институт.com.ua - національний студентський портал України
  • ТОП-оголошення
Система оголошень институт.com.ua допоможе Вам знайти або розмістити оголошення для студентів, пов'язані з освітою в Україні та закордоном, працевлаштуванням для студентів, репетиторством. Також Ви можете розмістити інформацію про послуги у сфері освіти.
Головна| Новини| Освіта в Україні| Реферати| Контакти

Тема: Ділове оточення підприємства ресторанного господарства та його роль в досягненні ефективності управління

Каталог пособий и учебных материалов | Менеджмент туризма | Курсовая | Страниц: 56 | Год: 2009 | Размер: 110 кб. | Стоимость: 200 грн. | Смотреть | Купить

Ділове оточення підприємства ресторанного господарства та його роль в досягненні ефективності управління

ВСТУП 3
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ДОСЛІДЖЕННЯ ДІЛОВОГО ОТОЧЕННЯ ПІДПРИЄМСТВА 5
1.1. Сутність та основні характеристики процесу управління на підприємстві 5
1.2. Внутрішнє та зовнішнє середовище підприємства 8
1.3. Ділове оточення підприємствата його роль в досягненні ефективності управління 12
РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ДІЛОВОГО ОТЧЕННЯ ПІДПРИЄМСТВА (НА ПРИКЛАДІ РЕСТОРАНУ "Назва") 16
2.1. Оцінка ділового оточення ресторану 16
2.2. Дослідження впливу зовнішніх факторів на процес управління підприємством 25
РОЗДІЛ 3. УДОСКОНАЛЕННЯ ПРОЦЕСУ УПРАВЛІННЯ РЕСТОРАНОМ З УРАХУВАННЯМ ВПЛИВУ ФАКТОРІВ ЗОВНІШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА 39
3.1. Основні напрямки підвищення ефективності управління рестораном 39
3.2. Обгрунтування ролі ділового оточення в забезпеченні ефективного управління підприємством 44
ВИСНОВКИ 48
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 51
ДОДАТКИ 55
Cмотрите также:
Удосконалення механізму управління комерційним доходом закладу ресторанного господарства

ВСТУП 3 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ФУНКЦІОНУВАННЯ МЕХАНІЗМУ УПРАВЛІННЯ КОМЕРЦІЙНИМ ДОХОДОМ ЗАКЛАДУ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА 5 1.1. Сутність та порядок формування комерційного доходу закладу ресторанного господарства 5 1.2. Цілі та методи управління доходами закладу ресторанного господарства 10 2. АНАЛІЗ МЕХАНІЗМУ УПРАВЛІННЯ КОМЕРЦІЙНИМ ДОХОДОМ ЗАКЛАДУ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА 15 2.1. Економічна характеристика підприємства 15 2.2 Аналіз механізму управління комерційним доходом закладу ресторанного господарства 19 3. ВДОСКОНАЛЕННЯ МЕХАНІЗМУ УПРАВЛІННЯ КОМЕРЦІЙНИМ ДОХОДОМ ЗАКЛАДУ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА 25 3.1. Шляхи підвищення ефективності механізму управління комерційним доходом закладу ресторанного господарства 25 3.2. Планування комерційного доходу на основі цільового прибутку 31 ВИСНОВКИ 35 ЛІТЕРАТУРА 38 Додаток 1 40 Додаток 2 42

Управління персоналом в закладах ресторанного господарства та основні напрями її вдосконалення

ВСТУП 3 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ В ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА 5 1.1. Особливості управління персоналом в закладах ресторанного господарства 5 1.2. Формування персоналу в закладах ресторанного господарства 9 1.3. Ефективність використання персоналу в закладах ресторанного господарства 18 РОЗДІЛ 2. ДОСЛІДЖЕННЯ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ В ЗАКЛАДІ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА СП ТОВ "НАЗВА" 20 2.1. Аналіз економічного потенціалу СП ТОВ "Назва" 20 2.2. Оцінка управління персоналом в закладі ресторанного господарства СП ТОВ "Назва" 22 2.3. Ефективність використання персоналу в закладі ресторанного господарства СП ТОВ "Назва" 27 РОЗДІЛ 3. УДОСКОНАЛЕННЯ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ В ЗАКЛАДІ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА СП ТОВ "НАЗВА" 30 3.1. Основні напрями персоналу в закладі ресторанного господарства СП ТОВ "Назва" 30 3.2. Оцінка ефективності запропонованих заходів 37 ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ 40 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 44 ДОДАТКИ 48

