институт.com.ua - національний студентський портал України
  • ТОП-оголошення
Система оголошень институт.com.ua допоможе Вам знайти або розмістити оголошення для студентів, пов'язані з освітою в Україні та закордоном, працевлаштуванням для студентів, репетиторством. Також Ви можете розмістити інформацію про послуги у сфері освіти.
Головна| Новини| Освіта в Україні| Реферати| Контакти

Тема: Мотиви ефективності виробництва і продуктивності праці (на прикладі підприємства)

Каталог пособий и учебных материалов | Менеджмент персонала | Курсовая | Страниц: 47 | Год: 2009 | Размер: 154 кб. | Стоимость: 150 грн. | Смотреть | Купить

Мотиви ефективності виробництва і продуктивності праці (на прикладі підприємства)

Вступ 3
Розділ І. Теоретичні засади формування системи мотивації продуктивності персоналу та ефективності використання робочої сили 5
1.1. Поняття мотивації і стимулювання продуктивності персоналу та ефективності використання робочої сили 5
1.2. Мотивація управлінського персоналу 9
1.3. Аналіз впливу мотивації управлінського персоналу на зміст та результативність стратегії підприємства 12
Розділ ІІ. Аналіз мотивації персоналу ВАТ «__» 17
2.1. Загальна характеристика 17
2.2. Організаційна структура підприємства 19
2.3. Аналіз мотивації на підприємстві 26
Розділ ІІІ. Напрями вдосконалення системи мотивації продуктивності ефективної праці 33
3.1. Удосконалення матеріального стимулювання продуктивності персоналу 33
3.2. Формування системи мотивації управлінського персоналу на базі сучасних інформаційних технологій 36
3.3. Методичні основи визначення і оцінки ефективності мотивації трудової діяльності 39
Висновки 42
Література 45

Cмотрите также:
СУЧАСНИЙ РІВЕНЬ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ В ТВАРИННИЦТВІ В СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОМУ ПІДПРИЄМСТВІ

ЗМІСТ ВСТУП 3 РОЗДІЛ 1. ПРОДУКТИВНІСТЬ ПРАЦІ - ОСНОВНИЙ ФАКТОР ЗРОСТАНЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИРОБНИЦТВА 6 1.1. Суть та основні шляхи зростання продуктивності праці 6 1.2. Показники продуктивності праці в сільському господарстві 9 1.3. Показники продуктивності праці в тваринництві 17 РОЗДІЛ 2. СУЧАСНИЙ РІВЕНЬ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ В ТВАРИННИЦТВІ В СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОМУ ПІДПРИЄМСТВІ 23 2.1. Виробничо-економічна характеристика підприємства 23 2.2. Рівень та динаміка продуктивності праці 30 2.3. Фактори продуктивності праці та шляхи підвищення 33 РОЗДІЛ 3. ДИНАМІКА ТА КОРЕЛЯЦІЙНИЙ АНАЛІЗ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ В ТВАРИННИЦТВІ 35 3.1. Динаміка виробництва валової продукції тваринництва на одного працівника, зайнятого в тваринництві 35 3.2. Кореляційний аналіз залежності продуктивності праці в тваринництві від енергоозброєності праці і рівня спеціалізації виробництва 41 РОЗДІЛ 4. ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ В ТВАРИННИЦТВІ 45 ВИСНОВКИ 48 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 50 ДОДАТКИ 52

АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИРОБНИЦТВА І ПРОДУКТИВНОСТІ ЗАТ ШВЕЙНА ФАБРИКА

ЗМІСТ ВСТУП......................................................................................................................... 5 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ПОНЯТТЯ ВИРОБНИЦТВО І ПРАЦЯ.... 6 1.1. Планування та формування персоналу.............................................. 6 1.2. Побудова ефективної мотиваційної системи.................................... 8 1.3. Організація трудових процесів і робочих місць................................ 11 1.4. Аналіз робочого часу............................................................................ 16 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИРОБНИЦТВА І ПРОДУКТИВНОСТІ ЗАТ ШВЕЙНА ФАБРИКА "БІЛЬШОВИЧКА"....................................................... 25 2.1. Загальна характеристика підприємства, та аналіз його техніко- економічних показників.............................................................................. 25 2.2. Аналіз складу виробничого персоналу, та продуктивності праці робітників підприємства.............................................................................. 37 РОЗДІЛ 3. РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ.......................................................................................................................... 46 3.1. Чинники зростання продуктивності праці і ефективного використовування трудових ресурсів........................................................ 46 ВИСНОВКИ................................................................................................................ 52 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ............................................................ 53

