институт.com.ua - національний студентський портал України
  • ТОП-оголошення
Система оголошень институт.com.ua допоможе Вам знайти або розмістити оголошення для студентів, пов'язані з освітою в Україні та закордоном, працевлаштуванням для студентів, репетиторством. Також Ви можете розмістити інформацію про послуги у сфері освіти.
Головна| Новини| Освіта в Україні| Реферати| Контакти

Тема: Вдосконалення використання трудових ресурсів в підприємствах готельного господарства

Каталог пособий и учебных материалов | Римское право | Реферат | Страниц: 53 | Год: 2008 | Размер: 67 кб. | Стоимость: 50 грн. | Смотреть | Купить

Вдосконалення використання трудових ресурсів в підприємствах готельного господарства

Вступ 2

Розділ 1. Теоретичні аспекти розвитку ресторанного господарства в нашій країні 5
1.1. Ресторанне господарство: сутність та особливості 5
1.2. Характерні риси розвитку ресторанної справи в Україні у ХХ столітті 10
1.3. Сучасні напрямки розвитку ресторанного господарства в Україні 14

Розділ 2. Практичний аналіз використання трудових ресурсів у ресторані «Верховина» 23
2.1. Місія та цілі досліджуваного ресторану 23
2.2. Аналіз трудових ресурсів підприємства 27
2.3. Характеристика управлінських відносин в ресторані 29
2.4. Характеристика зовнішнього середовища підприємства 30

Розділ 3. Вдосконалення управлінської діяльності в закладі ресторанного господарства 31
3.1. Вирішення недоліків торгового менеджменту та маркетингу підприємств ресторанного господарства 31
3.2. Можливі напрями вдосконалення аналізу виробництва та реалізації продукції 35
3.3. Запровадження перспективних адміністративних методів управління персоналом ресторану 36

Висновки 41

Література 44

Додатки 45

Cмотрите также:
Вдосконалення використання трудових ресурсів в підприємствах готельного господарства

Вступ 2 Розділ 1. Теоретичні аспекти розвитку ресторанного господарства в нашій країні 5 1.1. Ресторанне господарство: сутність та особливості 5 1.2. Характерні риси розвитку ресторанної справи в Україні у ХХ столітті 10 1.3. Сучасні напрямки розвитку ресторанного господарства в Україні 14 Розділ 2. Практичний аналіз використання трудових ресурсів у ресторані «Верховина» 23 2.1. Місія та цілі досліджуваного ресторану 23 2.2. Аналіз трудових ресурсів підприємства 27 2.3. Характеристика управлінських відносин в ресторані 29 2.4. Характеристика зовнішнього середовища підприємства 30 Розділ 3. Вдосконалення управлінської діяльності в закладі ресторанного господарства 31 3.1. Вирішення недоліків торгового менеджменту та маркетингу підприємств ресторанного господарства 31 3.2. Можливі напрями вдосконалення аналізу виробництва та реалізації продукції 35 3.3. Запровадження перспективних адміністративних методів управління персоналом ресторану 36 Висновки 41 Література 44 Додатки 45

Інфраструктура готельного господарства

1. Загальна характеристика служби обслуговування підприємства готельного господарства 3 2. На які групи поділяються інженерно-технічне устаткування на підприємствах готельного господарства 6 3. Призначення служби прийому та обслуговування на підприємствах готельного господарства, та її основні функції 11 Практичне завдання 14 На прикладі діючого підприємства готельного господарства описати його інфраструктуру Список використаної літератури 17

ВДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОЧИХ МІСЦЬ І ТЕХНОЛОГІЧНИХ ЛІНІЙ НА ПІДПРИЄМСТВАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

ВСТУП 3 Розділ 1. Загальна характеристика організації робочого та технологічного процесів на підприємствах ресторанного господарства 5 1.1. Основи організації робочих місць та технологічних процесів на підприємствах ресторанного господарства 5 1.2. Організація робочого місця бармена та діяльності буфетів на підприємствах ресторанного господарства 9 Розділ 2. Організація робочих місць і технологічних ліній в ресторані "Вікторія" 14 2.1. Загальна характеристика ресторану 14 2.2. Організація робочих місць і технологічних ліній в ресторані "Вікторія" 18 Розділ 3. Шляхи раціонального використання матеріально-технічних і трудових ресурсів в ресторані 22 3.1. Удосконалення раціонального використання матеріально- технічних ресурсів 22 3.2. Шляхи раціоналізації використання трудових ресурсів 25 Висновки 32 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 34

Вдосконалення організації робочих місць і технологічних ліній на підприємствах ресторанного господарства

ВСТУП 3 Розділ 1. Загальна характеристика організації робочого та технологічного процесів на підприємствах ресторанного господарства 5 1.1. Основи організації робочих місць та технологічних процесів на підприємствах ресторанного господарства 5 1.2. Організація робочого місця бармена та діяльності буфетів на підприємствах ресторанного господарства 9 Розділ 2. Організація робочих місць і технологічних ліній в ресторані "Вікторія" 14 2.1. Загальна характеристика ресторану 14 2.2. Організація робочих місць і технологічних ліній в ресторані "Вікторія" 18 Розділ 3. Шляхи раціонального використання матеріально-технічних і трудових ресурсів в ресторані 22 3.1. Удосконалення раціонального використання матеріально- технічних ресурсів 22 3.2. Шляхи раціоналізації використання трудових ресурсів 25 Висновки 32 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 34

Організація енергетичного господарства в підприємствах готельного господарства

План Вступ ..................................................................................................3 Розділ I.Теоретичні аспекти досліджуваної теми 6 Розділ II. Організаційно-економічна характеристика досліджуваного підприємства 10 Розділ III. Аналіз організації енергетичного господарства в підприємствах готельного господарства 19 Розділ IV. Резерви підвищення ефективності організації енергетичного господарства в підприємствх готельного господарства 34 Висновок 41 Список використаної літератури 43