Оцінка діяльності підприємства ресторанного господарства

Вступ 3 Розділ І. Оцінка ефективності діяльності підприємства ресторанного господарства 5 1.1 Поняття та види ефективності діяльності підприємства ресторанного господарства 5 1.2 Критерії і система показників ефективності діяльності підприємства ресторанного господарства 13 1.3 Шляхи підвищення ефективності діяльності підприємства ресторанного господарства 29 1.4 Висновки та пропозиції 32 Розділ ІІ. Дослідження ефективності діяльності підприємства ресторанного господарства 35 2.1 Загальна організаційно-економічна характеристика ресторану „Царське село” 35 2.2 Оцінка економічної ефективності діяльності підприємства ресторанного господарства 38 2.3 Заходи щодо функціонування ефективності підприємства ресторанного господарства 43 2.4 Висновки та пропозиції 44 Розділ ІІІ. Охорона праці 48 3.1 Заходи з техніки безпеки та виробничої санітарії на підприємстві 48 3.2 Заходи протипожежної безпеки 58 3.3 Висновки та пропозиції 60 Висновки 63 Література 70 Додаток 1. Баланс ресторану „Царське село” на 31 грудня 2001 року 73 Додаток 2. Звіт про фінансові результати ресторану „Царське село” за 2001 рік 76 Додаток 3. Звіт про рух грошових коштів ресторану „Царське село” за 2001 рік 78 Додаток 4. Основне меню ресторану „Царське Село” 80

Вплив навколишнього середовища на маркетингову діяльність підприємства

ВСТУП 3 1. Сутність внутрішнього та зовнішнього середовища підприємства 5 2. Навколишнє оточення підприємства та його роль в досягненні ефективності управління 10 3. Аналіз маркетингової діяльності мережі магазинів "Назва" 22 4. Дослідження впливу зовнішніх факторів на маркетингову діяльність магазину "Назва" 32 5. Шляхи покращення маркетингової діяльності магазину "Назва" 40 ВИСНОВКИ 45 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 49 ДОДАТКИ 52

Оцінка діяльності підприємства ресторанного господарства

Вступ 3 Розділ І. Моделі і методи оцінки ефективності діяльності підприємства ресторанного господарства 7 1.1 Ефективність господарської діяльності підприємства ресторанного господарства та підходи до її оцінки 7 1.2 Формування системи показників оцінки результатів господарської та фінансової діяльності підприємства 20 1.3 Основні проблеми підприємств ресторанного господарства в Україні 32 1.4 Висновки та пропозиції 35 Розділ ІІ. Дослідження ефективності функціонування економічного механізму підприємства ресторанного господарства 38 2.1 Загальна організаційно-економічна характеристика об’єкту дослідження 38 2.2 Комплексна оцінка ефективності діяльності підприємства ресторанного господарства 42 2.3 Дослідження ефективності функціонування економічного механізму підприємства ресторанного господарства 47 2.4 Висновки та пропозиції 53 Розділ ІІІ. Охорона праці 57 3.1 Заходи з техніки безпеки та виробничої санітарії на підприємстві 57 3.2 Заходи протипожежної безпеки 68 3.3 Висновки та пропозиції 70 Висновки 73 Література 81 Додаток 1. Баланс ресторану „Царське село” на 31 грудня 2001 року 84 Додаток 2. Звіт про фінансові результати ресторану „Царське село” за 2001 рік 87 Додаток 3. Звіт про рух грошових коштів ресторану „Царське село” за 2001 рік 89 Додаток 4. Основне меню ресторану „Царське Село” 91