Аналіз забезпеченості підприємства робочою силою і її вплив на обсяг виробництва

ВСТУП ВСТУП……………………………………………………………………………..3 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ПРОВЕДЕННЯ ЕКОНОМІЧНОГО АНАЛІЗУ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ………………………………………...5 1.1. Значення, завдання, джерела інформації для аналізу продуктивності праці……………………………………………………………………………5 1.2. Методика проведення аналізу продуктивності праці………………………..............................................................................7 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ ВАТ „КОЛОМИЙСЬКА ТКАЦЬКА ФАБРИКА” ЗА 2004-2005РР………………………………………11 2.1. Економічна характеристика підприємства………………….......................11 2.2. Аналіз стану продуктивності праці на підприємстві……………………..13 2.3. Факторний аналіз продуктивності праці…………………………………..17 2.4. Резерви підвищення продуктивності праці……………………………….19 РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА ПІДПРИЄМСТВІ ТА ЇХ ВПЛИВ НА ОБСЯГ ВИРОБНИЦТВА……………22 ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ…………………………………………………..28 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ………………………………………30 ДОДАТКИ

Аналіз сучасного рівня продуктивності праці досліджуваного господарства

Зміст Вступ 3 Розділ 1. Наукові основи продуктивності праці і основні напрями її підвищення у сільськогосподарському виробництві 5 1.1. Економічна суть продуктивності праці і роль в підвищенні ефективності сільськогосподарського виробництва 5 1.2. Показники продуктивності праці в сільському господарстві та методика їх визначення 7 Розділ 2. Аналіз сучасного рівня продуктивності праці досліджуваного господарства 18 2.1. Виробничо-економічна характеристика підприємства 18 2.2. Показники продуктивності праці 23 2.3. Фактори продуктивності праці в сільськогосподарському виробництві 26 Розділ 3. Динаміка та кореляційний аналіз продуктивності праці в сільському господарстві 28 3.1. Динаміка виробництва валової продукції сільського господарства на одного працівника, зайнятого в сільському господарстві 28 3.2. Кореляційний аналіз залежності продуктивності праці від енергоозброєності та фондоозброєності 33 Розділ 4. Шляхи підвищення продуктивності праці в сільськогосподарському підприємстві 37 Висновки 39 Список використаних джерел 41 Додатки 43

Стан продуктивності праці в Україні

Зміст Вступ 3 Розділ 1. Теоретико-методологічні основи продуктивності праці 5 1.1. Сутність продуктивності та продуктивності праці їх взаємозв’язок 5 1.2. Продуктивності праці як критерій конкурентоспроможності господарства 8 1.3. Єфективне використання праці в сучасних умовах розвитку виробництва 11 Розділ 2. Аналіз стану продуктивності праці в Україні 14 2.1. Аналіз продуктивності праці в економіці України за 2003-2008 роки 14 2.2. Взаємозв’язки продуктивності та оплати праці 23 Розділ 3. Управління продуктивністю праці: сучасні заходи та проблеми їх реалізації 27 3.1. Інституціональні передумови підвищення продуктивності праці в Україні 27 3.2. Управління динамікою продуктивності праці на підприємстві 29 Висновки 32 Список використаної літератури 34

АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИРОБНИЦТВА І ПРОДУКТИВНОСТІ

ЗМІСТ ВСТУП........................................................................................................................... 5 РОЗДІЛ 1. ЗАГАЛЬНІ ОСНОВИ ВИКОРИСТАННЯ І РОЗМІЩЕННЯ ПЕРСОНАЛУ В ОРГАНІЗАЦІЇ.................................................................................. 6 1.1. Визначення персоналу підприємства.................................................................. 6 1.2. Адміністративно-виробнича структура підприємства....................................... 8 1.3. Організація трудових процесів і робочих місць................................................. 13 1.4. Аналіз робочого часу............................................................................................ 18 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИРОБНИЦТВА І ПРОДУКТИВНОСТІ ЗАТ ШВЕЙНА ФАБРИКА "РИТМ"......................................................................... 27 2.1. Загальна характеристика підприємства, та аналіз його трудових ресурсів......................................................................................................................... 27 2.2. Аналіз складу виробничого персоналу, та продуктивності праці робітників підприємства................................................................................................................. 31 РОЗДІЛ 3. РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ, ТА РОЗМІЩЕННЯ ПЕРСОНАЛУ ЗАТ ШВЕЙНА ФАБРИКА "РИТМ".................... 39 3.1. Чинники зростання продуктивності праці і ефективного використання трудових ресурсів........................................................................................................ 39 ВИСНОВКИ................................................................................................................ 45 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ............................................................ 47

