..58-63 3.4. ЗАХОДИ ПО ВДОСКОНАЛЕННЮ ОРГАНІЗАЦІЙНОЇ СТРУКТУРИ УПРАВЛІННЯ ФІРМИ “МЕДІНА” …………63-65 ВИСНОВКИ………………………………………………….……………66-67 ВИКОРИСТАНА ЛІТЕРАТУРА………………………………………………………………68-69 Додатки

Організаційна структура управління підприємством та обґрунтування проекту її вдосконалення

ВСТУП 3 РОЗДІЛ 1. Теоретичні та методичні питання формування сучасних організаційних структур управління підприємством 6 1.1. Визначення поняття „структура управління” та її характеристики 6 1.2. Системно-цільовий підхід до проектування структур та його основні етапи 18 1.3. Принципи та методи побудови організаційної структури управління підприємством та оцінка її ефективності 21 1.4. Світовий досвід модифікації організаційних структур управління підприємством 30 РОЗДІЛ 2. Аналіз ефективності функціонування підприємства та оцінка діючих структур управління 41 2.1. Характеристика ефективності функціонування підприємства 41 2.2. Аналіз різновидів організаційних структур управління 47 2.3. Аналіз організаційної структури підприємства та її основні недоліки 62 РОЗДІЛ 3. Обґрунтування проекту удосконалення організаційної структури управління підприємством 79 3.1. Методи проведення робіт щодо вдосконалення організаційної структури управління підприємством 79 3.2. Схема розробки оновленої організаційної структури управління підприємством 84 3.3. Оцінка ефективності оновленої організаційної структури управління підприємством та її вплив на ефективність його функціонування 104 ВИСНОВОК 110 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 113 ДОДАТКИ 117

Контрольна робота з менеджменту організацій

1. Організація як соціальна система 3 2. Структури організації як фактор стратегічного управління: переваги і недоліки 7 3. Проаналізуйте фактори, які обумовили вибір організаційної структури Вашої організації, та принципи її побудови. Основні етапи проектування організаційої структури управління (розкрийте за матеріалами підприємства або організації) 17 Література 22

Менеджмент як наука і мистецтво управління організацією

Вступ.................................................................................................................................3 І. Розвиток, історія, сутність та зміст менеджменту, як науки 1.1. Формування та розвиток принципів управління.........................................8 1.2. Сутність менеджменту, як науки...............................................................14 1.3. Наукові підходи до менеджменту та його види .......................................20 1.4. Принципи та функції менеджменту...........................................................24 ІІ. Структура управління організацією 2.1. Визначення поняття і принципи побудови організації............................42 2.2. Ієрархічний тип структур управління........................................................45 2.3. Органічний тип структур управління.........................................................49 2.4. Вибір організаційної структури управління..............................................52 2.5. Вдосконалення організаційних структур менеджменту...........................59 ІІІ. Взаємодія організації з зовнішнім середовищем 3.1. Формулювання загальної мети організації................................................64 3.2. Визначення організаційної структури ЗАТ СІНЕТ...............................69 3.3. Вплив зовнішніх факторів на організаційну структуру управління ЗАТ „СІНЕТ”................................................................................................77 3.4. Вплив характеру бізнесу на розмір і внутрішню культуру організації......................................................................................................81 ІV. Вдосконалення організаційної структури управління ЗАТ СІНЕТ 4.1. Основні аспекти організаційного процесу.................................................88 4.2. Аналіз функцій маркетингу та торгової діяльності організації...............96 4.3. Заходи з удосконалення організаційної структури управління ЗАТ „СІНЕТ”..............................................................................................101 Висновки.....................................................................................................................105 Список літератури.....................................................................................................107 Додатки........................................................................................................................114