институт.com.ua - національний студентський портал України
  • ТОП-оголошення
Система оголошень институт.com.ua допоможе Вам знайти або розмістити оголошення для студентів, пов'язані з освітою в Україні та закордоном, працевлаштуванням для студентів, репетиторством. Також Ви можете розмістити інформацію про послуги у сфері освіти.
Головна| Новини| Освіта в Україні| Реферати| Контакти

Тема: Вибіркове спостереження

Каталог пособий и учебных материалов | Статистика | Курсовая | Страниц: 38 | Год: 2010 | Размер: 248 кб. | Стоимость: 1 смс | Смотреть | Скачать

Вибіркове спостереження

Вступ 4
1. ТЕОРЕТИЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ОБРАНИХ ПАРАМЕТРІВ ВИБІРКОВОГО СПОСТЕРЕЖЕННЯ 6
2. ФОРМУВАННЯ РЯДІВ РОЗПОДІЛУ 9
3. ВИЗНАЧЕННЯ ХАРАКТЕРИСТИК ЦЕНТРУ ТА ФОРМ РОЗПОДІЛУ 14
4. ОЦІНКА ЩІЛЬНОСТІ ТА ПЕРЕВІРКА ІСТОТНОСТІ ВЗАЄМОЗВ’ЯЗКІВ 19
4.1. Метод аналітичного групування 19
4.2. Кореляційно-регресійний аналіз 26
5. ПЕРЕНЕСЕННЯ ДАНИХ ВИБІРКОВОГО СПОСТЕРЕЖЕННЯ НА ГЕНЕРАЛЬНУ СУКУПНІСТЬ 30
6. ОБЧИСЛЕННЯ МІСТКОСТІ РИНКУ РИБИ ТА РИБОПРОДУКТІВ У М. РІВНЕ ЗА ПОПЕРЕДНІ РОКИ ДОСЛІДЖЕННЯ 32
7. ПОБУДОВА ТА АНАЛІЗ РЯДІВ ДИНАМІКИ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ТА МІСТКОСТІ РИНКУ 33
8. ОБЧИСЛЕННЯ МІСТКОСТІ РИНКУ У ПОТОЧНОМУ РОЦІ ТА ПРОГНОЗУВАННЯ ЇЇ НА МАЙБУТНІЙ РІК 33
Висновки 34
Список використаної літератури 35
Додаток 1 36
Додаток 2 37

Вступ
Актуальність дослідження. Розвиток сучасної України вимагає науково-обґрунтованих підходів у вирішенні проблем соціально-економічної сфери. Поступовий процес зсуву акцентів управління економікою з центра на регіони обумовлює більш активне проведення дослідницьких заходів саме в областях країни. Ринкові відносини, становлення яких відбувається досить інтенсивно, потребують вивчення ринку споживання в різних галузях виробництва і торгівлі.
Особливо актуальним це виявляється для Рівненської області, яка за основними макроекономічними показниками за 2007 рік займає невисокі (15-18) місця серед інших регіонів України. Край негативним стало те, що в 2007 році відбулося зниження темпів приросту валового регіонального продукту Рівненщини на 1,4%, а у січні – вересні 2008 р. – зниження темпів зростання промислового виробництва на 9,3%, темпів зростання торгівлі – на 1,1% в порівнянні з відповідним періодом минулого року. Це значним чином відображається на соціальній сфері: рівень безробіття в Рівненській області – один із самих високих в країні (8,8%, 2 місце), відповідно до цього, зменшуються доходи населення та споживання продукції. Сьогодні керівництво області та влада міста шукають шляхи покращення економічного становища в масштабах області. Виходячи з цього, слід вважати, що будь-яке аналітичне дослідження елементів та структур ринку даного регіону буде корисним для розв’язання проблемної ситуації в цілому.
Одним із важливих елементів товарного ринку області є споживання населенням рибної продукції. Значення риби в раціоні харчування сучасного українця неухильно зростає. Це викликано, по-перше, відносною дешевизною риби, в порівнянні з м’ясом, а, по-друге, – дещо вищою якістю харчових цінностей даного продукту. Ринок рибної продукції вимагає чіткого збалансування між можливостями споживачів закупати рибу, виходячи з своїх фінансових можливостей, і обсягом постачання в область риби за умови її повної реалізації.
Тому метою даного дослідження є вивчення показників споживчого ринку рибної продукції та на цій основі надання прогнозу щодо перспективності розвитку торгівлі рибою на майбутній рік.
Об'єкт дослідження – споживчий ринок рибної продукції міста Рівного. Предмет дослідження – фінансові можливості населення міста щодо покупки даного товару.
Для досягнення мети дослідження передбачено виконання наступних завдань:
– Надання характеристики сукупності споживачів міста Рівного.
– Виявлення залежностей між соціально-демографічними показниками населення і його купівельною спроможністю (заробітною платнею).
– Обчислення місткості рибного ринку.
– Прогнозування розвитку торгівлі рибою на майбутній рік.
Для реалізації завдань дослідження використовувалися методи: для теоретичного обґрунтування – аналіз, синтез, узагальнення, порівняння; для проведення підрахунків – кореляційний та дисперсійний аналіз, моделювання, графічне відображення отриманих результатів.
Дослідження проводилося на вибірці 50 чоловік з числа мешканців міста, що є різними за своїми соціально-демографічними даними – за віком, статтю, освітою, середньомісячною заробітною платнею.





