институт.com.ua - національний студентський портал України
  • ТОП-оголошення
Система оголошень институт.com.ua допоможе Вам знайти або розмістити оголошення для студентів, пов'язані з освітою в Україні та закордоном, працевлаштуванням для студентів, репетиторством. Також Ви можете розмістити інформацію про послуги у сфері освіти.
Головна| Новини| Освіта в Україні| Реферати| Контакти

Тема: Контрольна робота соціологія

Каталог пособий и учебных материалов | Социология | Контрольная | Страниц: 20 | Год: 2008 | Размер: 32 кб. | Стоимость: 125 грн. | Смотреть | Купить

Контрольна робота соціологія

І. ПРАКТИЧНІ ЗАВДАННЯ 3
Завдання 1. 3
Розкрийте зміст поняття соціальна реальність. Чи є різниця в розтлумачені цього поняття в соціології, філософії, психології, політології. Як що так, які?
Завдання 2. 5
Існує три підходи до визначення структури соціології, заповніть таблицю:
Завдання 3. 5
Назвіть основні функції соціології та поясніть їх.
Завдання 4. 6
Види досліджень:
Завдання 5. 7
Чи коректно складено соціально-демографічний блок питань. Чим на вашу думку його можна доповнити, що зайве?
Завдання 6. 8
З’єднайте методи та відповідні їм об’єкти. В лівій колонці в алфавітному порядку перераховані основні методи соціологічного дослідження. В правій колонці в алфавітному порядку різні об’єкти дослідження. Який об’єкт може бути досліджений яким методом найкраще:
Завдання 7. 9
Проаналізуйте недоліки та переваги методу опитування. Чи виправдано соціологи вважають цей метод фаворитним в соціології?
ІІ. ЛОГІЧНІ ЗАВДАННЯ 10
Завдання 1. 10
Проаналізуйте у чому різниця між розумінням методу соціології у цих авторів?
„Соціолог, напроти, повинен прямо сказати: бажаю пізнати відносини, що існують між суспільством та його членами, але крім пізнання я бажаю також реалізації таких-то і таких-то моїх ідеалів, визначення яких пропоную” (Михайлівський Н.К.)
„Тому, коли соціолог проводить дослідження якого-небудь класу соціальних факторів, він повинен намагатися розглядати їх з тієї сторони, з якої вони представляються ізольованими від свої індивідуальних уявлень” (Дюркгейм Е. „Метод соціології”)

Завдання 2. 11
Чи протирічать, на Ваш погляд, ці визначення суспільства один одному або ж вони доповнюють один одного?
Конт О. вважав, що суспільство – це функціонуюча система, яка базується на розподілі праці.
По Спенсеру Г. суспільство – „композиція всякого роду ідей, вірувань та почуттів, які реалізуються через індивідів”.
Маркс К. писав: „Суспільство не складається з індивідів, а виражає суму тих зв’язків та відносин, в яких ці індивіди знаходяться по відношенню один до одного”.

Завдання 3. 12
Відомо, що з середини 30-х до початку 60-х років була перерва у розвитку соціології в нашій країні: не проводились дослідження, соціологія трактувалась як буржуазна лженаука. Поясність причини такої перерви. Чому у наступний період розвиток радянської соціології мав обмежений, однобокий характер?
Завдання 4. 13
„Якщо теорія регресу, в своїй найпоширенішій формі, має вважатися недієвою, то і теорія прогресу, що приймається без будь-яких обмежень, здається мені такою ж недієвою... можливо, а на мій погляд – навіть цілком можливо, регрес мав місце так само часто, як і прогрес” (Спенсер Г. История буржуазной социологии ХІХ – начала ХХ века.).
Чи дотримуєтесь ви такої ж думки?

ІІІ. МЕТОДОЛОГІЧНО-ІДЕНТИФІКАЦІЙНИЙ ТЕСТ. 14
Використана література 20

Cмотрите также:
Контрольна робота соціологія

1. Основні напрями сучасної соціології. Структурний функціоналізм, психоаналіз, символічний інтеракціоналізм, конфліктологія, емпірична соціологія 3 2. Характеристика методу спостереження 7 Бібліографія: 13

Розуміюча соціологія Вебера

ПЛАН Вступ 3 1. Соціологія Макса Вебера 5 1.1. Розуміюча соціологія і теорія соціальної дії 5 1.2 Соціологія політичної влади 9 1.3. Соціологія релігії 12 Висновок 15 Список літератури 17

КОНТРОЛЬНА РОБОТА з предмету соціологія

СУТНІСТЬ СОЦІАЛЬНИХ ІНСТИТУТІВ ТА ЇХНЕ ЗНАЧЕННЯ У СИСТЕМІ СУСПІЛЬНИХ ВІДНОСИН

1. Науково-технічний прогрес і охорона природи. 2. Соціологія: мета та завдання. Контрольна робота з дисципліни «Екологія»

1. Науково-технічний прогрес і охорона природи. 2. Соціологія: мета та завдання. Контрольна робота з дисципліни «Екологія»

Контрольна соціологія

ЗМІСТ 1. Соціологія національних відносин 3 2. Поняття етносу соціології. 11 3. Визначення терміну «соціальний статус» та «соціальний престиж» 16 Список використаної літератури. 18

Контрольна робота з соціології

1. Структура соціологічного знання. Теоретична та прикладна соціологія 3 2. Соціологічні погляди К. Маркса 5 3. Культура: соціологічний зміст 9 Список використаної літератури 15

Які періоди в своєму розвитку пройшла соціологія

1. Протосоціологія: виникнення і розвиток соціального знання 3 2. Класична соціологія кінця ХІХ – початку ХХ сторіччя 5 3. Емпірична соціологія 8 Список літератури 11

Контрольна робота з предмету соціологія

Зміст Поняття культури та її роль в соціології. Елементи культури. 3 Форми культури 7 Методологічний етап програмування, основні елементи. 8 Політичні орієнтації молоді (в цьому питання описано про всі партії України до яких партій більш прихильна молодь) 11 Список літератури Список використаної літератури. 1.Алисова Л. Н., Голенкова 3. Т. и др. Политическая социология. –М.,2000.–460с. 2.Соціологія: підручник для вузів За ред.С.О.Макеева.–К.,1999.–344с. 3.Соціологічне дослідження серед студентської молоді у 5-ти містах України, проведені ГО „Молодіжна альтернатива”. від 13.10.2004. 4.Методология и методы социологических исследований. М., 1996.– 340с. 5.В.Н. Минина. Методы социального программирования.–СПб., 2001.–60с. 6.Шаповал М. Соціологія українського відродження. – К., 1994.–220с.

Контрольна робота з соціології

1. Соціологія як наука, її об'єкт і предмет. Основні функції соціології в суспільстві. 3 2. Сутність соціальних інститутів та їхнє значення у системі суспільних відносин 9 Список літератури 15

Контрольна робота соціологія села

Вступ 3 1. ФОРМИ ОРГАНІЗАЦІЇ СУСПІЛЬНОГО ЖИТТЯ В ДАВНІХ УКРАЇНСЬКИХ ПОСЕЛЕННЯХ 4 2. СУТЬ УКАЗУ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ „ПРО ПРИСКОРЕННЯ ПРИВАТИЗАЦІЇ МАЙНА В АГРОПРОМИСЛОВОМУ КОМПЛЕКСІ” 9 Висновки 13 Література 14