Шляхи підвищення продуктивності праці на торговому підприємстві

Вступ 3 1. Роль ефективності праці та її складових у підвищенні ефективності діяльності підприємства 6 2. Оцінка стану ефективності праці персоналу торгового підприємства за 2003-2004 рр. 11 2.1. Аналіз динаміки чисельності персоналу підприємства 11 2.2. Аналіз методів оплати праці, спрямованих на стимулювання продуктивності праці 14 2.3. Аналіз ефективності використання трудових ресурсів та факторів, які на неї впливають 19 3. Пошук шляхів підвищення стимулювання і ефективності праці працівників 24 Висновки 36 Список використаної літератури 38

ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ СТИМУЛЮВАННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІВНИКІВ НА ПІДПРИЄМСТВІ

Вступ 3 РОЗДІЛ 1. Теоретичні засади організації стимулювання продуктивності праці на підприємстві 7 1.1. Сутність та принципи стимулювання праці 7 1.2. Показники та критерії ефективності стимулювання праці на підприємстві 16 РОЗДІЛ 2. Дослідження діючої системи стимулювання продуктивності праці на ТОВ "Автоцентр" 37 2.1 Аналіз оплати праці персоналу ТОВ "Автоцентр" 37 2.2 Дослідження факторів, що впливають на оплату праці персоналу підприємства 44 2.3 Оцінка ефективності системи стимулювання праці на підприємстві 51 РОЗДІЛ 3. Удосконалення системи стимулювання продуктивності праці на підприємстві 57 3.1. Основні напрями підвищення ефективності стимулювання праці персоналу 57 3.2. Розробка системи стимулювання продуктивності праці персоналу 64 ВИСНОВКИ 79 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 82 ДОДАТКИ 87

Розробка і впровадження заходів щодо підвищення продуктивності праці персоналу

ЗМІСТ ВСТУП........................................................................................................... 1 ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА ПІДПРИЄМСТВІ....................................................................................... 1.1 Поняття продуктивності праці........................................................... 1.2 Значення продуктивності.................................................................... 1.3 Фактори підвищення продуктивності праці..................................... 1.4 Показники та методи вимірювання продуктивності праці.............. 1.5 Резерви підвищення продуктивності праці....................................... 2 АНАЛІЗ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА ТОВ «ПРИДЕСЕННЯ»..... 2.1 Загальна характеристика підприємства............................................. 2.2 Рівень забезпеченості трудовими ресурсами на підприємстві........ 2.3 Віддача трудових ресурсів.................................................................. 2.4 Рівень та динаміка показників продуктивності праці на підприємстві.......................................................................................... 3 ЗАХОДИ ПО ПІДВИЩЕННЮ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА ТОВ «ПРИДЕСЕННЯ» ............................................................................. 4 ОЦІНКА РІВНЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА ПІДПРИЄМСТВІ З ВИКОРИСТАННЯМ ПРОГРАМИ ПРОДЖЕКТ.. ВИСНОВКИ.................................................................................................. ПЕРЕЛІК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ..................................................... ДОДАТОК.....................................................................................................

Аналіз продуктивності праці та витрат на оплату праці

Вступ 3 Розділ 1.Аналітико-методологічні аспекти підвищення продуктивності праці та ефективності використання форм і систем оплати праці 5 1.1.Вплив продуктивності праці персоналу на ефективність роботи підприємства 5 1.2.Існуючі підходи до аналізу та підвищення ефективності використання форм і систем оплати праці 9 Розділ 2.Аналіз продуктивності та витрат на оплату праці на підприємстві ТОВ «Віконт» 15 2.1.Загальна характеристика підприємства 15 2.2.Аналіз продуктивності та витрат на оплату праці 17 Розділ 3.Пропозиції щодо підвищення продуктивності праці та вдосконалення системи оплати праці на підприємстві 24 3.1.Методологічні підходи щодо підвищення ефективності діючих форм оплати праці та продуктивності праці 24 3.2.Оцінка пропозицій щодо підвищення ефективності використання діючих форм оплати праці на підприємстві 30 Висновки 36 Список використаних літературних джерел 38