Оцінка діяльності підприємства ресторанного господарства

Зміст Вступ 3 Розділ І. Моделі і методи оцінки ефективності діяльності підприємства ресторанного господарства 7 1.1 Ефективність господарської діяльності підприємства ресторанного господарства та підходи до її оцінки 7 1.2 Формування системи показників оцінки результатів господарської та фінансової діяльності підприємства 20 1.3 Основні проблеми підприємств ресторанного господарства в Україні 32 1.4 Висновки та пропозиції 35 Розділ ІІ. Дослідження ефективності функціонування економічного механізму підприємства ресторанного господарства 38 2.1 Загальна організаційно-економічна характеристика об’єкту дослідження 38 2.2 Комплексна оцінка ефективності діяльності підприємства ресторанного господарства 42 2.3 Дослідження ефективності функціонування економічного механізму підприємства ресторанного господарства 47 2.4 Висновки та пропозиції 53 Розділ ІІІ. Охорона праці 57 3.1 Заходи з техніки безпеки та виробничої санітарії на підприємстві 57 3.2 Заходи протипожежної безпеки 68 3.3 Висновки та пропозиції 70 Висновки 73 Література 81 Додаток 1. Баланс ресторану „Царське село” на 31 грудня 2001 року 84 Додаток 2. Звіт про фінансові результати ресторану „Царське село” за 2001 рік 87 Додаток 3. Звіт про рух грошових коштів ресторану „Царське село” за 2001 рік 89 Додаток 4. Основне меню ресторану „Царське Село” 91

Конспект з предмету Організація ресторанного господарства

ЗМІСТ 1. Структура ринку закладів ресторанного господарства 3 2. Класифікація і характеристика закладів ресторанного господарства 6 3. Організація постачання закладів ресторанного господарства продовольчими товарами та предметами матеріально-технічного призначення 9 4. Система контролю у закладах ресторанного господарства 13 5. Класична організація виробництва у закладах ресторанного господарства 17 6. Індустріальна технологія виробництва готової до споживання продукції 20 7. Організація обслуговування споживачів у закладах ресторанного господарства відкритого типу 23 8. Організація діяльності фірм з експлуатації закладів ресторанного господарства за місцем роботи споживачів 26 9. Організація роботи закладів ресторанного господарства за місцем навчання 28 10. Організація обслуговування споживачів у місцях масового відпочинку, під час спортивних змагань, на ярмарках, виставках, у супермаркетах та торгових центрах 30 11. Організація обслуговування пасажирів на транспорті 33 Список літератури 37

Аналіз та управління внутрішнім середовищем підприємства ресторанного господарства на матеріалах ТОВ "Ідальго"

Зміст Вступ 3 Розділ І. Теоретичні засади управління внутрішнім середовищем закладу ресторанного господарства. 7 1.1. Системний підхід до управління підприємством. 7 1.2. Особливості аналізу внутрішнього середовища закладу ресторанного господарства. 10 Розділ ІІ. Аналіз системи управління внутрішнім середовищем ТОВ "Ідальго". 2.1. Оцінка внутрішнього стану підприємства. 19 2.2. Дослідження впливу факторів внутрішнього середовища на результати діяльності підприємства. 24 Розділ ІІІ. Рекомендації щодо удосконалення управління внутрішнім середовищем ТОВ "Ідальго". 28 3.1. Основні напрями удосконалення системи управління внутрішнім середовищем підприємства. 28 3.2. Вдосконалення механізму проведення аналізу факторів внутрішнього середовища в процесі управління підприємством. 36 Висновки та пропозиції 40 Список використаних джерел 45 Додаток 1. Галерея залів ТОВ “Ідальго” 48 Додаток 2. Смакові уподобання українців щодо кухні 51 Мета роботи полягає в науковому обгрунтуванні аналізу та управління внутрішнім середовищем підприємства ресторанного господарства Реалізація поставленої мети обумовила необхідність вирішення наступних завдань: - вивчення теоретичних засад управління внутрішнім середовищем закладу ресторанного господарства на основі системного підходу до управління підприємством; - виявлення особливостей аналізу внутрішнього середовища закладу ресторанного господарства; - оцінка внутрішнього стану підприємства та аналіз системи управління внутрішнім середовищем ТОВ "Ідальго"; - дослідження впливу факторів внутрішнього середовища на результати діяльності підприємства; - розробка рекомендацій щодо удосконалення управління внутрішнім середовищем ТОВ "Ідальго" на основі визначення основних напрямів удосконалення системи управління внутрішнім середовищем підприємства; - вдосконалення механізму проведення аналізу факторів внутрішнього середовища в процесі управління підприємством. Об’єктом дослідження є підприємства ресторанного господарства різних організаційно-правових форм господарювання, зокрема ТОВ "Ідальго". Предметом дослідження є внутрішнє середовище та процес управління підприємствами ресторанного господарства.

