институт.com.ua - національний студентський портал України
  • ТОП-оголошення
Система оголошень институт.com.ua допоможе Вам знайти або розмістити оголошення для студентів, пов'язані з освітою в Україні та закордоном, працевлаштуванням для студентів, репетиторством. Також Ви можете розмістити інформацію про послуги у сфері освіти.
Головна| Новини| Освіта в Україні| Реферати| Контакти

Тема: Якість емпірічного дослідження

Каталог пособий и учебных материалов | Статистика | Контрольная | Страниц: 12 | Год: 2010 | Размер: 20 кб. | Стоимость: 1 смс | Смотреть | Скачать

Якість емпірічного дослідження

Вступ 3
1. Надійність шкали. 4
2. Методи контролю надійності соціологічної інформації. 6
3. Статистичні показники надійності соціологічної інформації 10
Висновки 13
Література 14



Вступ
Якість соціологічного дослідження в значній степені залежить від його кінцевого етапу – етапу обробки та аналізу даних, що отримані в ході опитування. В цьому випадку дуже гостро постає питання надійності інформації, тому що помилка при обчисленні або інтерпретації інформації може звести нанівець усю попередньо проведену роботу. Поняття надійності соціологічної інформації є досить невизначеним і залежить від багатьох моментів методологічного і методичного обґрунтування дослідження, якості проведення обробки результатів. Особливе значення при цьому надається вибору шкал і їх надійності, а також методам контролю надійності соціологічної інформації і статистичним показникам надійності.
Висновки
Таким чином, показники надійності залежать від шкали вимірювання (номінальна, порядкова або метрична), від вимірюваного показника (значення ознаки, впорядкування, функція від значень ряду ознак і т. п.) і від способу контролю помилок, тобто від способу отримання інформації про помилки. Все це дуже ускладнює картину і не дозволяє звести всі показники надійності в струнку систему.
Методи підвищення надійності соціологічної інформації надають можливість встановити степінь надійності або відповідності результатів дослідження, які отримані при повторному застосуванні тієї ж самої методики і техніки в аналогічних умовах. Крім того, вони дають можливість встановлювати не тільки степінь взаємозв’язку і взаємовиведення змінних і індикаторів, але й степінь їх відповідності емпіричним даним, що отримані в ході соціологічного дослідження.

Cмотрите также:
Якість емпірічного дослідження

1. Підходи надійності інформації в контексті різних парадигм соціологічного дослідження 3 2. Засоби перевірки надійності соціологічної інформації на разі використання якісних методів дослідження 6 3. Визначте основні методи контролю надійності соціологічної інформації В. Паніотто 14 Література 15

Контрольна якість емпірічного дослідження

Вступ 3 1. Надійність шкали. 4 2. Методи контролю надійності соціологічної інформації. 6 3. Статистичні показники надійності соціологічної інформації 10 Висновки 13 Література 14

Якість та стійкість до зберігання фруктів

Вступ 3 1. Стан ринку фруктової продукції 5 2. Ампелоградичні фрукти районовані в Україні 12 3. Особливості вирощування винограду 14 4. Асортимент і класифікація фруктів 15 5. Фактори, що впливають на якість винограду 20 6. Дослідження якості винограду 24 7. Вплив зберігання на якість винограду 28 Висновки 35 Використана література 37 Додатки 40-42

Формування споживчих властивостей рослинної олії та оцінка якості продукції різних виробників

Вступ 3 1. ФОРМУВАННЯ ЯКОСТІ РОСЛИННОЇ ОЛІЇ 5 1.1. ВПЛИВ СИРОВИНИ НА ЯКІСТЬ РОСЛИННОЇ ОЛІЇ 5 1.2. ВПЛИВ ТЕХНОЛОГІЇ ВИГОТОВЛЕННЯ НА ЯКІСТЬ РОСЛИННОЇ ОЛІЇ 11 2. ФОРМУВАННЯ АСОРТИМЕНТУ РОСЛИННОЇ ОЛІЇ НА СТАДІЇ РАФІНАЦІЇ (НА ПРИКЛАДІ СОНЯШНИКОВОЇ ОЛІЇ) 17 3. ЯКІСТЬ СОНЯШНИКОВОЇ ОЛІЇ РІЗНИХ ТОВАРОВИРОБНИКІВ 23 3.1. ОРГАНІЗАЦІЯ, ОБ’ЄКТ ТА МЕТОДИ ДОСЛІДЖЕННЯ 23 3.2. РЕЗУЛЬТАТИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ 29 ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ 33 Використана література. 37 ДОДАТКИ 39

