институт.com.ua - національний студентський портал України
  • ТОП-оголошення
Система оголошень институт.com.ua допоможе Вам знайти або розмістити оголошення для студентів, пов'язані з освітою в Україні та закордоном, працевлаштуванням для студентів, репетиторством. Також Ви можете розмістити інформацію про послуги у сфері освіти.
Головна| Новини| Освіта в Україні| Реферати| Контакти

Тема: Предмет: економіка праці і соціально-трудові відносини. Вид роботи: Контрольна робота

Каталог пособий и учебных материалов | Экономика труда | Контрольная | Страниц: 14 | Год: 2008 | Размер: 657 кб. | Стоимость: 60 грн. | Смотреть | Купить

Предмет: економіка праці і соціально-трудові відносини. Вид роботи: Контрольна робота

Розвиток і використання трудового потенціалу 2
Задача 1 11
Задача 2 12
Список використаних джерел 13


Задача 1
За даними хронометражних спостережень витрати часу на зварювання однієї точки (То) становили 3 с, на переміщення сітки до наступної зварювальної точки (Твт) — 4с. Витрати часу на укладання арматури на зварювальний стіл, встановлення деталі на нижній електрод, перевертання сітки, знімання з нижнього електрода і переміщення її у штабель (Т вт) становлять 72 с.
Витрати часу на обслуговування робочого місця (Тобсл) — 1,6 %, на відпочинок та особисті потреби (Твідп)- 12%.
Визначити оперативний час і норму часу на зварювання сітки масою 6 кг з арматурних стержнів діаметром 6 мм на електрозварювальній машині МТП-75. Кількість зварювальних точок — 26.

Задача 2
Розподілити приріст продукції за такими чинниками: підвищення виробітку, зміни використання робочого часу і чисельності робітників в абсолютних і відносних величинах за даними таблиці.
Показник Обсяг товарної продукції, тис. грн. ТП Кількість робітників
К Кількість годин, відпрацьованих усіма робітниками, тис. Год
Ч
Базисний період 7500 650 1157
Звітний період 8000 670 1193
Cмотрите также:
Контрольна робота з дисципліни: «Економіка праці і соціально-трудові відносини»

Вступ 3 1. Регулювання робочого часу і відпочинку 4 Висновки 8 2. Тарифна система оплати праці 9 Висновки 14 Список використаної літератури 15

Трудові відносини як предмет трудового права

План. Вступ. 1. Трудові відносини як предмет трудового права. 2. Організаційно-управлінські відносини в сфері праці. 3. Відносини по працевлаштуванню. 4. Відносини по професійній підготовці, підвищенню кваліфікації кадрів безпосередньо на виробництві. 5. Відносини по нагляду за охороною праці та дотриманням трудового законодавства. 6. Відносини по розгляду трудових спорів. Висновки. Література.

Трудові відносини як предмет трудового права

План. Вступ. 1. Трудові відносини як предмет трудового права. 2. Організаційно-управлінські відносини в сфері праці. 3. Відносини по працевлаштуванню. 4. Відносини по професійній підготовці, підвищенню кваліфікації кадрів безпосередньо на виробництві. 5. Відносини по нагляду за охороною праці та дотриманням трудового законодавства. 6. Відносини по розгляду трудових спорів. Висновки. Література.

Попит і пропозиція на ринку праці. Контрольна робота з дисципліни «Економіка праці та соціально-трудові відносини»

Вступ 3 1. Попит на ринку праці 4 2. Пропозиція робочої сили 6 3. Співвідношення попиту і пропозиції праці 8 4. Попит і пропозиція на ринку праці України 10 Висновки 12 Список використаної літератури 13

Економіка праці та соціально-трудові відносини

1. Ринок праці як соціально-економічне середовище 3 2. Тестові завдання 11 3. Задача 13 Література 14