Аналіз використання трудових ресурсів на підприємстві

Вступ 3 1. Теоретичні аспекти проблеми праці та її оплати в ринкових умовах 6 1.1. Поняття праці і характеру трудових відносин 6 1.2. Основні принципи та напрямки ефективного використання трудових ресурсів 10 1.3. Методичні підходи до вивчення використання трудових ресурсів 18 2. Аналіз використання трудових ресурсів 38 2.1. Роль оплати праці в регулюванні трудових відносин 38 2.2. Аналіз структури трудових ресурсів та використання робочого часу 44 2.3. Організаційно-економічна характеристика ТОВ “Друкарник” 54 2.4. Використання трудових ресурсів на підприємстві 66 3. Напрямки поліпшення використання трудових ресурсів ТОВ “Друкарник” 81 3.1. Шляхи поліпшення використання трудових ресурсів 81 3.2. Доплати за сумісництво як чинник мотивації персоналу 85 Висновки і пропозиції 92 Список використаної літератури 97 Додаток А 101 Додаток Б 104

Фінансові ресурси підриємств та їх формування і використання в умовах ринкових відносин

Зміст ВСТУП 4 1. Теоретичні основи формування та використання фінансових ресурсів готельних підприємств 6 1.1. Сутність та склад фінансових ресурсів готельного підприємства 6 1.2. Політика управління формуванням фінансових ресурсів підприємства готельного господарства та основні етапи його розробки 12 2. Аналіз фінансових ресурсів ГК “Турист” 19 2.1. Аналіз обсягів, динаміки використання фінансових ресурсів ГК «Турист» 19 2.2. Склад джерел формування фінансових ресурсів ГК «Турист» 26 Аналіз структури капіталу ГК «Турист» 32 3. Шляхи вдосконалення використання фінансових ресурсів ГК «Турист» 33 3.1. Проблеми визначення та формування фінансових ресурсів ГК «Турист» 33 3.2. Напрямки вдосконалення формування та використання фінансових ресурсів ГК «Турист» 37 Висновки та пропозиції 42 Список використаних джерел 45 Метою проведення дослідження є виявлення сутності та складу фінансових ресурсів, послідовності розробки політики управління ними як в цілому, так і на конкретному підприємстві. Виходячи з мети написання роботи необхідно вирішити наступні задачі: 1. Дати теоретичне обґрунтування управління формуванням та використанням фінансових ресурсів готельного підприємства. 2. Аналіз динаміки, обсягів та складу джерел фінансових ресурсів підприємства - об’єкта дослідження, факторів, що на них вплинули, а також оцінка достатності їх формування. 3. Розглянути механізми політики управління фінансовими ресурсами готельного підприємства та можливих обсягів їх формування та визначення шляхів забезпечення необхідного розміру формування фінансових ресурсів. Об’єктом дослідження в роботі є готельний комплекс “Турист”, який належить до найбільших підприємств готельного господарства столиці України. Підприємство добре відомо як у Києві, так і за межами міста., що займається діяльністю з надання готельних послуг

Ефективність праці працівників підприємств готельного господарства та шляхи її підвищення (на прикладі ГК)

ВСТУП 3 РОЗДІЛ І. ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ПЕРСОНАЛУ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА 6 1.1. Поняття трудових ресурсів та особливості праці в готельному господарстві 6 1.2. Ефективність і продуктивність праці персоналу підприємств готельного господарства 11 1.3. Методи планування чисельності працівників в готельному господарстві 14 РОЗДІЛ ІІ. ДОСЛІДЖЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ПРАЦІ ПЕРСОНАЛУ ГОТЕЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ «Назва» 17 2.1. Аналіз основних показників з праці в динаміці 17 2.2. Дослідження динаміки продуктивності праці та факторів, які на неї впливають 21 2.3. Аналіз ефективності використання робочого часу 25 РОЗДІЛ ІІІ. РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ПРАЦІ ПЕРСОНАЛУ ГОТЕЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ «Назва» 28 3.1. Резерви підвищення продуктивності праці 28 3.2. Пропозиції щодо ефективності використання робочого часу 33 ВИСНОВКИ 36 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 40 ДОДАТКИ 42

Аналіз ефективності управління трудовими ресурсами на підприємствах

Вступ 3 1. Теоретичні аспекти проблеми праці та її оплати в ринкових умовах 5 1.1. Поняття праці і характеру трудових відносин 5 1.2. Продуктивність праці 9 1.3. Проблема оплати праці 12 2. Методичні основи обліку і аналізу ефективності використання трудових ресурсів на підприємствах 19 2.1. Мета і структура аналізу ефективності трудових ресурсів підприємства 19 2.2.1. Аналіз складу та структури трудових ресурсів підприємства 20 2.2.2. Аналіз використання робочого часу 25 2.2.3. Аналіз продуктивності праці 29 2.2.4. Аналіз виконання норм виробітку 36 2.2.5. Аналіз оплати праці 37 Висновки і пропозиції 39 Список використаних джерел 41

Управління ефективністю використання трудових ресурсів готельного комплексу

Вступ 3 1. Роль ефективності праці та її складових у підвищенні ефективності діяльності підприємства 5 2. Організаційно-економічна характеристика об’єкта дослідження 10 3. Оцінка ефективності використання трудових ресурсів готельного комплексу 13 4. Аналіз факторів, які впливають на ефективність управління трудовими ресурсами 19 5. Пошук шляхів підвищення ефективності управління трудовими ресурсами 24 Висновки 35 Список використаної літератури 37