Контрольна якість емпірічних досліджень

1. Вплив методології та методів соціологічного дослідження на відповідність результатів та наукових висновків 3 2. Роль програми соціологічного дослідження в контексті забезпечення надійності соціальної інформації 4 3. Загальна характеристика якості соціологічного дослідження 12 ЛІТЕРАТУРА 15

Формування споживчих властивостей майонезів. Оцінка якості продукції різних товаровиробників

Вступ 3 1. Порівняльна характеристика асортименту майонезу, який виготовляється в Україні та інших країнах світу. 4 2. Формування асортименту майонезу на ВАТ «Волиньхолдінг» (ТМ «Торчин») 12 3. Формування якості майонезу 15 3.1. Вплив сировини на якість майонезу. 15 3.2. Вплив технології виготовлення на якість майонезу 22 4. Якість майонезу, яке виготовляється на ВАТ «Волиньхолдінг» (ТМ «Торчин») 26 4.1. Організація, об’єкт та методи дослідження. 26 4.2. Результати експериментальних досліджень 28 Висновки і пропозиції 35 Список використаної літератури 37 Додаток А 39

Особливі умови забезпечення якості рішень в організаціях малого бізнесу

ВСТУП 3 РОЗДІЛ 1. МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ РІШЕНЬ В ОРГАНІЗАЦІЇ МАЛОГО БІЗНЕСУ 3 1.1.Основні поняття дослідження «якість управлінських рішень» та «організації малого бізнесу» 5 1.2.Історія дослідження взаємозв’язку якості управлінських рішень з організаціями малого бізнесу 5 1.3.Методи та причини дослідження 11 РОЗДІЛ 2. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ РІШЕНЬ В ОРГАНІЗАЦІЇ МАЛОГО БІЗНЕСУ 13 2.1.Якість управлінських рішень: сутність, зміст, класифікація 13 2.2.Організація малого бізнесу: загальна характеристика 20 2.3.Особливі умови забезпечення якості рішень в організаціях малого бізнесу 23 РОЗДІЛ 3. ПРАКСЕОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ РІШЕНЬ В ОРГАНІЗАЦІЇ МАЛОГО БІЗНЕСУ 26 3.1.Аналіз сучасних факторів впливу на якість рішень в організаціях малого бізнесу 26 3.2.Пропозиції щодо забезпечення якості рішень в організаціях малого бізнесу 31 ВИСНОВКИ 37 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 40

Фактори, що обумовлюють якість транспортних послуг

Вступ 3 1. Транспорт: значення , сутність та різновиди 4 2. Чинники, що впливають на стан галузі 10 3. Транспортна послуга та її якість 14 Висновки. 21

ЯКІСТЬ ПРОДУКЦІЇ ТА ЇЇ ОЦІНКА

Зміст Вступ ............................................................................................................4 1. Якість і її оцінка .....................................................................................6 1.1. Фактори, що обумовлюють якість продукції ..............................6 1.2. Показники і методи оцінки ............................................................7 1.3. Ефективність і шляхи підвищення ...............................…............9 2. Методи забезпечення якості ................................................................12 2.1. Стандартизація продукції ............................................................12 2.2. Сертифікація продукції ................................................................13 2.3. Державний нагляд за якістю ........................................................16 2.4. Внутрішньовиробничий технічний контроль .............................17 3. Загальні відомості про розвиток і сучасний стан сертифікації в Україні …………………………………………………………………. 18 Висновок ................................................................................................23 Список використаної літератури ............................................................24

Якість та конкурентоспроможність підприємств. Шляхи підвищення якості

Зміст Вступ 4 1. Якість та конкурентоспроможність продукції 6 1.1. Якість продукції 6 1.2. Конкурентоспроможність продукції 12 1.3. Ефективність і способи її підвищення 17 2. Стандартизація та сертифікація продукції 22 3. Розрахунок рівня конкурентоспроможності підприємства на основі використання вітчизняних і міжнародних стандартів якості 26 4. Державна політика у сфері управління якістю продукції 29 Висновки 33 Список використаних джерел 34