Висновки
В ході виконання завдань курсової роботи були зроблені наступні висновки:
• Провівши структурне групування за статтю, було визначено, що вибірковому спостереженню була піддана приблизно однакова кількість респондентів-жінок і респондентів чоловіків (56 % і 44 % відповідно).
• Щодо рівня освіти працівників, то найбільше респондентів з середньо-спеціальною освітою (42%), на другому місці – респонденти із вищою освітою (32 %) і найменше працівників з середньою освітою (26 %).
• В результаті типологічного групування респондентів на вікові групи, було визначено, що найбільше респондентів віком від 30 до 39 років і понад 50 років (по 28 %), а найменше – у віці 40-49 років (18 %). Щодо середньомісячного рівня заробітної платні, то найбільший відсоток припадає на групу респондентів, які отримують зарплату в розмірі від 1000 до 1200 грн. (30%), найменший (14 %) – в розмірі від 1200 до 1400 грн.
• За допомогою аналітичного групування було виявлено, що найвищу середньомісячну з/п отримують мешканці Рівного, віком від 30 до 39 років (по 1428 грн.).
Для інтервального ряду розподілу за середньомісячною з/п, =260 грн., Ме = 1243грн., Мо = 1528 грн. У цьому випадку сукупність є однорідною; асиметрія лівостороння і висока; розподіл плосковершиннй.
• Методом аналітичного групування було знайдено, що зв‘язок між віком респондентів і їх заробітної є не досить відчутним (тільки 24 % всієї варіації обумовлена фактором „Вік”.
• За кореляційно – регресійним аналізом залежність між середньою з/п і віком респондентів є відутною (61 % загальної варіації з/п залежить від варіації віку).
В ході обрахування довірчого інтервалу для середньої заробітної платні міста Рівного з ймовірністю 0,954 було виявлено, що для даної вибірки середня зарплата респондентів лежить у межах: 1219,6   1364,4 грн.
Cмотрите также:
. Статистичне спостереження

Тема 1. Статистичне спостереження 3 Тема 2. Зведення та групування статистичних даних 6 Тема 3. Абсолютні й відносні величини 10 Тема 4. Середні величини 12 Тема 5. Показники варіації 15 Тема 6. Ряди динаміки 17 Тема 7. Індекси 21 Тема 8. Вибіркове спостереження 24 Тема 9. Вимірювання зв’язку 26 Використана література 29

Статистичне спостереження

Тема 1. Статистичне спостереження. 2 Тема 2. Зведення та групування статистичних матеріалів. 3 Тема 3. Абсолютні та відносні величини. 4 Тема 4. Середні величини. 5 Задача 6 Тема 5. Вибіркове спостереження. 6 Задача 7 Тема 6. Ряди динаміки. 7 Тема 7. Індекси. 8 Тема 8. Статистичне вивчення показників між явищами. 8 Задача 9

Програма статистичного спостереження злочинності (правова статистика)

Вступ 3 1. Статистичне спостереження явищ і процесів правової діяльності 4 2. Організаційні форми, види і способи спостереження 7 3. Організація статистичного спостереження 11 4. Контроль матеріалів статистичного спостереження 13 Висновки 15 Література 16

Статистичне спостереження

Вступ.....3
Статистичне спостереження та його завдання........................................4
Об єкт статистичного спостереження. Одиниці сукуп­ності,
спостереження і виміру в правовій статистиці........................................6
Основні форми, види та способи статистичного спосте­реження..........9
Програма статистичного спостереження.................................................11
Висновок...........................................................................................................13
Використана література...................................................................................14


Статистичне спостереження

Вступ 1. Статистичне спостереження та його завдання 2. Об'єкт статистичного спостереження. Одиниці сукупності, спостереження і виміру в правовій статистиці 3. Основні форми, види та способи статистичного спосте­реження 4. Програма статистичного спостереження Задачі 2, 12 Висновок Виткористана література

ЩО ТАКЕ ПРОГРОАМА СТАТИСТИЧСНОГО СПОСТЕРЕЖЕННЯ І ЯКИМ ВИМОГАМ ВОНА ПОВИННА ВІДПОВІДАТИ

ПЛАН Вступ 3 1. Поняття статистичного спостереження: цілі та завдання 4 2. Об'єкти статистичного спостереження у правовій практиці 10 2.1. Об'єкти спостереження кримінально-правового характеру 10 2.2. Об'єкти спостереження цивільно-правового характеру 11 2.3. Помилки статистичного спостереження і способи контролю зібраних даних 12 Використана література 14

СПОСТЕРЕЖЕННЯ У СОЦІОЛОГІЇ

ВСТУП 3 Розділ 1. Поняття соціологічних досліджень в науці соціології 6 1.1. Визначення практичної цінності соціологічних досліджень 6 1.2. Особливості розробки програми соціологічного дослідження 18 Розділ 2. Спостереження як метод збору наукової інформації 32 2.1. Поняття спостереження як методу наукових досліджень 32 2.2. Соціологічне спостереження 36 Розділ 3. Межі застосування методу спостереження в соціології 48 3.1. Переваги і недоліки методу спостереження 48 3.2. Області застосування соціологічного спостереження 50 ВИСНОВКИ 57 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 62

Оцінка достовірності інформації в аудиті. Вибіркове дослідження в аудиті

1. Опишіть, як проводиться оцінка достовірності інформації в аудиті 3 2. Вибіркове дослідження в аудиті 8 3. Робочі документи аудитора являють собою: 13 4. Особливості аудиту довгострокових зобов’язань 15 Список використаної літератури 17

Види та способи статистичного спостереження

Вступ 3 1. Суть та організаційні форми статистичного спостереження. 7 3. Види статистичного спостереження. 12 4. Способи статистичного спостереження. 14 Висновки 16 Список використаної літератури 18

правова статистика

1. Основні форми та види статистичного спостереження 3 2. Способи статистичного спостереження 7 3. Взаємозв’язки показників правової діяльності 8 Література: 11