институт.com.ua - національний студентський портал України
  • ТОП-оголошення
Система оголошень институт.com.ua допоможе Вам знайти або розмістити оголошення для студентів, пов'язані з освітою в Україні та закордоном, працевлаштуванням для студентів, репетиторством. Також Ви можете розмістити інформацію про послуги у сфері освіти.
Головна| Новини| Освіта в Україні| Реферати| Контакти

Тема: Економічне обґрунтування та вибір раціональних методів і форм організації виробництва

Каталог пособий и учебных материалов | Производственный менеджмент | Курсовая | Страниц: 30 | Год: 2007 | Размер: 37 кб. | Стоимость: 100 грн. | Смотреть | Купить

Економічне обґрунтування та вибір раціональних методів і форм організації виробництва


ВСТУП 3
1. Загальні основи організації виробництва 6
1.1. Техніко-технологічна база виробництва: складові та тенденції розвитку 6
1.2. Класифікація виробничих процесів та принципи організації виробництва 7
2. Форми і методи організації виробництва 9
2.1. Організаційні форми виробництва 9
2.2. Методи організації виробництва 10
3. Розрахунки по обґрунтуванню економічно-доцільного вибору форм і методів організації виробництва 22
3.1. Розрахунки по обґрунтуванню економічно-доцільного вибору методу організації технологічних операцій 22
3.2. Розрахунки по обґрунтуванню економічно-доцільного вибору організації виробництва 23
3.3. Розрахунки по обґрунтуванню економічно-доцільного вибору варіанту концентрації виробничих потужностей 24
ВИСНОВКИ 27
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 29

Cмотрите также:
Оцінка при реструктуризації компанії

Вступ 3 1. Теоретичні основи реструктуризації виробництва 6 1.1. Суть і мета реструктуризації 6 1.2. Особливості оцінки підприємства при реструктуризації та їх вплив на вибір методів та форм реструктуризації підприємств 14 2. Особливості оцінки при реструктуризації підприємств гірничо-металургійного комплексу 22 2.1. Напрямки ринкового реформування промисловості 22 2.2. Динаміка обсягу виробництва 23 2.3. Визначення економічної ефективності виробництва 36 Висновки 44 Список використаних джерел 48

Оцінка при реструктуризації компанії

Вступ 3 1. Теоретичні основи реструктуризації виробництва 6 1.1. Суть і мета реструктуризації 6 1.2. Особливості оцінки підприємства при реструктуризації та їх вплив на вибір методів та форм реструктуризації підприємств 14 2. Особливості оцінки при реструктуризації підприємств гірничо-металургійного комплексу 22 2.1. Напрямки ринкового реформування промисловості 22 2.2. Динаміка обсягу виробництва 23 2.3. Визначення економічної ефективності виробництва 36 Висновки 44 Список використаних джерел 48

Вибір та обґрунтування напрямків удосконалення діючих форм організації виробничих потоків

ВСТУП 3 1 ФОРМИ ОРГАНІЗАЦЇ ВИРОБНИЧИХ ПОТОКІВ 5 2 ТЕХНІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПІДПРИЄМСТВА 12 3 ВИДИ ОБГРУНТУВАННЯ НАПРЯМКІВ УДОСКОНАЛЕННЯ ДІЮЧИХ ФОРМ ОРГАНІЗАЦІЙ ВИРОБНИЦТВА 16 ВИСНОВКИ 23 БІБЛІОГРАФІЧНИЙ СПИСОК 25

Організація основного виробництва

Зміст Вступ 1 Постановка задачі 1.1 Спроектувати ділянку для виготовлення деталі 1.2 Вихідні дані 2 Організація основного виробництва 2.1 Обґрунтування типу виробництва 2.2 Вибір форми організації виробництва 2.3 Характеристика процесу виробництва і принципів його організації 2.4 Розрахунок компонентів виробництва 2.5 Розрахунок потреби у виробничих площах 2.6 Розрахунок потреби в інструментах 2.7 Розрахунок потреби в ресурсах 2.8 Організація обслуговування і забезпечення виробничих процесів 2.9 Техніко-економічні показники дільниці 2.10 Проектування організації трудових процесів Висновки Література

Організація основного виробництва

Зміст Вступ 1 Постановка задачі 1.1 Спроектувати ділянку для виготовлення деталі 1.2 Вихідні дані 2 Організація основного виробництва 2.1 Обґрунтування типу виробництва 2.2 Вибір форми організації виробництва 2.3 Характеристика процесу виробництва і принципів його організації 2.4 Розрахунок компонентів виробництва 2.5 Розрахунок потреби у виробничих площах 2.6 Розрахунок потреби в інструментах 2.7 Розрахунок потреби в ресурсах 2.8 Організація обслуговування і забезпечення виробничих процесів 2.9 Техніко-економічні показники дільниці 2.10 Проектування організації трудових процесів Висновки Література