Підприємство роздрібної торгівлі (на прикладі підприємства) Бізнес-план ресторану

ВСТУП 3 РОЗДІЛ 1. ОБҐРУНТУВАННЯ (ІНІЦІАЛІЗАЦІЯ) БІЗНЕС-ПЛАНУ 4 1.1. Загальні положення 4 1.2. Маркетингові дослідження ринку 4 1.2.1. Дослідження ареалу діяльності закладу ресторанного господарства 4 1.2.2. Дослідження ринку споживачів в ареалі діяльності закладу 5 1.2.3. Дослідження конкурентів 7 1.2.4. Визначення маркетингової політики 10 1.3. Визначення концептуальних засад діяльності закладу 11 РОЗДІЛ 2. ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНОЛОГІЧНИЙ РОЗДІЛ БІЗНЕС-ПЛАНУ 14 2.1. Моделювання сервісно-виробничого процесу 14 2.2. Моделювання виробничого процесу 16 РОЗДІЛ 3. АРХІТЕКТУРНО-БУДІВЕЛЬНИЙ РОЗДІЛ БІЗНЕС-ПЛАНУ 27 3.1. Розроблення пропозицій щодо розміщення об’єктів будівництва на земельних ділянках 27 3.2. Кошторис будівництва 27 РОЗДІЛ 4. ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНИЙ РОЗДІЛ БІЗНЕС-ПЛАНУ 30 4.1. Управління підприємством 30 4.1.1. Визначення та обґрунтування організаційно-правового статусу закладу ресторанного господарства 30 4.1.2. Розробка штатного розкладу закладу ресторанного господарства 31 4.2. Економічна частина 32 4.2.1. Обґрунтування операційних доходів закладу ресторанного господарства 32 4.2.2. Планування операційних активів закладу ресторанного господарства 34 4.2.3. Обґрунтування планової собівартості реалізованих товарів та продукції власного виробництва 36 4.2.4. Планування операційних витрат закладу ресторанного господарства за калькуляційними статтями 36 4.2.5. Планування операційного прибутку закладу ресторанного господарства 37 4.2.6. Планування основних показників діяльності закладу ресторанного господарства на п’ять років 38 4.2.7. Оцінка ефективності капітальних вкладень, окупності проекту закладу ресторанного господарства 39 ВИСНОВКИ 42 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 44

СУЧАСНИЙ СТАН І ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

ВСТУП 3 Розділ 1. Розвиток ресторанного бізнесу у сучасних умовах 5 1.1. Сучасний стан розвитку готельно-ресторанних послуг в Україні 5 1.2. Сутність ресторанного господарства 13 Розділ 2. Характеристика готельного-ресторанного комплексу "Карпатія" 18 2.1. Загальна характеристика готельно-ресторанного комплексу "Карпатія" 18 3.2. Характеристика Колиби-ресторану у Карпатії 21 Розділ 3. Шляхи вдосконалення ресторанного господарства 26 Висновки 31 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 34 Додатки 36