Розвиток соціально трудових відносин у сфері організацій і нормування праці

Зміст Вступ 3 1. Сутність та характеристика соціально-трудових відносин у сфері організації та нормування праці 6 2. Сутність нормування організації праці та їх роль у ефективності діяльності підприємства 11 3. Роль соціального партнерства у розвитку соціально трудових відносин у сфері організації і нормування праці 14 4. Аналіз сучасного стану та проблеми розвитку соціально трудових відносин організації і нормування праці 25 5. Зарубіжний досвід організації і нормування праці 28 Висновок 38 Список використаної літератури 40 Мета і задачі дослідження. Мета роботи – обґрунтування аспектів розвитку соціально-трудових відносин у сфері організацій і нормування праці. Відповідно до поставленої мети виникла необхідність сформулювати та вирішити такі завдання: - проаналізувати дані наукової літератури з питань розвитку соціально-трудових відносин у сфері організацій і нормування праці; - дати характеристику та розкрити сутність соціально-трудових відносин; - показати роль соціального партнерства в розвитку соціально-трудових відносин у сфері організацій і нормування праці. Об’єктом дослідження – виступає процес формування та розвитку соціально-трудових відносин. Предмет дослідження – науково-практичні аспекти соціально-трудових відносин у сфері організацій і нормування праці. Хронологічними рамками роботи є 2002-2005 роки. Літературною базою служать підручники Колота А. М. «Соціально-трудові відносини: теорія і практика регулювання», Колота А. «Проблеми становлення й розвитку соціально-трудових відносин в Україні», Новака І. М. «Удосконалення соціально-економічного механізму регулювання трудових відносин», Осового Г.В. «Особливості формування соціально-трудових відносин в Україні на сучасному етапі», Махсма М.Б. «Економіка праці та соціально-трудові відносини»

Економіка праці та соціально-трудові відносини

1. Умови праці та фактори її формування 3 2. Аналіз динаміки трудових ресурсів 10 Список використаної літератури 15

Планування фонду зарплати на підприємстві. Контрольна робота з дисципліни: Економіка праці і соціально-трудові відносини

Вступ 3 1. Фонд заробітної плати: поняття та складові 4 2. Аналіз планування фонду заробітної плати на підприємстві 6 Список використаної літератури 14

Розвиток соціально-трудових відносин у сфері організацій і нормування праці

Зміст Вступ 3 1. Розвиток системи соціально-трудових відносин в умовах переходу до ринку 6 1.1. Характеристика та сутність соціально-трудових відносин 6 1.2. Фактори формування і розвитку соціально-трудових відносин 10 2. Аналіз соціально-економічних показників діяльності ВАТ «Меркс» 15 2.1. Загальна економічна характеристика діяльності ВАТ «Меркс» 15 2.2. Аналіз форм і систем матеріального стимулювання працівників підприємства 18 3. Соціальне партнерство і його роль в розвитку соціально-трудових відносин 24 Висновки 35 Список використаної літератури 37 Додатки 39 Мета і задачі дослідження. Мета роботи – обґрунтування аспектів розвитку соціально-трудових відносин у сфері організацій і нормування праці. Відповідно до поставленої мети виникла необхідність сформулювати та вирішити такі завдання: - проаналізувати дані наукової літератури з питань розвитку соціально-трудових відносин; - дати характеристику та розкрити сутність соціально-трудових відносин; - провести аналіз соціально-економічних показників діяльності ВАТ «Меркс»; - показати роль соціального партнерства в розвитку соціально-трудових відносин. Об’єктом дослідження – виступає процес формування та розвитку соціально-трудових відносин на ВАТ «Меркс». Предмет дослідження – науково-практичні аспекти соціально-трудових відносин у сфері організацій і нормування праці. Хронологічними рамками роботи є 2002-2005 роки. Літературною базою служать підручники Колота А. М. «Соціально-трудові відносини: теорія і практика регулювання», Колота А. «Проблеми становлення й розвитку соціально-трудових відносин в Україні», Новака І. М. «Удосконалення соціально-економічного механізму регулювання трудових відносин», Осового Г.В. «Особливості формування соціально-трудових відносин в Україні на сучасному етапі», Махсма М.Б. «Економіка праці та соціально-трудові відносини»

Економіка праці і соціально-трудові відносини

Вступ 3 Організація та регулювання зайнятості в Україні 4 Висновки 12 Задача 4 14 Список використаної літератури 15