Характеристика сучасних видів та методів управління підприємством

ЗМІСТ Вступ 3 1.Теоретико-методологічні аспекти економічного управління підприємством 7 1.1 Характеристика сучасних видів та методів управління підприємством 7 1.2 Реалізація та оцінка методів управління підприємством 13 1.3 Організація управління в умовах системної обробки економічної інформації 26 1.4 Міжнародний досвід щодо економічних методів управління підприємством 31 2. Дослідження ефективності економічних методів управління на підприємстві 37 2.1 Організаційно – економічна характеристика ВАТ “Спецвисотмонтаж” 37 2.2. Дослідження результатів динаміки господарської діяльності підприємства 42 2.3. Аналіз ефективності методів управління господарською діяльністю на ВАТ “Спецвисотмонтаж” 54 3 Шляхи вдосконалення ефективності економічних методів управління на підприємстві “Спецвисотмонтаж” 60 3.1 Удосконалення форм і методів управління виробництвом 60 3.2 Удосконалення і підвищення наукового рівня планування на досліджуваному підприємстві 62 3.3 Удосконалення форм і методів контролю і аналізу 66 3.4 Удосконалення форм і методів управління ВАТ “Спецвисотмонтаж” 67 Висновки та пропозиції 74 Список використаних джерел та літератури 78 Додатки 84

Аналіз системи організації виробництва на підприємстві

ВСТУП 4 РОЗДІЛ 1 – ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ СИСТЕМИ ОРГАНІЗАЦІЇ ВИРОБНИЦТВА НА ПІДПРИЄМСТВІ 7 1.1 Економічна сутність системи організації виробництва на підприємстві 7 1.2 Методи організації виробництва 17 1.3 Організаційна структура управління виробництвом на підприємстві 25 РОЗДІЛ 2 – АНАЛІЗ СИСТЕМИ ОРГАНІЗАЦІЇ ВИРОБНИЦТВА 39 НА ВАТ «...» 39 2.1 Коротка характеристика об’єкту дослідження 39 2.2 Система організації виробництва та її аналіз 51 2.3 Оцінка ефективності системи управління підприємством 57 2.4 Вартісний аналіз системи виробництва 63 РОЗДІЛ 3 – ШЛЯХИ ВДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ ОРГАНІЗАЦІЇ ВИРОБНИЦТВА В ВАТ«...» 72 3.1 Чинники, що впливають на систему організації виробництва 72 3.2 Поліпшення системи організації виробництва 77 ВИСНОВКИ 86 СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ 91 ДОДАТОК А ДОДАТОК Б

Банківське обслуговування зовнішньоекономічної діяльності

ВСТУП 4 РОЗДІЛ 1. СУТЬ ТА СУЧАСНЕ ЗНАЧЕННЯ ПИТАНЬ БАНКІВСЬКОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ 7 1.1. Зовнішньоекономічна діяльність підприємств: види та напрями 7 1.2. Правове забезпечення зовнішньоекономічної діяльності 13 1.3. Роль банків у зовнішньоекономічній діяльності та здійсненні міжнародних розрахунків 19 РОЗДІЛ 2. ЕКОНОМІКО-ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ МЕХАНІЗМ БАНКІВСЬКОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ 32 2.1. Порядок використання сучасних методів платежів і форм розрахунків 32 2.2. Дослідження методів платежів і форм розрахунків за експортно-імпортними операціями, що використовуються клієнтами АКБ “Форум” 42 2.3. Стратегія управління валютними ризиками 47 РОЗДІЛ 3. ОЦІНКА ЕФЕКТИВНОСТІ ВИБОРУ МЕТОДІВ ПЛАТЕЖІВ І ФОРМ РОЗРАХУНКІВ ЗА ЕКСПОРТНО-ІМПОРТНИМИ ОПЕРАЦІЯМИ 60 3.1. Забезпечення виконання платіжних зобов’язань за експортно-імпортними операціями 60 3.2. Економічне обґрунтування вибору методу платежу та форми розрахунку при здійсненні експортно-імпортних операцій 77 ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ 96 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 99 ДОДАТКИ 102

ВПРОВАДЖЕННЯ СУЧАСНИХ ФОРМ ОРГАНІЗАЦІЇ ВИРОБНИЦТВА НА ПІДПРИЄМСТВАХ РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ

ВСТУП 3 Розділ 1. Загальна характеристика організації виробництва на підприємствах ресторанного господарства 6 1.1. Організація виробництва на підприємствах ресторанного господарства 6 1.2. Особливості організації робочого місця бармена та діяльності буфетів на підприємствах ресторанного господарства 10 Розділ 2. Організація виробництва в ресторані "Надія" 16 2.1. Загальна характеристика ресторану 16 2.2. Організація процесу виробництва в ресторані "Надія" 19 Розділ 3. Шляхи раціоналізації виробництва на підприємствах ресторанного господарства 23 Висновки 33 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 35 ДОДАТКИ 37

Впровадження сучасних форм організації виробництва на підприємствах ресторанного бізнесу

ВСТУП 3 Розділ 1. Загальна характеристика організації виробництва на підприємствах ресторанного господарства 6 1.1. Організація виробництва на підприємствах ресторанного господарства 6 1.2. Особливості організації робочого місця бармена та діяльності буфетів на підприємствах ресторанного господарства 10 Розділ 2. Організація виробництва в ресторані "Надія" 16 2.1. Загальна характеристика ресторану 16 2.2. Організація процесу виробництва в ресторані "Надія" 19 Розділ 3. Шляхи раціоналізації виробництва на підприємствах ресторанного господарства 23 Висновки 33 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 35